Beauty Persoonlijk

Duo haar-metamorfose bij AMI Kappers!

30 mei 2012


Elly en ik hadden het er al vaker over: we waren toe aan een nieuw kapsel wat echt bij ons afzonderlijk zou passen. Na een tweet en een re-tweet vanuit onze kant dat we het zo jammer vonden dat veel kappers eerst naar de trends kijken en dan pas naar wie er in de stoel zit kwamen we via Twitter en email in contact met AMI Kappers. Na een leuk contact hebben we de afspraak gemaakt om langs te komen voor een haar-metamorfose.

We waren hiervoor welkom in de toen net geopende vestiging in Zwolle in winkelcentrum de Dobbe. De kapsalon ziet er zeer netjes, licht en overzichtelijk uit en je voelt je er direct op je gemak. Na een welkomstpraatje en wat foto’s van de buitenkant en de binnenkant van de salon was het tijd om plek te nemen in onze stoelen en onder het genot van een lekker kopje koffie hadden we beide een gesprek over wat bij ons zou passen (qua wensen, persoonlijkheid en haartype) en zo kregen we beide een gedegen advies: bij Elly zouden er wat dode haarpunten worden geknipt en ze zou een grof permanent krijgen en ik zou gaan voor een halflang asymmetrisch kapsel mèt lok in een mooie violetkleur. Spannend!

Een beetje een gespannen voor-foto van mij, (waar ik een haarbandje draag omdat mijn haar weer eens niet wilde zitten…) met een een donkerbruine haarkleur met een rode gloed die naar de punten toe donkerder werd. Mijn haar laat ik groeien sinds ik het vorig jaar echt kort heb laten knippen en zoals je ziet groeit het flink hard. Ik wil het nog wat langer laten groeien maar zat met tussenlagen en een lengte waar niet veel meer mee te beginnen was. Tijd voor een tussen-lengte-kapsel waar ik weer even goed mee vooruit kon.

Ahhh ik weet niet hoe dat met jullie zit, maar ik vind het persoonlijk heerlijk als er mensen aan mijn hoofd zitten om te friemelen, masseren, knippen etc. De wasmassage vond ik dan ook heerlijk en ik kwam er helemaal van tot rust. Al met al viel er met het knippen toch nog een heleboel haar van mijn hoofd waarbij ik even twijfelde of het niet te kort werd geknipt, maar toen het model er eenmaal in zat was ik heel tevreden. Door de laagjes die erin zijn geknipt voelt het heel luchtig aan en kan ik het lekker volumineus dragen, maar valt het ook erg leuk als ik het glad heb gemaakt met de stijltang.

De oranje/koperkleur die na het oplichten overbleef alvorens de nieuwe kleur erin kon. Hierna kwam er een chocoladebruine basis in en naar de punten toe een violet (rood/paars) achtige kleur. Terwijl dit inwerkte zag mijn hoofdhuid er paars uit en ik was dan ook stiekem heel benieuwd naar het resultaat… Ondanks dat ik experimenteren met kapsel en haarkleur niet erg vind, was het toch even spannend.


De kleur lijkt binnen op een warm bruin, maar als ik eenmaal buiten ben dan is het toch een stuk opvallender: I like! ♥ Op de foto’s hierboven zie je hoe er wild volume gecreëerd wordt door middel van volumepoeder. Even strooien, de handen door het haar ‘schudden’ en er zit direct volume in wat lange tijd blijft zitten. Als je naar de voorkant van mijn gezicht kijkt (via de spiegel op de foto’s hierboven) dan zie je ook goed de schuine lok die aan de voorkant is geknipt. Nu, zo’n anderhalve maand verder, is deze lok alweer een heel stuk langer geworden en heb ik mijn haar een nog iets opvallendere tint gegeven die zich wat lastig op de foto laat vastleggen. Maar met de foto’s hieronder en die van de outfit of the day kan je een goed beeld vormen :) Ik ben in ieder geval heel erg blij met dit ’tussenkapsel’ en deze kleur ga ik zeker heel lang houden!

Benieuwd naar Elly’s haarmetamorfose? Neem dan een kijkje op PrettyHappy.nl voor haar verslag inclusief foto’s.

