Beauty

Parfumnieuws | L’Occitane, Jõvan, Yves Rocher & Madonna

17 mei 2012


Er is de laatste weer heerlijk veel parfumnieuws en daarom laat ik vandaag 4 geuren aan jullie zien, niet allemaal helemaal nieuw maar we mogen de klassiekers ook zeker niet vergeten natuurlijk. Ik ben niet iemand die een vast parfum heeft; ik vind het juist fijn om hierin af te wisselen naar aanleiding van mijn stemming, het weer of de gelegenheid en ik kan zeggen dat ik weer enkele fijne geuren aan mijn verzameling heb mogen toevoegen.

Yves Rocher – Monoï
Toen ik deze geur binnenkreeg kon ik het niet laten om direct te sprayen en vrolijk te worden. De Monoï producten van Yves Rocher brengen mij namelijk terug naar mijn jeugd waarbij ik verslaafd was aan de zonneproducten met deze geur, vooral de lichaamsolie met shimmer erin deed het goed bij mij toendertijd. Dat er nu ook een eau de toilette van verkrijgbaar is vind ik dan ook helemaal geweldig en ik gebruik hem zeer regelmatig sinds hij in huis staat. Ook als huisparfum is hij goed geschikt, het haalt direct de zon in huis ^^

De geur is dus heerlijk zomers en je ruikt er frangipani, tuberoos, ylang ylang en kokos in terug en ook zeker de geur van antizonnebrandcrème. De geur blijft niet de hele dag door op de huid, halverwege de dag bijsprayen is wel noodzakelijk om er echt naar te blijven ruiken. Of je stapt op dat moment over op een wat zwaardere avondgeur.

De flacon van 100ml eau de toilette is verkrijgbaar bij YvesRocher.nl en kost €25,00.

L’Occitane – Eau Ravissante
L’Occitane komt met een eerste collectie eau de colognes waarbij ze zich lieten inspireren op de Provencaalse fonteinen: Eau de Provence! Er zijn 3 verschillende versies (een unisexgeur, een mannengeur en een vrouwengeur) waarvan ik de vrouwengeur ‘Eau Ravissante’ vandaag aan jullie laat zien. Een eau de cologne breng je over je hele lichaam aan als een bodyspray en daarom komt deze ook in een heerlijke grote flacon van 300ml. In deze roze versie ruik je frisse bloemblaadjes en citrusvruchten: lekker vrouwelijk fris en hiermee perfect voor de hete zomerdagen.

Enig nadeel is dat er geen spraydop op de geur zit en je hem hierdoor wat lastig aan kan brengen, maar met een trechtertje en een hervulbare tasverstuiver is dit zo opgelost èn heb je gelijk een spray om in je tas te stoppen. De geur blijft niet heel lang op de huid ruiken, maar aangezien een eau de cologne ook echt als opfrismomentje bedoeld is is even bijsprayen ook direct lekker verfrissend op een hete dag of een dag met veel afspraken waarbij je tussendoor wel even opgefrist wilt worden.

Bij elke eau de cologne is ook een bijpassende douchegel (250ml, €13,00) verkrijgbaar en een kleine versie van 50ml (€27,00) voor onderweg of in de strandtas. De flacon van 300ml kost €48,00. Deze geurlijn is verkrijgbaar vanaf juni.

Jõvan – Musk
Ook dit is weer een cologne, maar dan eentje die je meeneemt naar vroeger. Deze geur is namelijk een echte klassieker! Je ruikt er jasmijn, neroli, bergamot en natuurlijk een flinke dosis musk in. Het maakt door deze combinatie een zachte en vrouwelijke geur met een warme basis die voor veel momenten geschikt is. De geur kan je enigszins aan bijvoorbeeld je oma doen denken, omdat het echt zo’n klassieke en poederige geur is. Niks ouwelijks, want ook voor de jongere vrouwen is het een fijne geur. De verpakking spreekt niet heel erg aan, maar de geur is zeker het snuffelen waard en is ook nog eens goed betaalbaar: voor een flacon van zo’n 60ml betaal je €14,95.

