Beauty

How To | OPI GelColor verwijderen

29 juni 2012


Op 8 juni ben ik ’s avonds naar Sanadome geweest, waar ik ook een OPI GelColor behandeling onderging, in dit artikel kan je alles over deze behandeling lezen. Deze GelColor zou minstens 2 weken moeten kunnen blijven zitten en ik was hier natuurlijk heel erg nieuwsgierig naar! Op de foto hierboven zie de nagels na precies 2 weken; niet slecht toch? Ik had enkel op mijn wijsvinger en middelvinger een klein stukje eraf omdat ik mijn nagels onbenullig en hard tegen een tafel stootte, maar verder zat alles er nog perfect op, voelden mijn nagels sterk aan en ook de glans was nog net alsof het zojuist was aangebracht.

Het fijne bij de OPI GelColor behandeling is dat, van alle kleurtjes die je kunt kiezen, er ook in diezelfde kleuren een normale nagellak verkrijgbaar is. Hierdoor kan je gewoon over je GelColor heen lakken en werk je zo de uitgroei bij, iets wat bij mij hard nodig was omdat mijn nagels flink hard groeien. Ik had van de GelColor de kleur ‘You don’t know Jacques!’ en met het bijpassende lakje lakte ik de uitgroei bijna onzichtbaar weg. Doordat de GelColor je natuurlijke nagel niet zo verdikt als gelnagels of acrylnagels valt dit amper op en heb ik zo zelfs tot bijna 3 weken lang van de OPI GelColor kunnen genieten. Ik zou het zelfs nog langer op kunnen laten, maar er moeten weer nagellakjes geswatched worden en dus was het tijd om de GelColor te verwijderen.


Hoe verwijder je OPI GelColor?
Bij de behandeling kreeg ik een zakje mee met daarin een duidelijk stappenplan, een bokkepootje, 10 removal wraps en een klein flesje met OPI Expert Touch Laquer Remover.
– Het is de bedoeling dat je op het middendeel (het ‘watje’) op de removal wraps de nagellakremover aanbrengt totdat dit deeltje verzadigd is.
– Vervolgens vouw je deze om je vingertop heen; let hierbij goed op dat je de nagel helemaal bedekt met het gewatteerde gedeelte en dat je de wraps eerst aan de bovenkant omvouwt en dan pas aan de zijkanten om je vinger heen.
– Dit laat je zo een 15 minuten weken.
– Je haalt de wrap van je vingers en ziet dat de GelColor opgekruld op je nagel zit en je kan dit zo eraf halen.
– Eventuele restjes GelColor kan je met de zachte kant van een bokkepootje eenvoudig verwijderen, zonder druk uit te hoeven oefenen.

Tip: werk met het verwijderen van de GelColor per hand, je zit jezelf anders aardig in de weg met de vingers die al in de folie zitten ;)

Dit is een foto van mijn nagels direct na het verwijderen van de GelColor, hierna heb ik nog een watje met remover over mijn nagels gehaald, ze korter gevijld, de nagelriemen voorzichtig terug geduwd en een nagelriemolie aangebracht… Klaar om andere lakjes te swatchen!

Ik vind een OPI GelColor behandeling echt helemaal geweldig en kan hier iedereen aanraden eens te proberen. Heb je een vaste kleur wat bij jouw imago past zoals altijd rode nagels? Ga je op vakantie en wil je geen omkijk hebben naar je (teen)nagels? Wil je verzorgde nagels maar niet steeds bij hoeven te werken? Wil je sterkere nagels? Dan is OPI GelColor echt wat voor jou!

Deze behandeling kan je bij verschillende salons laten doen en kost zo’n €30,00 en het is met ongeveer een half uurtje helemaal klaar. Voor meer informatie en de salons bij jou in de buurt kan je een kijkje nemen op OPI.nl.

