Beauty

Clinique | Age Defense BB Cream SPF30

19 juni 2012


Vanaf deze maand kan je in de parfumerie ook van Clinique een BB Cream in het schap vinden, de Age Defense BB Cream met SPF30. Dit multifunctionele product beschermt de huid tegen UVA en UVB straling, geeft een mooie dekking en brengt je huid in balans doordat de ingrediënten overtollige talg- en vetproductie tegen gaan. Zo krijg je met één product een zachte, egale, gehydrateerde en beschermde huid. Deze BB Cream van Clinique is geschikt voor alle huidtypes, inclusief de gevoelige huidjes. Perfect! Want mijn huid is naast droog, de laatste tijd ook erg gevoelig voor weersveranderingen, temperatuur, bepaalde ingrediënten etc.

Deze BB Cream is dus een complete verzorging met lichtreflecterende pigmenten (zonder er als een discobal uit te zien), vitamine E om de huid te beschermen tegen schadelijke omgevingsinvloeden en afbraak van collageen als gevolg van blootstelling aan zon en vervuiling te voorkomen, cafeïne verzacht en kalmeert de huid, heeft een huidstimulerende werking en zorgt voor vermindering van lijntjes en rimpels, clycerrizinezuur reduceert de huidirritatie van interne en externe stress, een hydratatiecomplex van trehalose, carboxylzuur en sodium hyarulonaat verbetert de hydratatie en bevordert de vochtbalans en zeewierextract vermindert de productie van overtollig vet.

Op beide foto’s zie je van links naar rechts de tinten 1, 2 en 3.

De BB Cream komt in een handige tube wat erg hygiënisch werkt en er zit 40ml aan product in. De substantie is zoals die van een crème en ondanks de substantie en vele verzorgende ingrediënten die erin zitten heeft mijn huid het wel nodig om vooraf gehydrateerd te worden met een dagcrème. Heb je een vette huid dan kan je deze stap waarschijnlijk overslaan en de BB Cream direct op je gereinigde gezicht aanbrengen.

Het product breng ik verder aan zoals ik een foundation aanbreng; met een flat top kabuki omdat ik hiermee het mooiste resultaat krijg. Ik heb niet veel product nodig en merk dat het zich gemakkelijk laat uitwerken en gelukkig niet oxideert op de huid, waardoor de lichtste kleur ook echt licht genoeg is voor mijn huid. De BB Cream van Clinique laat mijn huid de hele dag door comfortabel aanvoelen en het natuurlijke resultaat houdt ook tot ik de make-up ’s avonds weer verwijder.

Je zou dit product als primer kunnen gebruiken onder een foundation, maar ik vind dat de BB Cream toch echt een mooie dekking geeft en hoe kan ik dat beter laten zien dan door middel van onderstaande foto’s:


Deze foto’s zijn op de grootte na niet bewerkt en in hetzelfde licht gemaakt. Zoals je ziet heeft mijn huid zonder make-up redelijk wat rode vlekjes, heb ik rode wangen, pigmentvlekjes en heb ik last van wat rode adertjes rondom mijn neus. Op de foto daaronder draag ik enkel de Clinique BB Cream en zie je een enorm verschil. De huid oogt veel egaler, heeft een glow en een semi-matte finish zònder plamuur-effect. Mooi! Voor enkele kleine oneffenheden zou ik een extra concealer gebruiken (of wat meer van de BB Cream plaatselijk aanbrengen), licht afpoederen en mijn verdere make-up aanbrengen.

Voor mij vervangt deze BB Cream van Clinique mijn foundation en dat zegt heel wat voor mij. Ik ben verbaasd! Nadat ik al lange tijd fan ben van de Aziatische BB Creams (de ‘originele’) heb ik ook al flink wat Europese BB Creams gebruikt en geen van de geteste producten kwam ook maar enigszins in de buurt van de Aziatische varianten. Deze versie van Clinique wel! Het is fijn om een ‘foundation’ te hebben die voldoende dekking geeft, comfortabel aanvoelt, een natuurlijk resultaat geeft, de huid verzorgt en ook nog eens beschermt tegen UVA/UVB straling. Love it!

De Clinique Age Defense BB Cream is verkrijgbaar in 3 tinten, kost €28,30 voor een tube van 40ml en is verkrijgbaar bij de parfumerie en via Clinique.nl.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 26 juni 2012 at 13:30

  Ziet er erg goed uit! Ik ga hier zeker een proefje van vragen. Ik gebruik nu de tinted moisturizer van Clinique, daar ben ik ook heel erg tevreden over.

