Media Reizen & vrije tijd

Reizen & boeken | Toerist in eigen land

14 mei 2012


Vandaag heb ik 2 boekentips voor ‘dagjesmensen’ of voor diegenen die deze zomer niet op vakantie gaan maar wel af en toe een leuk dagje uit willen in eigen land. Gezamenlijk brengen deze boeken je meer dan 2.900 tips vol met tips en ideeën voor leuke dingen te gaan doen in Nederland, waarvan een heleboel je ook nog eens niks hoeven te kosten. Zo kom je de zomer ook nog eens lekker voordelig door!

1.000 dingen doen in Nederland – Jeroen van der Spek
Zin in iets leuks maar even geen idee waarin precies? In dit boek vind je meer dan genoeg verrassende ideeën voor een heerlijk dagje weg, een bijzondere draai aan je middagje shoppen, of een spannend uitje met de kinderen. Het is een reisbijbel die door zijn uitgekiende maar ruime selectie Nederland vanaf al zijn kanten laat zien. Van de mooiste natuurgebieden tot bolwoningen, van slapen in het stro tot wrakvissen. Van genieten van culinaire hoogstandjes of een ontspannende massage tot gruwelen van enge attracties of bizarre legendes. Dit boek bevat ook nog eens veel leuke weetjes en is de ideale combinatie voor iedereen die wel eens iets anders wil.

Het boek is ingedeeld in noord, oost, west en zuid Nederland en neemt je door alle provincies mee naar de leukste plekjes en de leukste dagtripjes. Daarnaast staan er ook leuke lijstjes in zoals de 10 leuke strandpaviljoens, de 10 meest spirituele plaatsen, de 10 leuke winkelstraten en meer.

Deze vernieuwde versie uit 2012 is verkrijgbaar voor €15,00 en telt 320 pagina’s. ISBN 978-90-215-5151-7

Nederland voor nop – Aad Struijs
Je licht opsteken in een lucifermuseum, spelen met een stormvloedkering, oog in oog staan met een mammoet, diamanten rapen in een beek, kunst kijken in een fabriek en ronddolen in een molshoop. Al deze (en nog veel en veel meer) ideeën staan allemaal in dit boek. Alle bestemmingen wil je voor geen geld missen en kosten geen cent. Alle musea, monumenten, bezoekerscentra, natuurgebieden, bedrijven, ateliers, optochten, markten en evenementen in dit boek zijn gratis te bezoeken en te bezichtigen. Het aanbod is enorm gevarieerd: van spannende, leerzame en leuke uitjes voor het hele gezin tot verrassende tips voor liefhebbers van kunst, cultuur, architectuur, archeologie en techniek. Compleet met adressen, openingstijden, telefoonnummers en eventuele websites.

Het boek is handig ingedeeld per provincie en vervolgens weer op plaatsnamen op alfabetische volgorde. Het boek en de foto’s ogen misschien een beetje gedateerd, maar er staan erg leuke dingen in om te gaan doen: alleen, met je partner of samen met je gezin.

Deze meest recente versie uit 2005 is verkrijgbaar voor €12,50 en telt 415 pagina’s. ISBN 90-5807-171-5

—–

We zijn met zijn allen vaak veel meer aan het kijken naar vakanties in het buitenland en om daar leuke dingen te gaan doen, terwijl we in een prachtig land wonen wat veel te bieden heeft op veel verschillende gebieden. Ik ga in ieder geval eens wat vaker de toerist in eigen land uithangen, want ik heb meer dan genoeg leuke uitjes gezien in bovenstaande boeken.

Mocht jij nog een leuke tip hebben voor een uitje in eigen land, dan hoor ik het graag! :)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Bobbi
  Reply Bobbi 15 mei 2012 at 21:40

  Leuke boeken. Ik bezoek met grote regelmaat de website van de VVV van mijn woonplaats waar een zeer uitgebreide evenementen agenda staat. Zal ook wel zo zijn voor alle andere VVV’s in NL :-) oh en check het regio krantje wat bij jou thuis in de bus valt voor wat er in de buurt te doen is! Zo kom ik regelmatig op te gekke plekken waar ik anders nooit zou komen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 mei 2012 at 08:48

   Bij de VVV kan je inderdaad altijd terecht voor leuke uitjes, goede tip!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 15 mei 2012 at 21:23

  Het eerste boek hebben wij ook op school. ik doe de opleiding toerisme.
  Liefs, xxx

 • Avatar van CreaBeaBlog
  Reply CreaBeaBlog 15 mei 2012 at 21:06

  Ik zeg: Capitoolgidsen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 mei 2012 at 08:49

   Die vind ik inderdaad geweldig! Als wij op vakantie gaan naar het buitenland dan schaffen we van dat land altijd een Capitoolgids aan voor tips en als herinnering :)

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 15 mei 2012 at 17:20

  Dit zijn super leuke tips!
  Ik blijf dit jaar weer gezellig in eigen land en was dan ook al opzoek naar dingen om te gaan doen:)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 mei 2012 at 08:50

   Dan zijn zulke boeken erg leuk om door te bladeren en tips uit te halen. Fijne zomer!

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 14 mei 2012 at 18:14

  Ooh! Wat een superfijne boeken. Dit zijn hele fijne tips Dees! Ik ben dol op zulke boeken :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 mei 2012 at 21:41

   Leuk dat je er zo enthousiast over bent ^^

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 14 mei 2012 at 17:48

  Wat leuk zeg! Zeker voor de vakantie of vrije dagen ofzo, gewoon wat doen wat niet ver weg is maar wel leuk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 14 mei 2012 at 21:41

   Zulke tips kan je er zeker in vinden, echt voor ieder wel wat :)

 • Avatar van Priscilla
  Reply Priscilla 14 mei 2012 at 15:39

  Leuke boekjes! Ik vind het zelf altijd moeilijk om leuke uitstapjes te vinden die ook geschikt zijn voor kleine kinderen. Meestal kunnen ze pas vanaf een jaar of 5, 6 echt meedoen.

 • Avatar van Nienke
  Reply Nienke 14 mei 2012 at 15:11

  Leuk! Ik vind het ook leuk om de Lonely Planet van Nederland te lezen, zo ontdek je nog eens iets. En het is grappig om te lezen hoe Nederlanders van buitenaf omschreven worden. =)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.