Beauty

Kérastase Cristalliste

10 mei 2012


Na het lezen op de buitenlandse blogs over deze nieuwe haarverzorgingslijn van Kérastase was ik er al erg nieuwsgierig naar geworden, want er zijn veel lovende reviews over te vinden. Toen ik een tijdje geleden het perspakket ontving met de informatie en de producten uit deze lijn kon ik dan ook niet wachten om de producten te gaan uitproberen. Cristalliste is een lijn voor lang(er) haar die ervoor moet zorgen dat je haar luchtig, soepel en glanzend wordt, met een schone en frisse haaraanzet en gezonde punten. Ik schoof mijn normale haarverzorgingsproducten aan de kant en begon direct met testen.

Voor deze nieuwe lijn ontwikkelde Kérastase het Liquid Light Complex waarmee het haar wordt getransformeerd tot een luchtig geheel met een gladde, glanzende en vederlichte touch. De combinatie van een nieuwe generatie reinigende ingrediënten, hydraterende polymeren, eco-vriendelijke verzorgende ingrediënten, glansgevende aloë vera en een geconcentreerde dosis van aminozuren en vitaminen moet hiervoor zorgen.

De shampoo (Bain Cristal) is er in 2 verschillende formules; één voor fijn haar en één voor dik haar, en is siliconen-, parabenen- en kleurstofvrij. De shampoo is wat dunner van substantie en je hebt niet veel nodig voor een lekker zacht schuimend resultaat. Ik voel bij het uitspoelen van de shampoo dat mijn haar al wat ontwart aanvoelt en ik heb het gevoel dat mijn haar lekker schoon is.

De conditioner (Lait Cristal) is geschikt voor fijn èn dik haar en heeft een niet te dikke substantie waardoor hij gemakkelijk over het haar te verdelen is, ik concentreer me hierbij vooral op de punten en werk dan de restanten op mijn handen door de lengtes. Na een korte tijd intrekken spoel ik het uit en alhoewel mijn haar dan nog nat is, voelt het toch op de één of andere manier al ‘bouncy’ aan.

Nadat ik mijn haar handdoekdroog heb gemaakt breng ik wat van het serum (Lumière Liquide) aan, hiervoor is 1 pompje meer dan voldoende voor mijn halflange haar. Het is een dunne substantie serum en voelt absoluut niet vet aan. Ook hierbij werk ik weer van mijn punten omhoog.

Als mijn haar eenmaal droog is, aan de lucht gedroogd of met de föhn, voelt mijn haar inderdaad lekker luchtig aan en heeft het een mooie glans. I like! ♥ De producten hebben trouwens ook een heerlijke geur; lekker fris en vrouwelijk en het geeft een luxegevoel. Daarnaast heb je van alles niet veel nodig per wasbeurt, dus je kan er een fijne tijd mee vooruit ^^

Ik merk alleen helaas wel dat de shampoo en conditioner niet helemaal goed zijn voor mijn roodgeverfde lokken en moet hierdoor wel teruggrijpen naar mijn oude vertrouwde shampoo en conditioner voor rood haar zodat de kleur zo lang mogelijk mooi blijft. Het serum is wel een blijvertje geworden! <3

De shampoo (250ml) kost €16,50, de conditioner (200ml) kost €21,00 en het serum (50ml) kost €21,00. Deze Kérastase Cristalliste producten zijn te koop bij de Kérastase kapper, klik hier voor een vestiging bij jou in de buurt.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 10 mei 2012 at 22:19

  Klinkt goed, maar heb zelf ook geverfd haar, en weet niet of dit dan inderdaad wel wat voor mij is.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 mei 2012 at 08:25

   Ik denk dan dat je beter voor een specifieke lijn kan gaan voor gekleurd haar :)

 • Avatar van Miss Langhaar
  Reply Miss Langhaar 10 mei 2012 at 16:22

  Ik heb ze vandaag ook voor het eerst gebruikt! Vind Tigi of Chi nog altijd een tikkeltje beter, maar ze zijn zeker niet slecht. Het serum is wel erg fijn omdat hij dun is en niet vettig :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 mei 2012 at 08:26

   Ja precies, dat vind ik ook heel fijn aan het serum (en de geur <3).

 • Avatar van Dhini
  Reply Dhini 10 mei 2012 at 16:14

  I love this en ik wil graag grote fles hebben
  jammer dat niet geschikt voor je haar

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 10 mei 2012 at 13:47

  Jammer dat de shampoo & conditioner niet zo geschikt zijn voor jou haar, serum klinkt dan weer heel goed :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 mei 2012 at 08:27

   Het serum is ook zeker een aanrader :)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 10 mei 2012 at 12:48

  De prijs is echt balen maar als je het vergelijkt met de kwailiteit is het zeker het geld waard.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 10 mei 2012 at 10:42

  Heb hier al erg veel goeds over gehoord, moet ik maar eens gaan testen!:D xoxo

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 10 mei 2012 at 07:55

  Ik heb hier de shampoo van, super fijn en zacht voor mijn haar.

 • Avatar van BeautyLoves
  Reply BeautyLoves 10 mei 2012 at 05:45

  Deze gebruik ik de laatste tijd zelf ook. Lekkere geur, al is hij iets anders dan de typische Kérastase-geur.

 • Avatar van Patricia
  Reply Patricia 10 mei 2012 at 05:17

  Ben erg benieuwd, heb ze besteld en hoop dat ze me kunnen helpen met m’n krulhaar weer lang en gezond te laten groeien

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 10 mei 2012 at 00:07

  Ooh ja I love this stuff ! Mijn haar wordt er zo zacht en fluffy en bouncy van !

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.