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 21 juni 2012 at 09:16

  Wat een prachtige dekking, precies goed. Wil dezer denk ik wel eens proberen

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 19 juni 2012 at 23:51

  Wauw, het resultaat is echt prachtig. Heel mooi.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 19 juni 2012 at 21:17

  Deze BB cream klinkt als muziek in mijn oren. Ik wil hem ook. :-) De dekking is echt perfect bij jou! Ik gebruik momenteel de Garnier BB cream, ook heerlijk hoor, maar aan het einde van de dag glimt de huid toch wel iets. Welke poeder gebruik jij om af te poederen?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 juni 2012 at 21:34

   Ik gebruik hiervoor heel wisselende poeders, op dit moment de Ever Matte van Clarins :) (Op de foto heb ik hem niet afgepoederd nog trouwens.)

   • Avatar van Gerda
    Reply Gerda 20 juni 2012 at 17:07

    Mooi, bedankt.

 • Avatar van Tedje
  Reply Tedje 19 juni 2012 at 17:48

  ooh toch maar eens een kijkje gaan nemen naar deze BB! :)

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 19 juni 2012 at 16:39

  Hij maakt inderdaad prachtig egaal, helemaal niet slecht <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 juni 2012 at 21:36

   Ik ben er ook helemaal blij mee, voelt toch veel fijner aan op de huid ook als een foundation :)

   • Avatar van Claudia
    Reply Claudia 19 juni 2012 at 22:19

    Kan het me indenken, ik ben zelf nooit van de foundations omdat ik het zo vervelend vind aanvoelen. Misschien toch ’s een BB cream proberen ooit ;)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 19 juni 2012 at 13:20

  hij lijkt me heel fijn! ben alleen bang dat ook deze weer te donker gaat zijn voor me… (zoals eignelijk alle foundations/(europeese?) bb creams)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 juni 2012 at 21:37

   Voor mij zijn ook bijna alle foundations te donker die je in de winkel kunt vinden, maar deze is echt precies goed. Misschien kan je in de winkel een proefje vragen?

 • Avatar van Esther - Blosh Time
  Reply Esther - Blosh Time 19 juni 2012 at 10:12

  Best mooi! Maar gebruik je nog een dagcreme eronder of helemaal niet? Ik heb toch altijd het idee dat een BB cream niet even goed verzorgt als een dagcreme.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 juni 2012 at 11:37

   Ik heb zelf een droge huid dus gebruik er wel een lichte dagcrème onder, maar als je een vettere huid hebt zou je deze gerust weg kunnen laten. Hij geeft mijn gezicht echt een comfortabel gevoel :)

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 19 juni 2012 at 09:39

  Oh my, echt een mooi effect. Die zou ik wel es durven halen.

 • Avatar van Cute as a Cupcake blog
  Reply Cute as a Cupcake blog 19 juni 2012 at 09:36

  Hij werkt echt goed! Ik wou deze al een hele tijd bestellen, maar ik vond het zo vervelend dat dat enkel online kon. Je moet de tint toch even kunnen testen. Maar dat is nu helemaal opgelost :) Tijd om naar de parfumerie te gaan!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 19 juni 2012 at 08:57

  Ziet er mooi uit en het verschil is idd mooi zichtbaar

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 19 juni 2012 at 08:45

  Hier ben ik toch wel erg benieuwd naar! Zeker omdat hij zo te zien licht genoeg is voor mijn huid (volgens mij hebben we een beetje dezelfde tint) en ik de laatste tijd erg fan ben van Clinique, hihi :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 juni 2012 at 11:37

   Ik denk inderdaad dat jij hem ook qua tint goed zou kunnen hebben :)

 • Avatar van Maya
  Reply Maya 19 juni 2012 at 08:24

  Ziet er goed uit. Zo te zien haalt hij alle roodheden weg uit het gezicht, dat heb ik ook echt nodig. De prijs valt trouwens ook mee :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 juni 2012 at 11:38

   Hij haalt de felheid van het rode in ieder geval weg, een beetje rode wangen heb ik geen problemen mee (moet wel natuurlijk blijven haha).

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 19 juni 2012 at 08:19

  Woow! Ik vind het echt heel mooi staan, ik begrijp dat deze wel naar die van de Aziatische variant toe gaat. Ik heb zelf dan die van Garnier, maar ik had echt zoiets van nee geef mij maar Skin79.

  Mooie foto’s :D.

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 19 juni 2012 at 06:59

  Ik heb zelf ’n sample ervan en vind m ook erg fijn :D

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 19 juni 2012 at 06:35

  Hij geeft zo te zien wel een mooi effect. Fijn ook dat hij in verschillende kleuren verkrijgbaar is !

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 19 juni 2012 at 00:24

  Ik blijf dat stukje kleur in je oog grappig vinden, haha! En de BB cream ziet er wel goed uit, mooi effect! Welke Aziatische BB-cream(s) vind je het fijnst? Ik kan niet tegen Clinique en kreeg puistjes van Missha BB-cream, maar vind het effect wel mooi altijd..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 juni 2012 at 11:39

   Ik vind de Skin79 Gold versie echt heel erg fijn! :)

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.