Beauty

MEXX | Fresh Man

12 april 2012


Helemaal nieuw zijn deze geuren van Mexx niet, maar ik wil er toch graag nog even aandacht aan geven. Juist omdat deze geuren perfect geschikt zijn voor de lente en zomer, om je een heerlijk verfrissend gevoel te bezorgen. De vrouwenversie heb ik eind november vorig jaar reeds gereviewed (klik hier) en vandaag komt de review van de mannenversie voorbij, waarbij Paul weer lekker aan het testen is geweest.

“Wat is er interessanter dan een geur voor mannen die rijke mannelijke noten combineert met een spontane uitbarsting van pure frisheid? Het onverwachte element komt hier van de rijke, sappige en een tikkeltje decadente Maracuja (passievrucht), die de geur levendig, exotisch en weelderig maakt. Warme, uitnodigende nootmuskaat en groene koriander geven de geur zijn zachte, soepele hart en de basis bevat een amber-houtcomplex dat zo zuiver, licht en stralend van karakter is dat de geur blijft verfrissen tot en met de sensationele dry-down.”

Normaal gesproken houdt Paul meer van de zware, übermannelijke geuren, maar ook hij gaat met de zomer graag naar een wat lichter parfum toe. Hij is normaal niet van de ‘blauwe’, frisse en ‘waterige’ geuren want daarin mist hij normaal gesproken dat stuk warmte en diepte wat hij zo lekker vindt in een geur. We waren dan ook beide heel erg benieuwd hoe deze geur hem zou bevallen…

De verpakking is in ieder geval lekker robuust en stevig en past met de blauwe vloeistof en de ‘fresh man’ letters die als ijsblokjes uit de flacon lijken te komen helemaal bij de omschrijving van de geur. Hij komt heel fris over, een echte lentegeur als je dat aan de verpakking zou moeten omschrijven. De naam van de geur ‘fresh’ past dan ook perfect!

De geur zelf opent heel erg fris en wat zurig van de passievrucht die erin zit, maar al snel gaat deze toch over in een wat warmere en mannelijkere geur (met heel iets zoetigs erin) waarin de genoemde geurnoten goed terug te vinden zijn. Ondanks dat het de warme nootmuskaat-, amber- en houtnoten bevat heeft het toch dat lichte en frisse van een zomergeur. Mijn man, Paul, en ik hadden niet verwacht dat deze geur toch ook juist die zwaardere, mannelijke kant erin zou hebben als je af gaat op de vormgeving en kleur van de fles. Paul is hierdoor aangenaam verrast en vindt het een fijne geur om mee af te wisselen nu het warmer begint te worden.

De geur is een Eau de Toilette en blijft daardoor niet de hele dag door echt goed op de huid hangen, maar zo aan het eind van de middag/het begin van de avond even bijsprayen brengt niet alleen een nieuwe laag geur op, maar verfrist ook nog eens heerlijk! Ik vind het zelf eigenlijk best een unisex geur en draag hem dan ook wel eens ;)

Het MEXX Fresh Man assortiment bestaat uit de volgende producten:

* Eau de Toilette 30ml, €16,00
* Eau de Toilette 50ml, €24,00
* Eau de Toilette 75ml, €33,00
* After Shave Lotion 50ml, €19,50
* Shower Gel 150ml, €8,95
* Deo Spray 150ml, €8,95.

Zou dit een geur zijn die jij lekker zou vinden voor je vriend, man of jezelf?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Nadia
    Reply Nadia 13 april 2012 at 20:47

    Het grappige is dat heel erg veel vrouwen de mannenversie van Mexx dragen. Ik was toen bij het event met Carice van Houten voor Mexx, en ze draagt zelf ook de mannengeur en een aantal van de meiden die er waren ook!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 15 april 2012 at 12:39

      Ik kon helaas niet bij de borrel met Carice van Houten aanwezig zijn wegens andere afspraken, baal ik nog steeds van… Maar de mannenversie ruikt ook echt heerlijk!

  • Avatar van Sanne
    Reply Sanne 12 april 2012 at 18:16

    Ik ken deze nog niet maar ik koop zelf altijd sculpture van homme voor me vriend. :)
    Hij heeft ook wel eens een luchtje van Replay gehad dat wel lekker was alleen sculpture blijft langer hangen en is bijzonderder, van alle mannen luchtjes vind ik dat toch wel de beste denk ik! :D

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 12 april 2012 at 22:42

      Ik zal er eens naar gaan kijken, ben altijd nieuwsgierig naar andere geuren (en Paul zelf ook haha).

  • Avatar van Esmay
    Reply Esmay 12 april 2012 at 16:09

    Hij lijkt me best lekker, maar ga toch liever voor de vrouwenversie. Als die net zo goed is uiteraard :)

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 12 april 2012 at 17:03

      Een linkje naar de review van de vrouwenversie staat in het artikel ;)

      • Avatar van Esmay
        Reply Esmay 13 april 2012 at 07:26

        Oh, pff dom. Overheen gelezen haha!

  • Avatar van Manon
    Reply Manon 12 april 2012 at 14:18

    Dit lijkt me een heerlijk geurtje, zelfs voor mijzelf haha!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 12 april 2012 at 22:43

      Je moet hem zeker eens proberen dan in de winkel/parfumerie ^^

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.