Beauty

Clarins | Summer make-up collection 2012 ‘Enchanted’

22 juni 2012


Deze nieuwe Clarins zomercollectie met de naam Enchanted bevat enkele betoverend mooie make-up producten die ik vandaag graag aan jullie wil laten zien. Hou je van een klassieke look met een kleurrijk accent dan zit je met deze zomerlook helemaal goed! Een mooie basis met een zongebruinde huid (of met behulp van bronzer), een bronzen ooglook met een paars accent èn een mintgroene mascara om de zomer direct in huis te halen… Kijk mee voor meer informatie, foto’s, swatches, reviews en een look.

“Durf te gaan voor een zonnige teint, intense oogmake-up en sprankelende lippen. Deze zomer reist Clarins Make-up naar hartje India: een authentieke reis vol traditionele patronen en glinsterende kleurtinten. Eens per jaar verandert heel India in een betoverend kleurfestival. In het hele land weerklinken de vrolijke ritmes van het Holi Feest. Bij dit feest staan symbolische en kleurrijke pigmenten centraal: groen voor harmonie, rood voor geluk en liefde, oranje voor optimisme en blauw voor vitaliteit. Happy Holi!”


Bronzing Duo SPF15 in 02 medium €34,50
Deze bronzer bevat het Mineral Sunlight Complex wat zorgt voor een pure kleur en een mooie glow, het Light-Optimizing Complex wat fijne lijntjes en onzuiverheden minder laat opvallen, Plant Micropatch wat werkt als een vochtreservoir en de huid de hele dag door hydrateert, extract van witte thee voor bescherming tegen vervuiling, kraaiheidebes en vitamine E voor bescherming tegen vrije radicalen en een 100% mineraal zonnefilter wat beschermt tegen UVA en UVB.

Een bronzer waarbij je zelf de juiste kleur kan ‘mengen’ door je kwast meer of minder over één van de twee kleuren heen te halen. Op mijn hand zie je links de lichte kleur, in het midden de donkerste kleur en rechts de kleuren gemengd. De gemengde kleur waarbij ik iets meer van de lichte kant pak is voor mijn lichte huid perfect om mijn gezicht net wat meer kleur en vorm te geven. Deze bronzer bevat geen glitter (pluspunt!) maar geeft je gezicht wel een mooie glow. Je krijgt in totaal 10 gram aan product en dat is een mooie hoeveelheid voor een bronzer die tegelijkertijd ook nog eens je huid verzorgt. Hij voelt heerlijk zacht aan op mijn huid en de subtiele geur van de bronzer haalt direct de zomer in huis!

Kohl Kajal in 02 violet €18,50
Deze kohl heeft de traditionele vorm zoals Indiase vrouwen deze traditiegetrouw gebruiken in een modern jasje zodat hij fijn in de hand ligt. De samenstelling is aangepast voor de gevoelige huid rondom de ogen en bevat verzachtende ingrediënten zoals rozen- en mimosawas. Zoals je ziet komt er een prachtige, intense kleur paars vanaf met een mooi pigment. Je kan deze langs je wimperrand gebruiken, maar ook op de waterlijn pakt hij goed. Perfect om een look een mysterieuze touch mee te geven!

Wonder Waterproof Mascara in 02 Wonder Mint €24,00
Wat een heerlijk zomers product! Een mascara met een mintgroene kleur die op de wimpers ook echt goed opvalt. Ik gebruik deze zelf over een dun laagje zwarte mascara omdat hij op deze manier iets meer op lijkt te vallen op de wimpers. Niet iets voor iedere dag, maar wel perfect voor de zomer en doordat hij waterproof is ook nog eens handig voor de dagen op het strand. Hij geeft de wimpers mooi volume en doorstaat met gemak een zwempartij of regenbui.


Enchanted palette €43,00
Hèt pronkstuk van de collectie kan je dit palette met 4 kleuren oogschaduw, een eyeliner en 2 applicators wel noemen. Wat een prachtige palette! Niet alleen heeft het klassieke goudkleurige Clarins doosje een Oosterse print meegekregen, ook de oogschaduws en eyeliner bevatten mooie printjes. Helaas gaan deze printjes er na enkele keren gebruik wel vanaf, maar ik hou van dit soort details ♥

De applicators zijn handig om overdag je make-up bij te kunnen werken (of de daglook te veranderen naar een avondlook), maar ik prefereer toch het gebruik van mijn eigen kwasten voor het aanbrengen. Op mijn hand zie je de kleuren droog geswatched zonder oogschaduwbasis en de pigmentatie valt me zeker niet tegen! Je kan met deze kleuren een heel neutrale en basic ooglook maken waarmee je naar je werk of zakelijke afspraken kunt gaan, maar gebruik je de paarse tint uit het palette erbij dan maak je het gelijk fun, jong en vrolijk! De kleuren laten zich gemakkelijk aanbrengen, zijn mooi op te bouwen en laten zich goed blenden.

Bij bovenstaande look maakte ik gebruik van alle bovenstaande oogproducten, de Kohl Kajal op mijn waterlijn, het Enchanted palette en de Wonder Mint mascara over een zwarte mascara heen. Om ook de bronzer en de look van een afstandje te kunnen zien kun je kijken naar de look uit dit artikel, waarbij ik er een fuchsiaroze lipstick aan toegevoegd heb.

Deze Enchanted zomerlook collectie ligt op dit moment in de schappen bij een aantal geselecteerde parfumeriën en warenhuizen en is online verkrijgbaar via Belissima.nl. Spreekt deze collectie jou aan? Wat vind jij van de trend van een neutrale ooglook met een kleuraccent op de wimpers of wimperrand?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 24 juni 2012 at 23:31

  ziet er heel mooi uit

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 22 juni 2012 at 21:37

  De bronzer en pallette vind ik heel mooi. :)

 • Avatar van jana
  Reply jana 22 juni 2012 at 20:03

  Heel mooie producten :D x

 • Avatar van Esther - Blosh Time
  Reply Esther - Blosh Time 22 juni 2012 at 19:07

  Echt een mooie collectie! Ben wel benieuwd naar groene mascara.. hij valt minder op dan ik dacht!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 juni 2012 at 08:32

   In het echt valt hij wel meer op dan zo op de foto, het geeft een heel frisse en zomerse uitstraling aan je ogen ♥

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 22 juni 2012 at 18:58

  Wat een prachtige collectie!

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 22 juni 2012 at 12:03

  wauw, heel mooi palette!
  de bronzer ziet er ook heel mooi uit, maar zelf gebruik ik nooit bronzer :P

 • Avatar van Maya
  Reply Maya 22 juni 2012 at 10:35

  Mooi! Vooral het palettje! <3

 • Avatar van Helen
  Reply Helen 22 juni 2012 at 10:19

  Vind het uiterlijk van deze producten echt heel erg mooi!

 • Avatar van Delphine
  Reply Delphine 22 juni 2012 at 09:04

  Heel mooie producten!

 • Avatar van Cute as a Cupcake blog
  Reply Cute as a Cupcake blog 22 juni 2012 at 09:01

  Dat palette is zo mooi! Bijna zonde om te gebruiken! En blauwe mascara, ik begin eraan te wennen!

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 22 juni 2012 at 08:08

  super gave kleur mascara :D

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 22 juni 2012 at 00:22

  Die mascara is mooi!:D

 • Avatar van Miss Langhaar
  Reply Miss Langhaar 22 juni 2012 at 00:22

  Wat een mooie producten en verpakkingen!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 22 juni 2012 at 00:13

  De bronzing duo vind ik echt prachtig.
  Liefs, xxx

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.