Beauty

Too Faced | Matte Eye Palette (+ look)

26 april 2012


Het is alweer bijna een jaar geleden dat ik over het Romantic Eye Palette van Too Faced schreef en nog steeds gebruik ik dat palette heel regelmatig vanwege de mooie kleuren die er in zitten en de goede kwaliteit van de oogschaduws. Sinds kort heb ik het Matte Eye Palette ook aan mijn collectie toe mogen voegen en jeps, ook dit is weer een favorietje geworden. Er zitten 9 op elkaar afgestemde kleuren in om eindeloos matte ooglooks mee te creëeren.


Ook bij dit palette zijn er weer 3 kaartjes meegeleverd met inspiratie voor een Day, Classic of Fashion look. Maar natuurlijk kan je de kleuren uit de verschillende rijen ook goed combineren met elkaar. Alle kleuren zijn heerlijk zacht en een heel stuk minder poederig dan ik ken van andere matte oogschaduws. In totaal bevat dit palette 11,4 gram aan product en daar kan je een flinke tijd mee vooruit. Ik vind het vooral prettig dat er van de basiskleuren die je over je gehele ooglid en als highlighters kan gebruiken wat meer in zit.


De kleuren zijn onderverdeeld in 3 groepen

DAY
Tufted Suede – een warmere huidskleur met gele ondertoon
Chinchilla – een lichtere bruine kleur met een warme ondertoon
Coffee Bean – een neutrale donkerbruine kleur

CLASSIC
Velveteen Bunny – een neutrale, witte kleur
Pebbles – een koele middengrijze kleur
London Fog – een donkerblauwe kleur met een koele ondertoon

FASHION
Fresh Linen – een koelere huidskleur met roze ondertoon
Vintage Violet – een mauve, paarsige kleur met een koele ondertoon
Midnight – een donkergrijze kleur met een neutrale ondertoon.

Zoals je aan de kleuren kan zien kan je hier goed mee uit de voeten, welk huidtype je ook hebt. De kwaliteit vind ik ook weer erg goed, zeker als je er een oogschaduwbasis of -primer onder gebruikt. Op mijn hand hierboven heb ik de kleuren droog geswatched zonder basis of primer, anders zouden de kleuren nog intenser zijn. Ondanks dat het matte kleurtjes zijn laten ze zich gemakkelijk blenden en voelen ze erg prettig op de ogen.

Tip: heb je meer rimpeltjes op en rond je ogen dan zijn matte oogschaduws aan te raden, omdat glanzende en glimmende kleurtjes de rimpeltjes accentueren.

Voor bovenstaande look gebruikte ik Fresh Linen onder mijn wenkbrauwen en in de binnenste ooghoeken, Chinchilla over het gehele bewegende ooglid, Vintage Violet over de binnenkant van het bewegend ooglid en London Fog in de outer-V en in de crease. Ik blendde dit tot er een zacht geheel ontstaat, maakte het af met een huidskleurig potlood op mijn onderste waterlijn en zwarte mascara. Op mijn lippen draag ik Revlon Super Lustrous Lipgloss in 04 Nude Lustre.

Het Too Faced Matte Eye palette is verkrijgbaar bij Sephora voor €40,00.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Evelien
  Reply Evelien 11 mei 2012 at 22:53

  Dees, wat heb jij toch een mooie huid! Mooi palette overigens, de kleuren erin zijn echt liefde <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 mei 2012 at 08:21

   Thanks! Het gaat steeds beter met mijn huid, al doet make-up ook een heleboel… ;)

 • Avatar van Blosh Time
  Reply Blosh Time 27 april 2012 at 10:47

  Paletjes als deze zijn echt mijn favoriet!

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 26 april 2012 at 22:04

  Mooi ! Het zijn ook allemaal draagbare kleuren, I like ! :)

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 26 april 2012 at 20:35

  Prachtige look Desirée, wow!!! Mooie zachte kleurtjes en mooie combi!

 • Avatar van Jana R.
  Reply Jana R. 26 april 2012 at 20:32

  Mooi palette :D x

 • Avatar van Kevser
  Reply Kevser 26 april 2012 at 19:22

  Wauw!:) looking good:D!

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 26 april 2012 at 17:40

  Ik wil hem ZO graag hebben. Ik ben echt gek op matte kleuren.

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 26 april 2012 at 16:48

  Ziet er erg mooi uit! Supermooie look ook!

 • Avatar van Tamara
  Reply Tamara 26 april 2012 at 14:25

  Wat een mooie kleuren! Ik vind je look ook echt prachtig!

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 26 april 2012 at 11:56

  wat een prachtige palette;D

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 26 april 2012 at 11:39

  Wat een goede pigmentatie! En nu valt het me op wat een mooie huid jij hebt!:D xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 april 2012 at 09:35

   Dat is helaas ook niet altijd zo (en de make-up en camera-instelling helpt ook een boel), maar dankjewel! :D

 • Avatar van Lisanne
  Reply Lisanne 26 april 2012 at 11:10

  Mooi! Jammer dat het zo’n duur palette is.

 • Avatar van Beautinista
  Reply Beautinista 26 april 2012 at 11:08

  Ik wil ook iets van too faced, maar de prijs houd me tegen..
  Anyways, het ziet er erg goed uit het pigment, en de look is ook mooi die je hebt gemaakt.

 • Avatar van Helen
  Reply Helen 26 april 2012 at 10:09

  Dit lijkt me echt een super palette! <3

  Ben zelf altijd gek op matte kleuren..

 • Avatar van Linde
  Reply Linde 26 april 2012 at 10:06

  Hij ziet er zo mooi uit <3 Ik wilde eigenlijk nog een maandje wachten om deze te kopen omdat ik deze maand ook nieuwe kleren moet kopen. maar ik denk dat ik dan maar een broek minder insla om dit pareltje te bemachtigen!

 • Avatar van Christa
  Reply Christa 26 april 2012 at 09:07

  Oeh, sinds twee weken trotse mama van dit te gekke pallet en ik weet het, alle kinderen zijn even lief….maar deze steekt er toch echt wel, met kop en schouders bovenuit ;]]

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 26 april 2012 at 09:01

  O wauw wat mooi! Zowel je ogen als het palette. Dit palette zou ik ook wel graag willen kopen :)

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 26 april 2012 at 08:49

  Ik vind ‘m heel erg mooi! Maar Too Faced palettes zijn eigenlijk altijd om bij te kwijlen!
  Mooie look heb je ook gemaakt :)

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 26 april 2012 at 08:47

  Dit palette wil ik best wel al lang ! Ziet er heel mooi uit.

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 26 april 2012 at 07:47

  echt een prachtig palette :D staat zeker weten op mijn wishlist!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 26 april 2012 at 07:44

  Heel mooi palette! Deze staat echt hoog op mijn wishlist :)
  Mooie look heb je er ook mee gemaakt!

 • Avatar van Bellachique
  Reply Bellachique 26 april 2012 at 02:17

  Wat sta je zo mooi met Chinchilla! Ik vind de kleuren verassend goed gepigmenteerd ook! Zo’n Too Faced paletje staat al lang op mijn lijstje!

 • Avatar van Liliane
  Reply Liliane 26 april 2012 at 01:29

  It is so prettaaayy, maar ik mag pas weer kopen als mijn scriptie af is ;)

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 26 april 2012 at 01:11

  Ohh ik wil dit palette echt zo graag hebben! Zo snel mogelijk langs de Sephora. De kleuren zijn echt mooi. En je hebt een hele mooie look gemaakt.

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.