Beauty

Clarisonic Mia2 Acne Clarifying Collection

17 juni 2012


Als je op internet zoekt naar reviews over de Clarisonic dan kom je enkel lovende ervaringen tegen en foto’s van mensen waarbij hun huid enorme vooruitgang heeft gemaakt na het starten van het gebruik van dit apparaatje. Ik was zelf dan ook al lange tijd heel erg nieuwsgierig naar de Clarisonic. Ik heb nu sinds enige tijd zelf de Acne Clarifying Collection in mijn bezit, welke bestaat uit een Mia2 en een cleanser met 2% salicylzuur. Nu heb ik zelf geen huid met acné, maar ik heb wel last van littekentjes en oneffenheden van de tijd waarin ik dit wel had rond mijn kingebied. Daarnaast heb ik een onregelmatige huidstructuur en een droge/gevoelige huid.

Sonische huidverzorgingtechnologie (de technologie die we kennen van elektrische tandenborstels) doet ook wonderen voor je huid. Gebruik de sonische borstel twee keer per dag met je reinigingsproduct, voordat je je serum, crème en/of make-up aanbrengt. De voordelen op een rij:

– je huid wordt 6 keer beter gereinigd. Resultaat: een superschone huid zonder make-up restjes en bacterien die acne veroorzaken.
– Je stimuleert de doorbloeding. Resultaat: betere huidtint.
– Clarisonic geeft droge plekjes de hydratatie die de huid nodig heeft. Resultaat: je ruwe, droge plekjes verdwijnen.
– Clarisonic exfolieert zachtjes (beter dan een scrub of peeling). Resultaat: de huid wordt zachter en gladder.
– Clarisonic verstevigt de huid. Resultaat: verslapte huid wordt strakker en de textuur verbetert.
– Dode huidcellen worden verwijderd. Resultaat: een stralende huid. Een goede voorbereiding op zelfbruiningslotion!
– Collageen wordt gestimuleerd. Resultaat: minder rimpels, bestaande lijntjes verdwijnen.
– Poriën worden schoongemaakt en sluiten beter. Resultaat: een gladde, egale huid.
– De balans in je huid wordt hersteld door de sonische technologie. Resultaat: minder glim, minder onzuiverheden, een stralende huid.

In de verpakking zit de Clarisonic Mia2 met een opzetborsteltje voor de acné/onzuivere huid, een reiskoffer, een oplader, een stekkerplug zodat je hem kan opladen in de Europese stekkerdozen (het apparaat is namelijk van Amerikaanse import en kan anders niet opgeladen worden) en een 100ml verpakking van de cleanser met 2% salicylzuur.

Vanwege mijn droge en gevoelige huid gebruik ik dit product niet elke dag omdat ik merk dat het mijn huid wat trekkerig achterlaat, maar ik gebruik hem 1/2 keer per week en enkel rond mijn kingebied. Het product is zuinig in gebruik en prikt niet.

Het voordeel van de Clarisonic Mia2 tegenover de Mia is dat deze variant 2 snelheden heeft. Het product ligt lekker in de hand, is niet te zwaar, is draadloos en ik vind voor mijzelf de zachtste stand en 1 keer per dag gebruik voldoende om mee te beginnen. Ik gebruik hem dan ’s avonds door eerst mijn huid van eventuele make-up te ontdoen, vervolgens wat reinigingsproduct aan te brengen op mijn vochtige gezicht, het borsteltje nat te maken en vervolgens de Clarisonic te gebruiken. De duur per ‘behandeling’ is slechts één minuut waarbij er een signaal gegeven wordt na 20 seconden, 20 seconden, 10 seconden en na de laatste 10 seconden stopt hij automatisch. Zo heb je 20 seconden de tijd voor je voorhoofd, 20 seconden voor je neus en kin en 10 seconden per wang/kaak.


Er zijn verschillende borstelkoppen te koop voor de Clarisonic, boven zie je de borstelkop voor de onzuivere huid die bij deze variant hoort en onder zie je de borstelkop voor de gevoelige huid die meer bij mijn huidtype past. Deze borstelkoppen zijn los te koop voor €19,95 per stuk of €29,95 per 2 stuks. Na de eenmalige aanschaf van de Clarisonic zelf (dit type kost €169,95) heb je dus zo ongeveer eens in de 6 maanden een aanschaf van een borstelkop. Met 1 borstelkop kan je ongeveer 3 maanden doen bij 2 keer per dag gebruik, dus ongeveer 6 maanden als je de Clarisonic 1 keer per dag gebruikt.

Ik kan na zo’n korte periode misschien nog niet heel erg veel zeggen over mijn ervaring met de Clarisonic en dat is ook de reden dat er nog een aparte review zal volgen over enkele weken. Maar ik kan alvast wel verklappen dat ik niet voor mogelijk heb gehouden hoe snel ik al verandering zie in mijn huid en dat door het gebruik van een apparaatje, 1 minuut per dag! Ok, het is een flinke aanschaf maar je vervangt hiermee ook direct de aanschaf van overige scrubs/peelings en het kan over een langere periode gewoonweg veel goeds doen voor je huid, zoals je eerder in dit artikel kon lezen. Oh! Voor ik het vergeet: ik ‘moet’ het apparaat nu zelfs delen, Paul is er ook al verslingerd aan! ^^

Mijn Clarisonic komt bij FreshWaterValley.com vandaan, waar ze o.a. verschillende types en onderdelen van Clarisonic verkopen. Je kan er betalen via PayPal, iDeal of bankoverschrijving, betaalt geen verzendkosten en hebt je bestelling binnen enkele werkdagen in huis.

