Beauty

Orofluido | ‘Beauty ritual for your hair’

27 april 2012


In oktober 2010 schreef ik al een artikel over de Orofluido haarolie, 4e product op de foto hierboven, en dit is nog steeds dezelfde fles terwijl ik het product toch zeer regelmatig gebruik. Door mijn enorm positieve ervaring met de Orofluido haarolie (het is mijn favoriete haarolie) was ik al een tijd nieuwsgierig naar de overige producten van dit merk. Nu gebruik ik al enkele weken de complete lijn en ik ben verkocht…


Alle Orofluido producten bevatten Cypresolie, Arganolie en Lijnzaadolie wat je haar intens voedt, heerlijk zacht en glanzend maakt zònder het te verzwaren. Je kan deze producten dan ook bij elk type haar gebruiken, al zou ik bij aanleg voor vetter haar echt een minimale hoeveelheid gebruiken (zeker van de olie en de glansspray). De geur van de producten is hemels lekker. Hou je van een warme, Oosterse ambergeur met een vanille basis? Dan zijn deze producten echt wat voor jou. De geur ruik je namelijk de hele dag door subtiel terug in je haar. Zo’n fijne, verwarmende en comfortabele geur zonder overheersend te zijn.

De shampoo voelt heel zacht aan op mijn hoofdhuid en schuimt minder dan ik gewend ben van shampoo’s, maar het geeft wel een lekker schoon gevoel. De conditioner heeft een handige pompflacon en hoef je niet lang in te laten werken, je merkt direct verschil en voelt zelfs tijdens het uitspoelen al dat je haar er zacht van wordt. Het masker zit in een lekkere grote pot en heeft een intens vochtinbrengende en diepherstellende werking, wat je na 3-5 minuten alweer uit kunt spoelen. Fijn als oppepper of extra verwennerij voor als je je haar hebt gestijld of gekruld. Nadat ik mijn haar handdoekdroog heb gemaakt breng ik de olie aan in de punten en de lengtes van mijn haar en kan ik met een grove kam mijn haar gemakkelijk ontwarren. Nadat ik mijn haar droog heb geföhnd en het in model heb gebracht spray ik nog een heel klein beetje van de glansspray over mijn haar en… Zacht, glanzend, ‘vol’ haar met een heerlijke geur!

Zeker de combinatie van een compleet ritueel met dezelfde producten werkt erg ontspannend op mij, even goed de tijd nemen om mijn hoofdhuid en haar te verzorgen… Ik masseer mijn hoofdhuid met de shampoo en neem de warme amber- en vanillegeur goed in me op. Na 10 minuutjes douchen voel ik me zo als herboren. De producten zijn allemaal ook nog eens zuinig in gebruik. Less is more! Zeker met zulke voedende producten krijg je anders snel een vettiger resultaat en dat is nu net niet de bedoeling natuurlijk.

Het nieuwste product is de Sahara spray. Deze kan je aanbrengen op je haar als je een dag buiten bent, gaat zonnen, op een terrasje gaat zitten in de zon etc. en het beschermt met zijn zonnefilters je haar tegen schadelijke UVA/UVB straling en tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Daarnaast beschermt het ook je gekleurde lokken, zodat je kleur zo lang mogelijk mooi blijft. Dit product breng je aan door enkele keren van een afstandje op je handdoekdroge haar te sprayen en het erna te drogen en stylen zoals je normaal doet. Je kan hem ook op droog haar aanbrengen tussendoor als extra bescherming. Het voelt aan als een droge olie, dus als je niet teveel gebruikt krijg je er ook geen vettig haar van.

Orofluido is te koop via verschillende webwinkels en als je even goed zoekt kom je vaak nog leukere prijzen tegen dan de adviesprijzen hieronder:

Shampoo, 200ml €11,50
Conditioner, 200ml €11,50
Masker, 250ml €15,50
Olie, 50ml €17,50 / 100ml €25,50
Shine Spray, 50ml €17,50
Sahara Spray, 160ml €22,00.

Heb jij ervaring met producten van Oroflduido?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Julia
    Reply Julia 4 mei 2012 at 17:29

    Helemaal vergeten te zeggen: Ik heb gemerkt dat ik niet teveel van de glansspray moet gebruiken, want dat maakt mijn haar een beetje vettig.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 5 mei 2012 at 12:00

      Daar heb je inderdaad gelijk in :)

  • Avatar van Julia
    Reply Julia 4 mei 2012 at 17:22

    Dat klinkt wel heel erg fijn. Op zich vind ik argan sowieso wel goed.

  • Avatar van Tedje
    Reply Tedje 1 mei 2012 at 14:55

    De verpakkingen zien er al prachtig uit!

  • Avatar van Immi
    Reply Immi 29 april 2012 at 00:40

    Ik heb zelf een tijd terug de shampoo gekregen in een beautypakket, en ik vond ‘m heel erg fijn! Ik ben er heel erg aan het denken om van deze lijn de shampoo en de conditioner aan te schaffen.

  • Avatar van Santje11
    Reply Santje11 28 april 2012 at 11:35

    Ik ken de producten nog niet, maar het klinkt erg goed. Leuke prijs ook.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 30 april 2012 at 13:51

      Dat vind ik ook zeker een enorm voordeel, dat het goed betaalbaar is :)

  • Avatar van Fleur
    Reply Fleur 28 april 2012 at 09:51

    Ik heb de haarolie nu zo’n jaar (iets langer) in huis en het is nog steeds niet op! Ik gebruik het na elke wasbeurt (2/3x per week), heerlijk spul. Kan daardoor makkelijker mijn haar doorkammen. Er zit nog een bodem in waar ik vast nog een paar maanden mee doen. Echt een aanrader inderdaad!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 30 april 2012 at 13:52

      Je doet er echt gigantisch lang mee inderdaad, fijn spul he? ^^

  • Avatar van Redhotjillypeppers
    Reply Redhotjillypeppers 27 april 2012 at 20:54

    Ik heb de olie nu ook een tijdje en vind hem heerlijk ! De andere producten lijken me ook erg fijn.

  • Avatar van Jana R.
    Reply Jana R. 27 april 2012 at 17:38

    Lijkt mij heerlijk :D x

  • Avatar van Make Up For Women
    Reply Make Up For Women 27 april 2012 at 17:32

    Lijken me heerlijke producten! Mooie verpakkingen ook! xoxo

  • Avatar van Esmay
    Reply Esmay 27 april 2012 at 16:54

    Lijkt me heerlijk! Die geur lijkt me ook zó lekker, maar wel meer voor de winter/herfst denk ik :)

  • Avatar van Miranda
    Reply Miranda 27 april 2012 at 15:02

    Het klinkt goed;D

  • Avatar van Ilja
    Reply Ilja 27 april 2012 at 14:56

    Klinkt goed in mijn oren ^^

  • Avatar van ValleyDoll
    Reply ValleyDoll 27 april 2012 at 14:35

    Lijken heerlijke producten en helemaal niet duur ook ! Die probeer ik mss wel es !

  • Avatar van Blosh Time
    Reply Blosh Time 27 april 2012 at 14:17

    In de beautybox van vorige maand zat een miniatuur van de olie en die vind ik echt heerlijk! Gebruik hem iedere keer als ik mijn haar heb gewassen en hij is nu pas half leeg (en het was een heel klein flesje). Ik ben dus zeker enthousiast en denk erover ook de andere producten aan te schaffen.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 30 april 2012 at 13:54

      Met de olie kan je ook echt heel lang vooruit, je hebt maar een minibeetje per keer nodig. Zeker de aanschaf waard :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.