Beauty

Remington i-Light Pro

3 mei 2012


Mocht je mijn site al wat langer lezen dan zal het artikel over overbeharing je vast niet ontgaan zijn en als je mij ook op Twitter volgt dan zie je ongeveer maandelijks voorbij komen dat ik IPL-behandelingen onderga om de overbeharing in mijn gezicht te verminderen. Nu komt Remington vanaf juni met de i-Light Pro, nièt geschikt voor je gezicht (!) maar wel voor de rest van je lichaam en je zou er tot maar liefst een half jaar haarvrij mee kunnen zijn. Klinkt goed!

“De Remington i-Light Pro maakt gebruik van de innovatieve IPL-technologie (Intense Pulsed Light) voor een effectieve en duurzame haarverwijdering. Dit is dezelfde technologie die ook wordt toegepast in professionele klinieken en salons. Met behulp van lichtenergie wordt de groei van de haarfollikels geremd en terugkerende haargroei langdurig voorkomen. De i-Light Pro geeft een korte, intense lichtimpuls. De lichtenergie wordt geabsorbeerd door het pigment (melanine) in de haarschacht onder het huidoppervlak. De energie zorgt ervoor dat de haarwortel loskomt, de groeiactiviteit wordt uitgeschakeld en de haargroei vertraagt. De huid wordt zo zacht, glad en haarvrij tot wel 6 maanden. Het apparaat kan door zowel vrouwen als mannen gebruikt worden om ongewenst haar te verwijderen op alle delen van het lichaam beneden de halslijn. Benen, oksels, bikinilijn, armen, borst, rug en schouders zijn allen uitermate geschikt voor een behandeling.”


Het apparaat werkt het beste bij lichte tot licht getinte huidtypes, waarbij een groot contrast is tussen de huidskleur en de haarkleur. Ik heb zelf een erg lichte huid en erg donkere haartjes en val daardoor in het perfecte type voor een apparaat als deze. Heb je een te donkere huid of een erg lichte huid en blonde haren, dan is een apparaat als deze niet geschikt.

Op het apparaat zit een huidsensor waar je je huid eerst op moet leggen om het apparaat in werking te laten gaan. Heb je het verkeerde huidtype dan zal het apparaat niet kunnen werken. Dit is puur om je te beschermen tegen eventuele huidbeschadiging door verkeerd gebruik van het apparaat. De werking van het apparaat is verder heel eenvoudig; je scheert de te behandele lichaamsdelen en zorgt dat de huid schoon en droog is, vervolgens zet je het apparaat aan en kies je de gewenste intensiteit en je plaatst de kop van het apparaat op je huid. Als de sensor volledig contact maakt met de huid kan je de flitsknop indrukken en komt er een lichtflits. Na iedere flits verzet je het apparaat een klein stukje verder en kan je opnieuw flitsen. Houdt je de knop ingedrukt dan flitst het apparaat automatisch elke 2 seconden en kan je dus snel een groter oppervlak behandelen.


“Omdat haar in 3 fasen groeit, is nieuwe haargroei volkomen normaal en te verwachten. Ook hormonale veranderingen en medicatie kunnen haargroei stimuleren. Na 12 tot 16 weken kan er daarom weer een lichte haargroei te zien zijn. Het proces met i-Light Pro kan dan weer herhaald worden. Over het algemeen zijn er minimaal drie 2-wekelijkste behandelingen nodig om de actieve haargroei terug te dringen. Voor het behoud van resultaten kan je de behandeling elke paar weken blijven herhalen voor duurzame resultaten tot 6 maanden.”Het apparaat heeft een pulsduur van 110ms wat zorgt voor een effectieve en veilige opwarming van de haarwortel, een lichtsterkte van 7-8J/cm voor een effectieve ontharing, een ingebouwde UV-bescherming, werkt op netvoeding en heeft een lang snoer, heeft een wereldwijd voltage en wordt geleverd met 3 lampen. Met één lamp kan je 1.500 keer flitsen. De lampen zijn hierna ook los te koop voor €24,99 per stuk. Het apparaat zelf kost €349,00.