Opmerking: Elly en ik hebben deze zaterdag van 10.00 tot 14.00 in de kappersstoel gezeten en dit was erg lang voor enkel puntjes knippen en permanent (Elly) en wassen, knippen, kleuren (ik). Daarnaast hadden we niet één vaste kapster maar hielpen er verschillende kapsters en een stagiaire bij de verschillende processen, dit kwam wat onrustig over op mijn gevoel. Misschien kwam het door de openingsdrukte of doordat het team nog wat beter op elkaar ingespeeld moest raken, maar ik gok (en hoop) niet dat dit de normale gang van zaken is.

Kijk hier om een AMI Kappers vestiging bij jou in de buurt te vinden. Mocht je een studentenpas hebben dan krijg je 10% korting op je behandeling. Na iedere behandeling ontvang je gratis Ivy; hét glossy magazine van AMI Kappers mee naar huis. IVY Magazine staat boordevol tips & tricks op het gebied van haarmode, de laatste trends in de mode, leuke interviews met bn’ers en nog veel meer. AMI Kappers heeft ook een eigen webwinkel waar je terecht kan voor haarverzorgings- en stylingproducten van merken als Goldwell, L’Oréal, Schwarzkopf, KMS, Keune, Fudge en Tigi.

Ben jij iemand die graag experimenteert met kapsels en kleur of ben je juist heel voorzichtig hiermee?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mariel
  Reply Mariel 2 juni 2012 at 19:08

  Het staat je erg goed! Ik ben van blond naar rood gegaan en heb het nu donkerblond… Zo rigureus ga ik nu niet meer veranderen haha, misschien wat blonder deze zomer!

 • Avatar van paula
  Reply paula 2 juni 2012 at 14:11

  ja dat is per persoon verschillend, ik kon gewoon over mijn geverfde haar heen (maar ik heb sowieso raar haar, dit pakt allemaal wel, maar heb een x permanent gehad (krul), zelfs met dubbele vloeistof en dat pakte niet, 0 krul). je kunt het beste een plukje haren uit je borstel verzamelen en het daar op uittesten om zeker te weten dat het niet groen wordt of oranje!! mocht je het gaan proberen, ik heb zelf heel veel aan de henna filmpjes van mascha gehad, die zou ik zeker van te voren kijken. als je nog vragen ofzo hebt kun je me altijd even mailen! ik heb vanomijn haar gehenna’d en ik ben weer super blij met het resultaat!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 juni 2012 at 10:15

   Ik ga het zeker eens proberen deze zomer, ben er wel benieuwd naar namelijk :D

 • Avatar van paula
  Reply paula 1 juni 2012 at 12:02

  Het is even een gedoe om het in je haar te krijgen, en je moet thuis zijn om het een paar uur in te laten trekken, maar de voordelen zijn voor mij toch groter! Mooiere kleur, prachtige glans, dikker haar en een turbo boost masker :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 juni 2012 at 08:29

   Ik ga het denk ik toch eens proberen… Maar dan moet ik wel eerst minimaal 3 maanden niet gekleurd hebben met ‘pakjesverf’ toch?

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 31 mei 2012 at 20:46

  Mooi! En erg leuk ook! Dit is iets waar ik zelf ook voor zou kiezen :-)

 • Avatar van Paula
  Reply Paula 31 mei 2012 at 18:12

  Staat je goed, zowel de kleur als het model! Leuk hoor! Ik ga morgen mijn haar voor de tweede keer met henna verven, ben heel erg benieuwd, heb het eerst uit een pakje gehad van de tuinen, en heb nu blokjes van lush gekocht (de bruine kleur). Heb in het verleden mijn haar altijd chemisch geverfd maar dit bevalt me toch beter, ondanks de vele uren die je moet wachten/intrekken etc en het uitspoelen wat ook lang duurt! Ik heb de volgende kleuren in mijn haar gehad (ben van mezelf donkerblond): violet, zwart, verschillende blond/bruintinten, groen (turqoise), knalroze, knalrood (niet henna rood, maar rood rood), blauw, paars. Die felle kleuren waren vaak plukken, niet mijn hele haar. Toen ik wat ouder werd en een beetje klaar was met de felle kleurtjes, heb ik het heel vaak mahony/donker/chocoladebruin tinten geverfd, maar tussendoor ook weer blond/highlights/etc. haha. Zo ongeveer alle kleuren van de regenboog dus! Nu hou ik het bij donkerbruine henna met een mooie rood/bruine glans eroverheen! :) Sorry voor de lange comment trouwens ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 juni 2012 at 08:38

   Henna lijkt mij ook wel wat, daar hebben ze ook prachtige roodtinten in, maar het lijkt me eerlijk gezegd een enorm gedoe…

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 31 mei 2012 at 10:16

  Wat staat die kleur je goed!!