Binnenkort dus een uitgebreide review (met filmpje hoe ik hem gebruik misschien ook?) en mijn ervaring over wat langere tijd gebruik en of ik echt verschil merk aan mijn huid, naast dat het nu al heel veel zachter aanvoelt.

Heb jij ervaring met een Clarisonic? (Zo ja, wat is jouw mening erover?) Of ben je er nieuwsgierig naar?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jay
  Reply Jay 7 februari 2013 at 01:21

  Waar in nederland kan ik Clarisonic MIA2 Pink dit product persoonlijk kopen dus niet bestellen. mvg, Jay

 • Avatar van Acne
  Reply Acne 25 juni 2012 at 10:35

  Leuke review, denk wel dat het voor de meeste mensen toch wel een dure aanschaf is. Aan de andere kant, als blijkt dat het goed werkt (uit jouw volgende review lol!) dan zullen veel van je lezers dit ook in huis halen :)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 23 juni 2012 at 04:37

  Ben toch wel heel nieuwschierig geworden, kijk uit naar je review.
  Zag op de site dat ze hem ook in het roze hebben (word hebberig) haha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 juni 2012 at 08:30

   Haha ja! Roze is ook erg cute! ^^

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 18 juni 2012 at 17:02

  Gebruik je ‘m nu alleen op je kin 1/2 per week of elke dag? Volgens mij staat er een foutje in je tekst, want ik kan nu niet opmaken hoe vaak je ‘m gebruikt. Klinkt allemaal erg goed, ik ben erg benieuwd naar de lange termijn of je dan nog steeds erg enthousiast bent. Moet je de borstel reinigen tussendoor? Of voldoet goed uitspoelen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 juni 2012 at 21:04

   Ik gebruik de Clarisonic elke dag 1 keer, maar de cleanser met salicylzuur 1/2 keer per week en dan enkel rond mijn kingebied :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 juni 2012 at 21:04

   Oh, echt even de tijd nemen om uit te spoelen en dan goed laten drogen houd de borstel wel schoon :)

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 18 juni 2012 at 01:39

  Ik ben wel heel erg benieuwd naar je uitgebreide review. Filmpje zou misschien inderdaad wel handig zijn, maar dan moet dit wel lukken om te maken:)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 juni 2012 at 10:02

   Dat moet wel lukken denk ik zo ^^

 • Avatar van Esther - Blosh Time
  Reply Esther - Blosh Time 17 juni 2012 at 15:22

  Lijkt me ook zeker een handig ding!

 • Avatar van Delphine
  Reply Delphine 17 juni 2012 at 11:38

  Lijkt mij echt een heel leuk tooltje. Zou ook graag zoiets hebben.

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 17 juni 2012 at 11:30

  Lijkt me best wel een heel erg handig ding! Maar die prijs houdt me toch wel een beetje tegen moet ik eerlijk zeggen!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 17 juni 2012 at 09:21

  Salicylzuur voor acné werkt prima, maar zo’n borsteltje is veel te agressief voor een acnéhuid. Gelukkig ben ik al lang van mijn acné af, dankzij heel milde reinigingsproducten. En dat ging toen vrij snel! Scrubben of borstelen mocht ik absoluut niet doen.
  Voor een huid zonder acné, kan zo’n borstel wel fijn zijn. Ben benieuwd naar de resultaten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 juni 2012 at 10:05

   Het borsteltje is wel heel zacht en het draait niet rond zoals je zou verwachten, zoek maar eens op reviews van de Clarisonic i.c.m. acné :)

 • Avatar van Liliane
  Reply Liliane 17 juni 2012 at 02:07

  Ik heb de Clarisonic zelf ook maar dan de uitgebreidere versie met extra een stand en borstel voor je lichaam. Ben er zelf ook verslingerd aan alleen zijn mijn facewashes die erbij kwamen op dus ben nog op zoek naar een goede vervanging! Gebruik hem nu dus helaas ook veel minder.
  Als ik een paar dagen onverwacht niet thuis ben en de Clarisonic niet gebruik dan merk ik echt dat mijn huid minder straalt!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 juni 2012 at 10:05

   Ik gebruik hem zelf in combinatie met een reinigingsmelk, lijkt me dat je er elke cleanser/milk voor zou kunnen gebruiken? Zonde om hem te laten liggen denk ik, zeker als je zo’n verschil aan je huid merkt :)

 • Avatar van Jana
  Reply Jana 17 juni 2012 at 00:41

  Ik ben wel benieuwd :D x

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 17 juni 2012 at 00:38

  Ik kende het merk nog niet. Nu ik er meer over lees word ik er wel nieuwsgierig naar. Lijkt mij ook een fijne lijn.
  Liefs, xxx

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.