Beauty

Vraag het Kyra! | Psoriasis, acné littekens en milia

19 april 2012

Het artikel waarin Kyra Demmer zichzelf voorstelde en waarop je huidverzorgings- of adviesvragen kon achterlaten is leuk ontvangen en de vragen kwamen dan ook geleidelijk aan binnen waarna Kyra er uitgebreid de tijd voor nam om deze te beantwoorden. Kyra probeert zo snel mogelijk op elke vraag te reageren, dus je hoeft niet lang te wachten op een professioneel antwoord. Ik heb 3 van deze vragen en antwoorden uitgekozen want ik denk dat anderen hier ook veel aan kunnen hebben voor hun eigen huid. Natuurlijk kan je in de comments ook weer jouw huid-, advies- of Clarins vragen achter laten.

Sandy: Hoi, ik heb ook wel een vraagje: Ik heb psoriasis, op mijn hoofdhuid (vrij erg), in mijn gezicht (valt niet snel op) en op mijn ellebogen (redelijk opvallend). Nu probeer ik mijn gezicht regelmatig te scrubben, of anderzijds te reinigen na het douchen, maar het resulteert altijd in een rode, kapotte en branderige huid, autsj :( Wat zou ik nu nog kunnen proberen? Mijn gezicht voelt altijd droog en akelig aan…
Hoi Sandy, Ik adviseer je om een zachte peeling te gebruiken. Bijvoorbeeld de Doux Peeling van Clarins. Deze breng je aan op een droge gereinigde huid en laat je vervolgens een beetje intrekken. Wanneer dit product aan het intrekken is, haal je middels zacht aai bewegingen van je huid (van binnen naar buiten werken). Op deze manier haal je op een hele zachte wijze de dode huidcellen weg, tevens heeft dit product een sterk kalmerende werking. Verder adviseer ik je de Huile Santal erbij te gebruiken. Deze breng je aan op een gereinigde huid, die nog vochtig is van de lotion. Je pakt een paar druppels Huile Santal en verdeel je tussen je handen om het vervolgens op je huid aan te brengen. Daarover heen adviseer ik je een lekkere rijke creme die een goede vochtherstellende werking heeft. Behandel je huid dus met zachtheid! Ik hoop dat je er zo uit kan komen.

Wilma: Ik heb ook een vraag. Ik heb op mijn voorhoofd vroeger veel puistjes gehad. Ong 2 jaar geleden, maar ik zie nog steeds rode plekjes(littekens?) hoe kan ik ervoor zorgen dat ze weggaan?
Hallo Wilma, De rode vlekjes die lange tijd zichtbaar blijven na puistjes/acne, zijn moeilijk te verhelpen en kost veel tijd. Het beste hiervoor is een (gedeeltelijke) Dermabrasie behandeling (kuur) te ondergaan. Je kunt hiervoor informeren bij een schoonheidsinstituut bij jou in de buurt. Vind je dit te ingrijpend dan zou je de Doux Exfoliante Lotion de Clarte kunnen proberen. Ook voor jou adviseer ik de eerste week elke dag, tweede week 3x per week en vanaf de derde week elke week 2x per week aanbrengen. Met een goede concealer heb je natuurlijk ook een prima en makkelijke oplossing.

Carolien: Hallo, ik heb ook een vraagje! ik heb veel talgbultjes en gerstekorrels en mij werd verteld dat gerstekorrels mede komen door een droge/niet gehydrateerde huid(?) Wat voor crème kan ik hier voor gebruiken? en wat kan ik tegen die talg bultjes doen? Alvast bedankt! Carolien
Hoi Carolien, Dat klopt inderdaad. Milia (gerstekorrels) ontstaan door droogte en voeding- en/of vocht tekort. Soms kan je milia zelf weg krijgen, door je huid goed en regelmatig te scrubben/peelen. Sowieso om je talg afscheiding te verminderen, is het goed om je huid elke week in ieder geval 2x, te behandelen met een zachte peeling. Zijn de milia nog niet helemaal weg? Dan zou je even bij een schoonheidssalon moeten langs gaan. Ga de milia in ieder geval niet zelf uitdrukken, want daarmee maak je je huid alleen maar kapot en krijg je ze zeker niet mee weg. Een intensieve voedende en vochtherstellende creme die je hiervoor zou kunnen gebruiken (2x per dag) is de Creme Desalterante van Clarins.