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 30 mei 2012 at 21:16

  Wat een mooie kleur, en het model vind ik jou ook erg goed staan!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 mei 2012 at 10:31

   Dankjewel, ik ben er zelf ook helemaal happy mee :)

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 30 mei 2012 at 20:31

  Wauw prachtig! Staat je echt heel gaaf!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 30 mei 2012 at 19:01

  Haha heb al 5x gezegd dat ik het leuk vind volgens mij :’) Nummer 6: IK VIND HET LEUK! Zowel de kleur als het model :D

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 30 mei 2012 at 18:03

  vind het je echt heel mooi staan!

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 30 mei 2012 at 16:10

  Heel anders maar je kan het echt heel goed hebben!

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 30 mei 2012 at 14:43

  Ik vond de kleur prachtig, maar dat het nu iets feller is vind ik ook zeker gaaf! Vooral nu de zomer in aantocht is mag het best wel knallen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 mei 2012 at 17:20

   Deze tint is beter te onderhouden door mijzelf, maar maak nu wel gebruik van de tips die ik heb gekregen die dag ^^

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 30 mei 2012 at 13:25

  Erg leuk kapsel! :D

 • Avatar van Bertine
  Reply Bertine 30 mei 2012 at 11:53

  Dit haar staat je echt leuk!!

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 30 mei 2012 at 11:14

  Ik ga eigenlijk altijd naar mijn vaste kapper in Lelystad. Ik vind je haarkleur echt prachtig, staat ook goed bij je blauwe ogen!

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 30 mei 2012 at 11:05

  Wauw, gaaf je haar nu :D

 • Avatar van kimberly
  Reply kimberly 30 mei 2012 at 10:53

  Oh wauw, wat een geweldige look! Het staat je prachtig lady!

 • Avatar van Martina
  Reply Martina 30 mei 2012 at 09:00

  Ik zie altijd heel veel leuke dingen om met mijn haar te doen, en uiteindelijk durf ik weer niet!

 • Avatar van Ilda
  Reply Ilda 30 mei 2012 at 08:31

  Ontzettend leuk kapsel; staat je goed! Inderdaad wel jammer van de onrust bij de kapper, ik hou daar helemaal niet van… Ik heb 1 vaste kapper en verder komt er niemand aan mijn haar ;) Tot ze stopt en ik weer een ander moet zoeken en vertrouwen… Kappers vind ik best wel moeilijk!

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 30 mei 2012 at 08:10

  De kleur staat je erg goed ! Ik zou ook dringend nog es mijn haar moeten laten knippen, het ziet er niet meer uit.

 • Avatar van Cute as a Cupcake blog
  Reply Cute as a Cupcake blog 30 mei 2012 at 07:22

  Wauw, dat is wel erg lang bij de kapper! Maar het resultaat mag er zijn ;) Het staat je heel mooi.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 mei 2012 at 17:18

   Achteraf gezien was het de lange zit ook zeker waard (+ in goed gezelschap en lekkere koffie, dan is het al snel niet erg haha).

 • Avatar van Aranka
  Reply Aranka 30 mei 2012 at 07:10

  Grappig! Ik woon bijna naast de Dobbe! Mijn moeder en zusje zijn ook bij deze kapper geweest maar waren niet zo enthousiast… Die gaan in vervolg weer ergens anders heen.

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 30 mei 2012 at 06:58

  Staat je mooi! Vooral de kleur vind ik prachtig! Ik zelf heb momenteel echt een hekel aan mijn haar, de irritante geblondeerde bos stro.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 mei 2012 at 17:17

   Zou je er niet een lekkere treatment voor kunnen doen en dan het geblondeerde uit laten groeien of wat donkerder kleuren?

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 30 mei 2012 at 05:46

  Ik vind het zeer geslaagd:)

 • Avatar van Janneke
  Reply Janneke 30 mei 2012 at 01:36

  Ik vind dat lange haar je sowieso erg leuk staan! Maar met deze kleur is echt toch wel heel wow! Nice!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 mei 2012 at 17:17

   Thanks lady! Im wil het ook zeker nog langer hebben ^^

 • Avatar van Loes
  Reply Loes 30 mei 2012 at 00:07

  Wow, mooie kleur! Staat je goed!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.