Beauty Eten & drinken Huis & interieur

Let’s catch up! | Hobbies

13 april 2012


In deze nieuwe rubriek wil ik meer over mijzelf vertellen, maar ook zeker meer over jullie te weten komen. Want zo vaak als ik vragen krijg over mijn persoonlijke leven, zo nieuwsgierig als ik ben naar wie er allemaal mijn site lezen. Laten we er een regelmatig, gezellig onderonsje van maken zodat we elkaar wat beter kunnen leren kennen!

Laat ik deze eerste keer van Let’s catch up! beginnen met de hobbies; dingen die je graag doet in je vrije tijd!

Persoonlijk zie ik mijn werk als mijn grootste hobby en ik spendeer daar dan ook heel wat tijd aan, maar het leven is meer dan enkel werken en mijn man en ik proberen zoveel mogelijk de avonden en weekeinden voor onszelf, vrienden en familie te houden zonder PC of werk. Eerlijk? Voor mij hoeft het niet altijd zo spectaculair en gelukkig is mijn man ook zo. Samen kunnen we dus heel erg genieten van de kleine dingen in het leven zoals een lekkere wandeling met onze hondjes of gezellig kaarsjes aan, een hapje en een drankje en de bank op voor een goede film, een spannende serie of een avondje fijn en goed praten ♥. Daarnaast spelen we graag games op de Nintendo Wii en we zijn hierin vooral van de team- en minigame spellen zoals Mario Party, karten etc.

Als ik kijk naar wat ik zelf heel erg leuk vind (en waar ik echt eens meer tijd voor moet inplannen om vaker te gaan doen) is boeken lezen, mijzelf verder ontwikkelen met cursussen en workshops op het gebied van beauty en wellness, gezellig met vriendinnen en familie bijkletsen, fotograferen, interieurstyling en verder vind ik het ook leuk om lekker te fröbelen (bijvoorbeeld sieraden maken) en te koken/bakken. Jeps, over het algemeen ben ik een gezellige huismus ^^

Maar vertel! Wat doe jij graag in je vrije tijd?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Roxanne
  Reply Roxanne 19 april 2012 at 17:41

  Ik heb wekelijks 20 minuutjes zangles en ga 1x per week (mits ik er tijd voor heb) naar Zumba les. Daarnaast vind ik het erg leuk om met vriendinnen of mijn zusje een biosje te pikken, of naar een concert/festival te gaan.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 april 2012 at 08:30

   Wat leuk! Ik vind zingen en Zumba ook leuk om te doen, ook al ben ik in beide niet heel erg goed ^^

 • Avatar van Bobbi
  Reply Bobbi 16 april 2012 at 19:23

  @ Desirée

  Woonachtig in Dordrecht (oudste & mooiste stad van NL) met haar vele antiek-, snuffel- & kringloopwinkels kan ik heerlijk mijn (retro) hart ophalen :-) voor kleine fijne prijsjes. Dordt is ook een zeer leuke shop stad!

  Leuk om te lezen wat anderen allemaal voor hobby’s hebben :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 april 2012 at 09:06

   Dat wordt dus een dagje uit naar Dordrecht plannen hoor ik al ;)

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 16 april 2012 at 11:13

  Leuk om te lezen wat jij en de rest allemaal doen. Ik hou van fotograferen, schilderen, koken, beauty en muziek. Daarnaast heb ik veel interesse’s en houd ik mezelf in mijn hoofd zo actief mogelijk. Mijn lijf werkt niet altijd mee, vandaar dat ik veel moet plannen en veel moet laten. Maar ik ben een enthousiast mens en alleen daarom al vliegen de dagen voorbij ;]]

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 april 2012 at 09:08

   Een positieve instelling maakt de boel inderdaad al heel anders! En zo te lezen verveel jij je ook niet snel :D

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 16 april 2012 at 10:17

  Ik reis heel graag, manlief en kind gelukkig ook, dus als het even kan, zijn we weg. ;) Verder lees ik heel graag, en ga ik graag naar het theater. Zelf doe ik al sinds ruim 10 jaar de fanclub van Bastiaan Ragas, daar zit ook aardig wat tijd in, en is ook erg leuk om te doen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 april 2012 at 09:09

   Ik krijg gelijk allemaal ideeën van je reactie: vaker naar het theater gaan! :)

