Beauty

Huidnood? Deze producten helpen je er doorheen!

7 mei 2012


Soms zit je met bepaalde huidproblemen die plots opkomen of die al langere tijd dwars zitten. Tijd om er een specifieker product voor te gaan gebruiken, want jouw huid vraagt nu duidelijk om meer dan een standaard dag- en nachtcrème. Ik heb vandaag 6 van deze probleemoplossers op een rij om te laten zien, in verschillende prijsklasses waar jouw huid echt baat bij kan hebben. Of je nu last hebt van pigmentvlekjes, roodheid of een extreem gevoelige huid.

Philosophy Miracle Worker dark spot corrector 30ml, €54,95 (ICI Paris XL)
Pigmentvlekken, acnélittekens en/of zonbeschadiging? Dit product bevat een complex met een unieke combinatie van verhelderende bestanddelen die op verschillende niveaus werken om pigmentvlekken minder zichtbaar te maken terwijl de huid egaler wordt. Volgens de klinische tests zijn er opzienbarende resultaten te behalen en ik heb er ook al veel goeds over gehoord. Na een klinische studie waarbij vrouwen dit product dagelijks gebruikten constateerde 90% een verbetering in de uitstraling van de huid, bij 80% was er een verbetering aan de huidverkleuringen te zien en bij 77% was er een verbetering in de helderheid en gelijkmatigheid van de teint te zien. Impressive!


Biodermal P-CL-E fluïde 50ml, €23,50
Rode en droge plekjes, littekentjes, schilfertjes of een geïrriteerde huid? Wie kent de Biodermal P-CL-E crème nu niet, deze bestaat namelijk alweer ruim 35 jaar en ik weet zeker dat deze crème bij veel mensen in de kast zal staan. Deze nieuwe variant, de fluïde, is speciaal ontwikkeld om de kwetsbare huid te verzorgen met zuivere ingrediënten die de huid nodig heeft om gezond te blijven en te stralen. De fluïde verzorgt, hydrateert, verzacht, geneest, beschermt en kalmeert en dat in een niet vette structuur waardoor hij ook als dagelijkse dagverzorging goed geschikt is (waar de originele crème daar voor de meeste huidjes te vol voor is). Dankzij de lichaamseigen werkstoffen en natuurlijke extracten wordt het natuurlijk herstellend vermogen van de huid gestimuleerd.


Eau thermale Avène Antirougeurs moisturizing protecting cream 40ml, €19,99
Een rode en gevoelige huid? Met de antirougeurs lijn van Avène, die bestaat uit 4 producten, zou je bij dagelijks gebruik binnen 1 maand al goede resultaten moeten behalen. De producten zorgen er o.a. voor dat de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en ontstekingen worden tegengegaan. De producten zijn ook nog eens geschikt voor de gevoelige huid en bevatten geen parabenen. Deze moisturizing protecting cream is geschikt voor de droge tot erg droge huid, bevat een SPF20 en kan je zowel overdag als ’s avonds gebruiken. De crème heeft een lichtgroene kleur, maar eenmaal uitgesmeerd hou je er geen groenige waas van over op je gezicht. De producten van Avène zijn verkrijgbaar bij Mediq apotheken.


La Roche-Posay Toleriane ultra 40ml, €17,95
Gevoelige, intolerante en/of allergische huid? Dit nieuwe product van La Roche-Posay bevat geen conserveermiddelen, parabenen, parfum, alcohol, kleurstoffen of lanoline en ius hiermee geschikt om de ultragevoelige huid te kalmeren of de allergische huid intensief en langdurig te verlichten. Neurosensine stimuleert de vrijgave van boodschappers die neutraliserend werken op irritatiemediatoren zoals histamine, dat vrijkomt bij allergische of overgevoeligheidsreacties. Je ervaart zo al snel minder jeuk, minder droogheid en minder roodheid. Het product zit in een unieke 100% hermetische verpakking waardoor de werkzame ingrediënten optimaal bewaard kunnen blijven, tot de flacon leeg is. In de Toleriane lijn zijn nog meer producten te vinden voor de allergie-gevoelige en intolerante huid. De producten zijn verkrijgbaar bij de apotheek.


hannah First Aid Defence Cream 50ml, €68,00
Directe hulp bij veel voorkomende (acute) huidproblemen? Deze crème zorgt voor verbetering bij eczeem, dermatitis en littekens, werkt direct kalmerend, brengt de huid in balans, werkt verzachtend en jeukstillend, beschermend, intensief vochtregulerend, ontstekingsremmend en herstelt de natuurlijke lipidenlaag van de huid. De plantaardige ingrediënten zijn een perfect alternatief voor cortisonen en kennen geen hinderlijke bijwerkingen. De werkstoffen helpen bij snel geïrriteerde huiden, eczeem en na een intensieve behandeling zoals bijv. met fruitzuren. Hij zou zelfs geschikt zijn voor de huid die door chemotherapie geen andere crème meer zou tolereren.


Olaz Total Effects vochtinbrengende crème 50ml, €21,99
Een 7-in-1 product voor de gevoelige huid wat recentelijk de erkenning van de Skin Health Alliance ontving, dit is een onafhankelijke organisatie van huidexperts met als doel een goede huidgezondheid promoten. Deze crème vermindert fijne lijntjes en rimpels, helpt de zichtbaarheid van roodheid te verminderen, verheldert de teint en vermindert zichtbaar ouderdomsvlekjes, verzacht en egaliseert de huidstructuur, vermindert de zichtbaarheid van de poriën, beschermt met anti-oxidanten de bovenste huidlagen tegen vrije radicalen en verstevigt en hydrateert voor een zichtbaar stevigere huid. De formule heeft een SPF15 en bevat o.a. glycerine, hoge concentraties vitamine B3 en pro-vitamine B5 voor versterking van de vochtbarrière, maar ook cacaoboter, olijfextract en allantoïne vanwege de verzorgende en kalmerende werking.