Ik ben zelf heel erg nieuwsgierig naar de resultaten van dit apparaat en zal hem de komende tijd dan ook goed gaan testen. Natuurlijk komt er over enige tijd ook een update-artikel met mijn bevindingen hierin. Een groot voordeel vind ik dat je de i-Light Pro niet hoeft op te laden dus dat je direct door kan gaan zonder dat je halverwege ineens moet stoppen omdat het apparaat leeg is en opgeladen moet worden. Nog een groot voordeel is de verwisselbare lamp: je hebt zo 1x een duurdere aanschaf, maar daarna ben je amper meer kwijt dan een pak scheermesjes en scheergel. Daarnaast ziet het apparaat er ook nog eens mooi uit en neemt het niet eens zo heel veel plek in beslag. Ik vind zelf niet dat een behandeling pijn doet, zeker niet als je begint bij de lagere intensiteit en langzaam opbouwt. Je voelt even een warmteflitsje en dat gevoel is na een seconde alweer verdwenen.

Zo, dit was een artikel met heel veel informatie maar wel informatie die goed doorgegeven moet worden omdat je natuurlijk geen huidbeschadiging o.i.d. wilt oplopen door verkeerd gebruik. Voor meer informatie kan je ook een kijkje nemen op deze website.

Heb jij ervaring met IPL of ben je er nieuwsgierig naar?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 4 mei 2012 at 19:46

  was hier erg benieuwd naar, maar helaas werkt het niet met mijn rode haar..

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 4 mei 2012 at 13:35

  Ik ben ook erg benieuwd naar het resultaat.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 4 mei 2012 at 12:25

  Ik ben erg benieuwd naar het resultaat. Ik zou het ook kunnen gaan gebruiken want bij mij is het verschil in huidskleur en haarkleur groot genoeg, maar het is veel geld en ik weet niet of het echt voldoende resultaat oplevert. Mijn haar groeit zo snel, ik moet met epileren elke week aan de slag en niet om de 3 weken zoals de meeste vrouwen. Dus ik denk niet dat dit soort behandelingen voor mij echt zullen werken.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 mei 2012 at 16:21

   Het is jammer dat je het niet zomaar even kan proberen, zou wel een uitkomst zijn als het bij jou ook zou helpen dan :)

 • Avatar van paula
  Reply paula 3 mei 2012 at 20:20

  ik ben wel nieuwsgierig naar de resultaten! hou het zelf ivm budget nog ff bij scheermesjes!

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 3 mei 2012 at 20:05

  Ik ben erg benieuwd naar de resultaten !

 • Avatar van Madelon
  Reply Madelon 3 mei 2012 at 19:38

  Ik ben er erg nieuwsgierig naar. Maar vraag me af of ik nog onder lichtgetint val haha.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 mei 2012 at 08:33

   Als ik je foto’s zie dan zou jij er zeker geschikt voor zijn, je hebt een getinte huid en donker haar dus een groot genoeg verschil :)

 • Avatar van Daniëlle
  Reply Daniëlle 3 mei 2012 at 18:39

  Niet geschikt voor mijn huidtype, maar ben erg benieuwd of het werkt :) Ik kijk uit naar je review in elk geval!

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 3 mei 2012 at 18:18

  Ik ben heel erg benieuwd wat jou ervaring ervan is!

 • Avatar van Marilyne
  Reply Marilyne 3 mei 2012 at 17:44

  Ik ben benieuwd naar je review! Jammer dat ik zelf blond ben met lichte haartjes en een lichte huid. Ik hou het nog steeds bij waxen en scheren.

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 3 mei 2012 at 16:27

  Ben erg benieuwd! xoxo

 • Avatar van Yazylicious
  Reply Yazylicious 3 mei 2012 at 16:00

  Ik ben heeel erg benieuwd naar je bevindingen hiervan. Ziet er in ieder geval goed uit

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 3 mei 2012 at 14:57

  Ziet er veelbelovend uit. Ik ben heel erg benieuwd naar het resultaat. Veel testplezier.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 3 mei 2012 at 14:46

  O ik ben heel benieuwd!
  Dat zou natuurlijk een super uitkomst zijn!:D

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 3 mei 2012 at 14:21

  Ik ben hier heel erg nieuwsgierig naar! Lijkt me heel handig. :-)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.