Heb jij ervaring met gellak zoals deze van OPI? Zou het een product/behandeling voor jou zijn?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Poekiepoek
  Reply Poekiepoek 4 juli 2012 at 22:40

  Oh dit lijkt me ideaal voor op vakantie. Het glanst ook nog eens heel mooi. Normaal gesproken wissel ik wat vaker af van kleurtjes. Al vind ik €30,00 wel erg veel voor het niet hoeven omkijken naar mijn nagels voor 2 weken… En rekening houdend met uitgroei kun je nog een potje nagellak erbij aanschaffen..

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 3 juli 2012 at 10:35

  Echt heel mooi, maar ik wissel te vaak van kleur LOL

 • Avatar van paula
  Reply paula 1 juli 2012 at 21:19

  heel leuk, dit lijkt mij ook wel wat! Alleen in Maastricht betaal je hier 45 euro voor! vind ik echt too much!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 juli 2012 at 08:42

   Elke salon kan en mag hierin zijn eigen prijs betalen, maar dat vind ik zelf ook wel echt te duur. Ik hoop dat je een salon in de buurt kunt vinden die dit voor een lagere prijs aan kan bieden…

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 30 juni 2012 at 19:42

  Vind het een mooie uitvinding! Ik verander wel erg vaak van kleur en maak nailarts, voor mij dus niet erg handig. Mooie kleur had je op!

 • Avatar van Cute as a Cupcake blog
  Reply Cute as a Cupcake blog 30 juni 2012 at 14:33

  Wow, super cool hoe dat er af komt! :) Het zou wel iets voor mij zijn denk ik, aangezien ik overal tegenstoot met mijn nagels! Enkel jammer dat je dan niet zo vaak van kleur kan wisselen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 juli 2012 at 08:48

   Je zou het eventueel in een heel nudekleurtje kunnen laten doen, dan kan je er gewoon overheen lakken maar heb je wel de sterkte mee aan je nagels :)

 • Avatar van Les is more
  Reply Les is more 30 juni 2012 at 10:44

  Oe lovely! Erg handig wauw.
  xoxo Les is more

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 29 juni 2012 at 23:56

  Een heel klusje, zie, ik haha

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 juli 2012 at 08:50

   Het valt op zich wel mee, een ruim kwartier per hand en het langste deel is wachten met die folietjes op je vingers. (Ik voelde me een beetje Edward Scissorhands LOL)

   • Avatar van Barbara
    Reply Barbara 2 juli 2012 at 15:14

    dat vind ik dus best veel werk, haha #lui

 • Avatar van Esther - Blosh Time
  Reply Esther - Blosh Time 29 juni 2012 at 22:11

  Wat tof dat er na 3 weken nog zo mooi op zat!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 juli 2012 at 08:51

   Ik was er ook verbaasd over dat het echt zo lang zo mooi bleef zitten, was er heel erg tevreden mee :D

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 29 juni 2012 at 20:39

  wow ziet er heel mooi uit en vrij makkelijk te verwijderen. Ik wil het nu zo graag uitproberen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 juli 2012 at 08:51

   Mocht je het laten doen… Hou me op de hoogte, vind ik leuk! :)

 • Avatar van Laralaurentia
  Reply Laralaurentia 29 juni 2012 at 18:32

  Lijkt me echt super, maar ik wil geen 2 weken lang dezelfde kleur. Het liefste heb ik elke dag wat anders op mijn nagels. Ik denk niet dat dit iets voor mij is, maar ik kan me wel voorstellen dat mensen dit fijn vinden.

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 29 juni 2012 at 16:10

  Ik wil het wel graag nog een keertje doen, ik heb het idee dat mijn nagels dan 2 weken even op hun gemak kunnen ‘rusten’ en een beetje groeien! Ik heb heel zwakke nagels namelijk, ik denk dat dit dan wel goed is!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 juli 2012 at 08:52

   Ik merkte dat mijn nagels echt veel meer konden hebben zonder af te breken, ze voelden ook fijn stevig aan zonder onnatuurlijk hard aan te voelen. Zal het zeker nog eens laten doen!

 • Avatar van Mariel
  Reply Mariel 29 juni 2012 at 14:53

  Ziet er goed uit! Al wissel ik liever vaker van kleur :)

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 29 juni 2012 at 14:18

  Het klinkt en ziet er echt goed uit! :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.