Voor meer informatie over de merken of de verkrijgbaarheid kan je een kijkje nemen op IciParisXL.nl, Biodermal.nl, MediqApotheek.nl, huidcoach.nl en Olaz.nl.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 8 mei 2012 at 08:53

  Een aantal kende ik ( van naam ;) ) maar ook weer wat nieuwe gezien, dankjewel. :)

 • Avatar van Carlien
  Reply Carlien 7 mei 2012 at 21:20

  Wat een fijn artikel! Handig om deze producten zo op een rijtje te zien staan. Een aantal kende ik al en een aantal zijn nieuw voor me. De hannah First Aid Defence Cream lijkt me erg geschikt voor mijn dochter met haar eczeemhuid.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 mei 2012 at 08:42

   Dan heb ik misschien nog wel een tip voor het lichaam (als daar ook eczeem zit): Lipikar Baume AP van La Roche-Posay. Succes!

 • Avatar van Sandra3619
  Reply Sandra3619 7 mei 2012 at 20:41

  Supergoed artikel Desirée, thanks!

  Ik gebruik bijna alle producten van LRP Toleriane, ze hebben er voor gezorgd dat mijn huid tot rust kwam, heerlijke producten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 mei 2012 at 08:44

   Ik gebruik de crème uit dit artikel nu enkele dagen en ik merk direct verschil ook. Mijn huid was de laatste tijd naast droog, ook wat gevoeliger aan het worden en ik merk direct al een comfortabeler gevoel. Heerlijk!

   • Avatar van Sandra3619
    Reply Sandra3619 8 mei 2012 at 19:35

    Ja die is heerlijk he?! Ik zag vandaag op Schiphol (daar werk ik tegenwoordig) dat de pharmacy (op de plaza) momenteel 19% korting geeft op LRP, deze week ga ik dus even inslaan, dat begrijp je :)

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 9 mei 2012 at 10:27

     Dat begrijp ik zeker, wat een fijne korting zeg! (En gefeliciteerd met je nieuwe werk!)

 • Avatar van Jana R.
  Reply Jana R. 7 mei 2012 at 20:15

  Heel erg mooie producten :) x

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 7 mei 2012 at 15:11

  Over Philosophy hoor ik veel goede verhalen! Olaz vind ik sowieso een goed merk (mooie formule’s voor een schappelijke prijs! )

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 mei 2012 at 08:45

   Dat is zeker waar, denk dat het een merk is wat niet genoeg waardering krijgt :)

 • Avatar van Miriam
  Reply Miriam 7 mei 2012 at 13:32

  Erg handig, mijn huid is een ramp op het moment. Gaat al iets beter gelukkig!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 mei 2012 at 08:45

   Ik hoop dat je huid snel weer helemaal goed aanvoelt, vervelend! :)

 • Avatar van Lotte
  Reply Lotte 7 mei 2012 at 13:17

  Ik zou dat spulletje van Hannah eigenlijk wel in m’n badkamerla moeten hebben. Om de zoveel tijd gebruik ik weer eens een veel te agressief product, waardoor ik uitslag krijg. Lijkt me heerlijk om het dan op te smeren!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 mei 2012 at 13:19

   Daar zou het inderdaad perfect voor zijn :)

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 7 mei 2012 at 12:18

  Ik heb echt een gevoelige huid, misschien moet ik toch maar eens enkele van deze productjes testen! :) xoxo

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 7 mei 2012 at 11:39

  Lijken me fijn, ik heb een ontzettend gevoelige huid :(

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 mei 2012 at 11:50

   Dan zou ik zeker eens de producten van Avène of La Roche-Posay proberen! :)

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 7 mei 2012 at 11:28

  Die producten lijken me best fijn, ik ken ze geen van allen. Bedankt voor de tips =D

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 7 mei 2012 at 11:11

  Erg fijn artikel, zitten wel een paar merken bij die ik zou willen proberen.

 • Avatar van Esther - Blosh Time
  Reply Esther - Blosh Time 7 mei 2012 at 10:55

  Ik wil zo graag producten van Philosophy proberen maar het is helaas zo duur :(

 • Avatar van HollandaBeauty
  Reply HollandaBeauty 7 mei 2012 at 09:18

  Wat een handig en fijn artikel!

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 7 mei 2012 at 08:25

  Fijn artikel! De producten klinken allemaal erg goed !

 • Avatar van Marilyne
  Reply Marilyne 7 mei 2012 at 07:51

  La Roche Posay en Avène zijn zulke fijne merken!

 • Avatar van CreaBeaBlog
  Reply CreaBeaBlog 7 mei 2012 at 07:06

  Ik ken ze allemaal niet…maar die van Olaz heeft mijn interesse gewekt.

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 7 mei 2012 at 06:34

  De Avene dagcrème is erg fijn, die gebruik ik al een tijdje. Denk dat de Toleriane van LRP mijn volgende aankoopje wordt !

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 7 mei 2012 at 02:13

  Ik ben ook erg benieuwd naar de Biodermal fluide. Volgens mij ook heel fijn als nachtcreme!

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 7 mei 2012 at 01:08

  mooie producten! Ik ben erg benieuwd naar de Biodermal fluide, want heb nu de crème, maar die is voor mijn gecombineerde tot vette huidje iets te vol!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 7 mei 2012 at 08:35

   Dan denk ik dat deze nieuwe variant inderdaad erg fijn is voor jouw huid :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.