Madonna – Truth or Dare
In begin november vorig jaar schreef ik al over deze geur en dat ik er heel nieuwsgierig naar was. Na het wekenlang snuffelen aan een ruime labsample kwam als verrassing deze prachtige, fullsize verpakking binnen en daar ben ik heel erg blij mee. De geur is namelijk echt wat voor mij, want je ruikt er overduidelijk jasmijn in terug. Mocht je mij een beetje kennen dan weet je dat jasmijngeuren het heel erg goed doen ♥

In de topnoten ruik je tuberoos, gardenia en neroli wat overgaat in de hartnoten van lelie, benzoïne en jasmijn en eindigt in een warme basis van vanille, amber en musk. Over de flacon gaat al menig discussie rond maar ik vind hem persoonlijk wel mooi, juist door de originaliteit en eenvoud met leuke details. De geur blijft op mijn huid ook nog eens heerlijk lang ruiken dus is hiermee perfect voor een lange, romantische avond (of eigenlijk ook voor een dagje cocoonen omdat ik de geur zo ‘comfortabel’ vind, als een warme deken die je over je heentrekt op de bank).

De eau de parfum is exclusief verkrijgbaar bij ICI Paris XL in 3 formaten, vanaf 30ml/€29,00 en er is ook een bijpassende bodylotion verkrijgbaar (200ml, €19,00).

Welke van bovenstaande geuren spreekt jou het meest aan? En kan jij door het ruiken van bepaalde geuren, zoals ik met Monoï heb, ook direct terug gaan naar een bepaalde tijd/periode of herinnering?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 14 februari 2013 at 08:52

    Het lijkt me een heerlijke geur en wat een mooie bottle! ;-)

  • Avatar van beautyforgirls
    Reply beautyforgirls 17 mei 2012 at 22:22

    Ik ben heel benieuwd naar madonna, het flesje ziet er ook mooi uit.
    Liefs, xxx

  • Avatar van Nicole
    Reply Nicole 17 mei 2012 at 21:13

    die van yves rocher lijkt me erg lekker :)

  • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 17 mei 2012 at 20:43

    Wat is dat flesje van Madonna mooi zeg! Erg apart!

  • Avatar van Esmay
    Reply Esmay 17 mei 2012 at 19:42

    Die van Madonna lijkt me voor mezelf iets te zwaar. Iets te “oud” voor mijn leeftijd zeg maar :) Toch wil ik ‘m wel ruiken in de winkel!

  • Avatar van Maya
    Reply Maya 17 mei 2012 at 12:17

    Ondanks dat ik geen Madonna fan ben, ben ik wel benieuwd naar haar geur :)

  • Avatar van Marilyne
    Reply Marilyne 17 mei 2012 at 11:40

    L’occiatane vind ik altijd wel fijn!

  • Avatar van Make Up For Women
    Reply Make Up For Women 17 mei 2012 at 10:58

    Ik vind het altijd zo jammer dat ik de geuren niet kan ruiken:p haha ben erg benieuwd! xoxo

  • Avatar van Redhotjillypeppers
    Reply Redhotjillypeppers 17 mei 2012 at 09:34

    Ik heb een staaltje van het Madonna parfum en vind hem heerlijk ondanks het feit dat ik normaal gesproken meer van de citrusgeurtjes ben :)

  • Avatar van Kim
    Reply Kim 17 mei 2012 at 07:46

    De geur van Madonna lijkt me erg fijn, die moet ik nu natuurlijk ook halen omdat ik in juli naar Madonna ga!

  • Avatar van GlossieQueen
    Reply GlossieQueen 17 mei 2012 at 00:29

    Complimenten voor de foto’s! Leuk artikel (:

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.