Dankjewel Kyra voor je uitgebreide antwoorden en advies! Heb jij vragen over huidverzorging, huidproblemen of wil je vrijblijvend advies over welke producten voor jouw huid geschikt zouden zijn? Laat deze vragen dan achter in de comments! :)

Kyra (37) heeft sinds 1998 een schoonheidssalon en voltooide o.a. de volgende opleidingen; schoonheidsspecialiste, visagie, pedicure en manicure. Daarnaast is ze ook eigenaresse van webwinkel Belissima.nl.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 24 april 2012 at 20:33

  Hoi Kyra,
  Dankjewel voor je antwoord en advies! Ik ga de Doux Exfoliant Lotion de Clarte bestellen!

 • Avatar van Kyra
  Reply Kyra 24 april 2012 at 11:01

  Hallo Mieke,

  Ook een droge huid kan puistjes krijgen. Een verkeerde dagcreme hoeft niet de oorzaak te zijn van de komst van deze puistejes. Wanneer je je dagcreme zelf ook echt te vol/vet vindt aanvoelen, kan je beter overstappen naar een luchtiger product. Vaak is het in de lente/zomer maanden sowieso lekkerder om dan een wat luchtiger product te gebruiken.
  Ik verwacht dat je vermoeden klopt en dat het te maken heeft met een hormonale questie. Ik adviseer je om je huid 2x per dag goed te blijven reinigen en te verzorgen. Daarnaast is het belangrijk om je huid minimaal 2x per week een dieptereiniging te geven en wanneer de puistjes in en bepaalde periode verergert, vaker! Bijvoorkeur met de Doux Exfoliant Lotion de Clarte. Dit is een hele zachte peeling voor je huid, die diep in je huid dringt. Deze breng je royaal aan via een watje op een droge gereinigde huid. Twee minuten in laten trekken en daarna kan je direct je nachtcreme aanbrengen. Je spoelt hem dus niet meer af. Meer info over dit product kan je vinden via onderstaande link:
  http://www.belissima.nl/doux-exfoliant-lotion-de-clarte.html
  Als je dit echt trouw blijft doen, weet ik zeker dat je huid rustiger wordt.

  Succes, groetjes, Kyra – http://www.belissima.nl

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 23 april 2012 at 17:09

  Hallo Kyra,
  Fijn dat ik je een vraag kan stellen! Ik heb alleen in mijn puberteit wat puistjes gehad, nooit heel veel, en soms rond de menstruatietijd een paar. De laatste paar maanden heb ik pukkels op mijn kin, vrij dikke bultjes en wat kleinere. Ik vermoed dat het met hormonen te maken heeft, maar kan het ook komen door verkeerde dagcreme; voor de droge huid, terwijl ik een gecombineerde huid heb? Ik ben 35+, dus probeer goed voor mijn huid te zorgen, goed water te drinken en via serums en cremes te hydrateren.
  Alvast bedankt, zowel Kyra als Desiree!

 • Avatar van Blosh Time
  Reply Blosh Time 22 april 2012 at 20:00

  Wat een leuke post, handig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 april 2012 at 08:25

   En vergeet ook zeker niet jouw vragen te stellen als je huisadvies of productadvies wilt :)

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 19 april 2012 at 21:22

  Geen vraag, maar wel erg interessant weer om te lezen. :)

 • Avatar van toadette
  Reply toadette 19 april 2012 at 15:43

  Hey dat komt goed uit een vriendin vroeg al aan mij hoe ze die gerstekorrels toch altijd kreeg. (Ze had er op den duur wel 50!!) Ze heeft er pas geleden een hele boel weg laten halen bij de schoonheidsspecialiste. Ik heb haar maar even dit artikel laten zien ;)! Bedankt namens haar :).

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 april 2012 at 08:31

   Graag gedaan, namens Kyra en mij :)

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 19 april 2012 at 10:35

  Bedankt voor het advies! Ik ga eens kijken wat ik hier mee kan doen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 april 2012 at 08:32

   Heel veel succes in ieder geval :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.