Beauty

3 parfumtips voor vaderdag

29 mei 2012


Op zondag 17 juni is het alweer zover: vaderdag! Elk jaar voor velen weer een lastig moment, want: wat geef je als cadeautje? Natuurlijk zijn cadeautjes niet verplicht en zijn zelfgemaakte cadeautjes of een kaart met een mooie, persoonlijke tekst erop ook heel erg leuk om te geven maar als je vader gek is op lekkere parfums dan laat ik vandaag 3 fijne tips zien van mannengeuren die allemaal goed verkrijgbaar zijn en in een fijne prijsklasse liggen.

Laat ik beginnen met David Beckham Homme, een houtachtig en kruidig parfum wat heel klassiek ruikt maar toch zeker niet te standaard is. De geur opent met citrus, gember en hete peper, gaat over in geurnoten van kasjmierhout, leer en rozemarijn en eindigt in een warme basis van patchouli, mahoniehout en huidmusk. Mijn man, Paul, vindt dit een heerlijke geur die hij regelmatig draagt. De geur blijft bij hem lang op de huid, iets wat een groot voordeel is.

Deze geur is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en parfumieën en het complete assortiment bestaat uit: eau de toilette 30ml (€21,00), eau de toilette 50ml (€31,00), eau de toilette 75ml (€41,00), aftershave lotion 50ml (€21,00) en shower gel 200ml (€12,00).

Is jouw vader sportiever en houdt hij meer van een frissere geur dan zou David Beckham Instinct Sport wel wat voor hem kunnen zijn. Het is een energieke geur die sinds kort in de schappen ligt en opent met de sprankelende geurnoten van mandarijn, vioolblaadjes en gemberbier, gaat over in geurnoten van ozon, Granny Smith appel en geraniumblaadjes en eindigt in een warmere basis van sandelhout, kasjmier en patchouli. Dit is niet een geur die Paul snel zelf zal uitkiezen om aan te schaffen, maar voor de sportievere dagen is het er wel eentje die hij er graag bijpakt.

Deze geur is verkrijgbaar bij verschillende parfumerieën en drogisterijen en het complete assortiment bestaat uit: eau de toilette 30ml (€19,50), eau de toilette 50ml (€29,50) en Hair & Body Wash 200ml (€12,00).

Is jouw vader meer een liefhebber van kruidige en ‘groene’ geuren dan zou Dangerous Man van Bruno Banani wel eens wat voor hem kunnen zijn. Dit is een mannelijke en verleidelijke geur met topnoten van appel, bergamot, mandarijn, citroen, kumquat en sinaasappel die overgaan naar een hart vol geurnoten van iris, zwarte peper, kruidnagel, nootmuskaat en rozemarijn en eindigt in een warme basis van amber, cederhout en tonkabonen. Ik vind dit zelf een heel lekkere geur voor Paul, omdat hij wat zwaarder is en lekker ‘oer’-mannelijk.

Deze geur is verkrijgbaar bij verschillende parfumerieën en drogisterijen en het complete assortiment bestaat uit: eau de toilette 30ml (€18,00), eau de toilette 50ml (€27,00). eau de toilette 75ml (€37,00), aftershave 50ml (€19,95), shower gel 150ml (€9,95) en deodorant spray 150ml (€9,95).

Als ik naar mijn eigen vader kijk, dan denk ik dat David Beckham Homme de beste keuze voor hem zou zijn. Welke geur past het meest bij jouw vader?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Santje11
    Reply Santje11 30 mei 2012 at 21:12

    Ik denk David Beckham homme voor mijn vader, en ook voor manlief, die is tenslotte ook pappa. ;)

  • Avatar van Esmay
    Reply Esmay 29 mei 2012 at 18:14

    Oeh handige tips! Net als Marjolein is ook mijn vader rond vaderdag jarig enzo, dus kan ik net zo goed 2 in 1 doen :)

  • Avatar van Marjolein
    Reply Marjolein 29 mei 2012 at 17:55

    Echt heel handig, m’n vader is altijd rond vaderdag en soms op vaderdag jarig >.< Moet ik nog meer cadeau's bedenken haha! Hij houdt wel het meest van de echte mannelijke en kruidige geuren!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.