 • Avatar van Bobbi
  Reply Bobbi 15 april 2012 at 21:00

  1 van mijn hobby’s is kringloop- & antiekwinkels, snuffelzaakjes, rommelmarkten etc. afstruinen :-) als verzamelaar van LP’s en retro spulletjes (’60, ’70 & ’80’s) en hoop natuurlijk die ene onontdekte Picasso tegen te komen ;-) mijn vriend (helaasch pindakaas geen man) en ik delen deze hobby en is helemaal ons ding. Daarnaast ben ik een groot Postcrossing fan en heb ik verschillende penvrienden over de hele wereld. Ik houd veel van lezen en doe dit ook met grote regelmaat. 1 boek per 3 weken, kennis is macht! Koken/bakken, films/series, wandelen, (kunst)geschiedenis en filosofie behoren ook tot het rijtje :-) Leuk artikel!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 april 2012 at 10:01

   Kringloop-, antiek- en snuffelzaakjes af gaan moet ik ook vaker doen. Je haalt er vaak zulke leuke spullen vandaan! Postcrossing moet ik eigenlijk ook weer oppakken, was er eerder heel actief mee ^^

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 15 april 2012 at 12:35

  Mijn ‘hobbies: (naast mijn site en mijn werk als designer, wat ik natuurlijk ook heel leuk vind om te doen)
  – koken (en dan vooral bakken: cupcakes, taartjes, toetjes…)
  – magazines lezen, heerlijk
  – sporten (Gladiator, hardlopen..)
  – uit eten gaan (mag ik dat onder hobbies rekenen? haha)
  – tekenen

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2012 at 12:42

   Haha, uit eten valt zeker onder hobbies (is toch ook een hele leuke vrijetijdsbesteding?!) ^^

 • Avatar van CreaBeaBlog
  Reply CreaBeaBlog 14 april 2012 at 10:41

  Ik ga graag naar een festival en probeer mijn creatieve kant weer op te pakken door wat leuke frobelprojectjes aan te pakken. Verder lees ik graag een boek, surf wat op internet en kijk goede series zoals The West Wing.
  Heerlijk huismutsen vind ik ook erg fijn!

 • Avatar van Deborah Longayroux
  Reply Deborah Longayroux 13 april 2012 at 21:55

  O wat een leuk idee.

  Mijn hobby’s: gewoon even helemaal niks doen… heerlijk het bad vol laten lopen, me er in laten zakken en door niks en niemand worden gestoort!

  Daarnaast ben ik gek op koken, hele creaties komen hier langs, champagne taarten stroopwafel taarten maar ook gewoon hele menu’s. Koken is een passie (vandaar waarschijnlijk mijn gewichts troubels whahahaha)

  Sindskort ben ik dus ook geintreseerd in make up en nagellak. Dat klinkt voor de meeste mensen misschien vreemd maar tot voor kort intreseerde het mij dus totaal helemaal niks. Ik heb er nog wel een beetje moeilijkheden mee, wat oke oogschaduw komt wel op mijn oog, maar zodra er gepraat gaat worden over crease blenden etc dan weet ik niet hoe gauw ik alle blogs er op na moet lopen, dus ben ik erg blij met jullie blogs hihi.

  Daarnaast hou ik er van om voor crea bea te spelen, een beetje frobelen… en dingen namaken (kettingen, armbanden) waar je anders veel geld voor moet neertellen.

  Op het moment ben ik bezig mijn levenstijl om te buigen, zo worden calorierijke recepten door mij onder de loep genomen en ga ik proberen die om te buigen naar calorie arm.

  Nou dat was mijn relaas zo’n beetje.

  Fijne avond nog!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2012 at 12:38

   Het is ook vaak heel gemakkelijk om recepten wat gezonder te maken met enkele kleine aanpassingen, zonder smaakverlies natuurlijk! Ik ben benieuwd naar je gezonde(re) recepten! :)

 • Avatar van Anouk
  Reply Anouk 13 april 2012 at 21:29

  Ik ben dol op mijn werk, dat is wat ik het liefste doe. Haha. Zelfde als jij een beetje, maar dan in een andere richting ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2012 at 12:39

   Haha, verslavend werk dus ;)

 • Avatar van Emma
  Reply Emma 13 april 2012 at 20:03

  Ik ben zelf helemaal dol op fotograferen. Daarnaast bekijk ik echt heel graag blogs en mooie filmhuisfilms.

