Beauty

L’Oréal | Nude Magique BB Cream

6 april 2012


Nu de BB Cream hype een beetje over lijkt te zijn komen er meer en meer merken met zo’n crème als aanvulling op hun assortiment. Zo komt L’Oréal vanaf mei met een zogenaamde BB Cream die 24 uur lang hydratatie moet geven, zich aanpast aan jouw huidskleur en een factor 12 bevat waarmee je dus tegen de eerste zonnestralen van de dag beschermd bent. Ik probeerde deze crème uit in de kleur ‘fair skin tone’, voor de lichte huid.

“Voor het eerst is er een revolutionaire technologie gebruikt voor de ontwikkeling van een nieuwe formule. Nude Magique BB Cream is een samensmelting van skincare en make-up: een vloeibare, melkachtige textuur die à la minute verandert op de huid. De formule blinkt uit door de intelligente werking van kleurdeeltjes: de micropigmenten zijn ingekapseld, en de ‘bolletjes’ breken pas zodra ze in contact komen met de huid. Vanaf dat moment past de formule zich direct aan de huidskleur aan en verschijnt een egale, stralende teint!

De ingekapselde micropigmenten die in de Nude Magique BB Cream formule verwerkt zijn passen zich aan elke huidskleur aan, en is geschikt voor alle huidtypen. Ontdek de sensatie van een onmiddellijk resultaat: een perfecte nude skin look inclusief een opvallend stralende ‘nude’ teint. Het egaliseert en camoufleert imperfecties zoals rode vlekken en littekens. Nude Magique is de 2e generatie BB Creams door de enorm innovatieve technologie.”

Persoonlijk denk ik niet (en merk ik na het testen niet) dat deze BB Cream bij verschillende huidskleuren een andere kleur zal aannemen, maar het is wel een grappig effect dat er een witgrijzig product uit de tube komt die tijdens het uitsmeren een huidskleur aanneemt.


Het product zit in een hygiënische tube met een klein tuutje waardoor je de hoeveelheid product goed kan doseren. Deze BB Cream heeft namelijk een wat dunnere textuur dan de originele BB Creams hebben en je hebt er dus niet veel van nodig om je gezicht en hals in te kunnen smeren. Eenmaal aangebracht moet hij zorgen voor 24 uur lange hydratatie, een perfecte teint, een nude skin effect en bevat het ook nog eens antioxidanten en een SPF12.

Zoals je ziet is deze lichte kleur voor mij echt wat te donker, zeker als ik hem goed uitsmeer want dan lijkt hij nog ietsjes donkerder te worden door de warmte van mijn huid. Voor de echt lichte dames is dit product dus helaas geen aanrader, tenzij je van de zomer nog een tintje meekrijgt. Ik denk dat dit voor de zomer een heerlijk product is voor de huid, hij voelt namelijk heel licht aan op de huid, geeft een lichte dekking waardoor je direct een egalere huid krijgt, de huid voelt soepel en comfortabel aan en het geeft een mooie natuurlijke glow (zonder glans of shimmer). Perfect voor die zomerdagen dat je toch net een wat egaler gezicht wilt, maar niet direct je foundation uit de kast wilt pakken.

De L’Oréal Nude Magique BB Cream is verkrijgbaar in 2 tinten (light & medium), is vanaf mei verkrijgbaar en kost €13,99 voor een tube van 30ml.

Ik ben zelf een fan van producten waarbij meerdere functies in één zitten, zoals je met een BB Cream ook hebt: hydratatie, een egale huid, een mooie glow en een zonnefilter.  Ben jij ook zo’n fan van alles-in-1 producten?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Carlien
  Reply Carlien 14 april 2012 at 22:31

  Ik heb deze BB cream vandaag gescoord bij het Kruidvat in de 1+1 actie. Ik ben benieuwd. Ik schrik er wel een beetje van dat hij zo donker is. Dat leek in de winkel niet zo. Ik heb ‘m wel getest dus het zal wel goed zijn.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 april 2012 at 12:32

   Ik hoop dat de kleur inderdaad goed is voor je, dan lijkt het me zeker een fijn product!