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 13 april 2012 at 15:21

  Leuk artikeltje. Mijn grootste hobby is lezen. Boeken kopen is een wekelijks ritueel, heerlijk. Verder lees ik tijdschriften (Ariadne at home, Vt Wonen, Grande, Seasons, Libelle en Margriet en de Elle) en natuurlijk een aantal blogs. Ook hou ik van gezellig bijkletsen met mijn vriendinnen en familie, mezelf uren opsluiten in de badkamer met allerlei heerlijke beautyproducten, kringloopwinkels bezoeken, kleding shoppen, en fietstochten maken; het liefst rond de 50 km. Daarnaast houd ik enorm van cultuur; musea en oude steden bezoeken vind ik ook geweldig. Natuurfilms kijken, mijn verzamelingen uitbreiden, lachen, kletsen, en nog veel meer!
  Ps. Misschien leuk om ook eens iets over boeken te schrijven? Er zijn meer lezers, merk ik.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2012 at 12:40

   Leuk om zo uitgebreid te lezen wat jij leuk vindt om te doen, lekker afwisselende hobbies! Er komen zeker weer enkele artikelen over boeken voorbij ;)

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 13 april 2012 at 14:48

  Super leuk om te lezen!
  Ik ben ook wel een huismus hoewel ik ook hou van buiten zijn.

  Ik ben eigenlijk wel een filmnerd, ik zit elke weekend minstens twee keer in de bioscoop(leuk zo’n unlimited pas, hihi!) en dat vinden ik en mijn vriend eigenlijk nog te weinig want we missen nog steeds heel veel films.
  Daarnaast drum ik en begin ik binnenkort in samenwerking met een mede drummer een bandjes project.
  Ik hou ook heel erg van lezen! Ik ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe boeken en heb een flinke boekenkast vool en staat het onder mijn kingsize bed helemaal vol met boeken en ik wil er nog veel meer hebben!:D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2012 at 12:41

   Ik vind een huis vol met boeken ook altijd zo heerlijk gezellig uit zien :D

 • Avatar van Rianne
  Reply Rianne 13 april 2012 at 14:16

  Hai!
  Leuk om te lezen wat je verder zoal doet behalve deze leuke blog. Mijn hobbies hebben eigenlijk vooral met eten te maken, ik vind het heerlijk om kookboeken door te bladeren, recepten uit te proberen en nieuwe ingredienten te vinden om mee te experimenteren (ik struin echt toko voor toko af, haha :D). Sinds een paar weken ben ik ook een receptenblog begonnen, op aanraden van m’n vriend en vrienden, dus daar ben ik momenteel ook lekker mee bezig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 april 2012 at 14:31

   Je maakt me nu wel heel erg nieuwsgierig naar je kookkunsten :D Heel veel succes en plezier gewenst met je blog!

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 13 april 2012 at 13:53

  Wat een leuk onderwerp zeg, leuk om te lezen wat je graag doet!

  Zelf ben ik iemand die graag freubelt (fröbelt), maar ook iemand die graag in contact komt met andere hobby-liefhebbers. Ik heb daarom een online community opgericht: Passion 2 Create. Een website/blog/forum/social netwerk waar iedereen met een hobby samenkomt en lekker bijkletst en inspiratie opdoet. Ik geniet er echt van om te lezen hoe forumleden nieuwe hobby’s hebben dankzij forumtopics van anderen.
  Webdesign en fotografie vind ik beiden ook erg leuk om te doen. Passion 2 Create was mijn grootste project tot nu toe, maar ik heb ook een persoonlijke (portfolio) website en persoonlijk blog. Bloggen is iets wat ik ook heel graag doe, hoewel het momenteel wat rustiger is (zit met fibro, hypermobiele rug en spit, kortom ik ben zowat kapot haha) met het online schrijven. Tijdens mijn zwangerschap hield ik een online dagboek bij voor mijn familie, die allemaal ver(der) weg wonen. Nu blog ik regelmatig over mijn zoontje en over, jawel, creatieve projecten :-)

  Op dit moment ben ik ook met het bakvirus aangestoken, en hoewel de meesten het liefst taarten en cupcakes maken: ik ging liever voor de cake pops, en ik vind het superleuk om te doen, echt heel verslavend, en de resultaten smaken goed :-)
  Verder kijk ik momenteel weer wat meer tv: series, om precies te zijn. House, Game of Thrones, The Walking Dead en nu kijk ik graag True Blood. Series kijk ik altijd samen met manlief, die zelf een behoorlijke seriejunk is. Verder spelen we soms op één van zijn spelcomputers, zijn hobby: hij verzamelt ze. Met name Zelda is mijn favoriete game, we zijn al héél lang bezig met een Zelda game.