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 9 april 2012 at 23:11

  Meestal zijn deze producten te donker getint voor mij, dus koop ik ze nooit voor dat ik ze geprobeerd heb. Dus hopelijk kan ik een keer een sample aanvragen van dit product en kijken of hij geschrikt is voor mijn lichte huid. :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2012 at 09:23

   Ik ben bang dat een sample hiervan lastig wordt in een winkel, maar misschien eens in een tijdschrift? En anders komt er vast wel een tester in de winkel te staan, kan je hem daar eens uitproberen. Succes… Hoop dat hij voor jou licht genoeg is :)

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 8 april 2012 at 21:31

  Jammer dat hij donkerder uitslaat, ik ben zelf errrg licht dus voor mij is dit product helaas een no-go. Toch een heel fijne review!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2012 at 09:28

   Ja, echt heel erg jammer dat hij echt te donker is voor me. Anders zou het een perfect product voor de zomerdagen zijn :)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 7 april 2012 at 16:19

  Zelf heb ik een vrij lichte huid. Was van de week in de Kruidvat, opzoek naar die product. Maar hij was uitverkocht.
  Liefs, xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2012 at 09:36

   Producten als deze zijn ook altijd superpopulair! Hoop dat ze hem snel weer op voorraad hebben :)

 • Avatar van Bellachique
  Reply Bellachique 6 april 2012 at 23:08

  Ik heb hem getest in de <inkel en vind het zo leuk dat het veranderd van kleur! Zelf heb ik een paar bbcreams, maar dan van Koreaanse merken, dus nog nooit eentje geprobeerd van hier :).

 • Avatar van Joni
  Reply Joni 6 april 2012 at 21:30

  Ik heb de BB crème van Garnier, daar ben ik wel tevreden mee, maar ik denk dat die voor deze zomer (als het echt warm is) toch net iets te zwaar aanvoelt (meer als een foundation dan een dagcrème). Deze is dan misschien wel beter, al heb ik gehoord dat hij iets minder goed dekt dan die van Garnier (maar meestal heb ik in de zomer toch minder onzuiverheden en dus minder dekking nodig) :) Ik denk dat ik deze, zodra het wat warmer wordt misschien wel ga halen dan :)

 • Avatar van Yara
  Reply Yara 6 april 2012 at 18:29

  Jammer dat ‘ie zo donker is, ik ben namelijk zo licht als de pest. :(

 • Avatar van Chantal
  Reply Chantal 6 april 2012 at 18:28

  Ik ben echt al heel lang heel benieuwd naar deze BB Cream, wil ‘m ook nog heel graag zelf testen. Hij lijkt inderdaad wel vrij donker uit te vallen, da’s jammer met mijn vrij bleke huidje…

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 6 april 2012 at 18:04

  Klinkt toch wel als een fijne getinte dagcreme. Ik vind het namelijk ook niet echt een BB cream haha :)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 6 april 2012 at 15:55

  Dit lijkt mij een prettig product , maar helaas zal hij te donker voor mij zijn :(

 • Avatar van Fragrances
  Reply Fragrances 6 april 2012 at 14:45

  Deze had ik ook uitgeprobeerd, maar ik blijf toch bij de BBcream van Skin79.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 april 2012 at 09:39

   Die is ook heel erg fijn inderdaad :)

 • Avatar van Alyssa
  Reply Alyssa 6 april 2012 at 14:42

  Deze lijkt me wel fijn, denk dat het ook wel een beetje mijn kleur is :)

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 6 april 2012 at 14:39

  Lijkt me wel fijn, maar ik ben ook best licht en ik denk dat hij te donker is. :(

 • Avatar van Naomi
  Reply Naomi 6 april 2012 at 14:39

  Ik ben zelf fan van de bbcreams van Missha en Skin79. Die zijn echt top. <3

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 6 april 2012 at 14:26

  het lijkt me best een fijn producte, maar helaas is de lichtste veel te donker voor me..

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.