  Wanneer ik wat minder pijn heb ga ik graag op stap. Andere plaatsen in ons land bezoeken, winkelen, en overal waar we komen neem ik ansichtkaarten mee. Heb al een plakboek vol met ‘groetjes uit…’ kaarten, haha!
  En over kaarten gesproken, jawel….weer een hobby: postcrossing! Ik heb een account voor mezelf en eentje voor mijn zoontje. We ontvangen ansichtkaarten van over de hele wereld, en ik stuur ze ook overal naartoe. Al ruim anderhalf jaar ongeveer. In totaal heb ik bijna 200 kaarten verzameld, echt supertof!
  Ik heb denk ik sowieso iets met kaarten: als we gaan winkelen ga ik het liefst elk kaartenrek even langs, op zoek naar leuke kaarten, mijn man snapt daar echt niks van, ik met m’n stomme kaartjes… :P

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 april 2012 at 14:04

   WOW! Wat een enthousiaste en lekker lange reactie. Zo te lezen ben je een lekker druk typeje en verveel jij je niet snel :D

 • Avatar van Sanna
  Reply Sanna 13 april 2012 at 12:50

  Lezen van boeken, yoga en films kijken met vriendlief! O, en lekker eten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 april 2012 at 14:03

   Oehhh ja, eten hoort er ook bij natuurlijk ^^ Lekker lang tafelen, kletsen en lachen!

 • Avatar van Kylie
  Reply Kylie 13 april 2012 at 12:31

  Wat leuk om allemaal te lezen.
  Als ik vrij ben houd ik ervan om lekker te tutten, te bakken, te bloggen of een leuke film kijken. Ook af en toe mijn kamer compleet veranderen vind ik erg leuk. Verder lees ik nog heel graag het te leuke digitale foodinspiration magazine!

  Liefs

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 april 2012 at 14:02

   Dat klinkt heel herkenbaar! Toen ik thuis woonde (oef, lang geleden…) veranderde ik zo ongeveer elke maand mijn kamer wel, tot grote ergernis van mijn ouders ;)

 • Avatar van lonneke
  Reply lonneke 13 april 2012 at 12:08

  Ik ben lekker creatief!
  Ik dans graag, speel piano, heb zangles , doe aan mode ontwerpen en natuirlijk bloggen!
  X

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 april 2012 at 14:02

   Oh, wat leuk dat je zo creatief bent! Ik heb zelf heel lang muziek gespeeld (accordeon en keyboard) en wilde dat weer oppakken met gitaar, maar dat lukte niet echt… Dansen en zingen vind ik ook leuk, maar dan wel als ik alleen thuis ben ;) LOL

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 13 april 2012 at 11:39

  Leuk om lezen! Ik ben ook echt een gezellige huismus:) doe niets liever dan met het vriendje op de bank kruipen en samen naar een film kijken, dat is voor mij echt ultiem geluk! Verder hou ik erg van bloggen, fietsen, shoppen en koken. Lang leve de huismussen!

  xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 april 2012 at 14:01

   Yay, huismussen unite! ;) Is toch ook heerlijk om na een drukke dag lekker op de bank tegen elkaar aan te kruipen? ^^

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 13 april 2012 at 11:28

  Leuk om te lezen! Mijn hobby’s zijn bloggen, sporten, winkelen, gezellig met vriendinnen zijn, en nog wel meer :)

 • Avatar van Selina
  Reply Selina 13 april 2012 at 11:18

  Ook hier een gezellige huismus!!
  Als hulpverlener ben ik vaak in gesprek en luister ik ook vaak naar verhalen van andere mensen. Er is dan niets fijner dan thuis te komen en even te kunnen genieten van de stilte. Even alleen, zonder mensen, heerlijk!
  Wanneer ik vrij ben van mijn werk ben ik veel bezig met bloggen, online shoppen, koken/bakken, lezen (doe ik echt te weinig!) en lekker wandelen in het bos met manlief en hondje.
  Leuke rubriek!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 april 2012 at 14:00

   Dankjewel! En leuk dat jij ook zo’n huismus bent, heerlijk genieten van je ’thuis’ en rust :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.