Eten & drinken Media

Kookboek | Weight Watchers – Gezond Gezin

15 juni 2012


“Een gezond gezin: dat willen we allemaal. Toch is het in deze tijden van overvloed een hele uitdaging om gezond en fit te blijven, ook voor je kinderen.” Dit nieuwe kookboek van Weight Watchers staat vol met meer dan 200 eenvoudige recepten voor drukke weekdagen, maar ook gerechten voor een gezellige woensdagmiddag of een lekkere luie vrijdagavond. Gerechten die allemaal passen binnen een gezond en gevarieerd dieet, voor het hele gezin.

Opgroeien in een gezin waar ruim aandacht wordt besteed aan gezonde voeding, voldoende beweging en een positief lichaamsbeeld geeft kinderen de beste basis op weg naar een leven waar genieten en een gezonde levensstijl in evenwicht zijn. Dit boek biedt eenvoudige en praktische antwoorden op vragen over gezonde voeding en voedingsgewoonten, waarbij snoepen is toegestaan, de tijd aan computer en andere beeldbuizen wordt besproken en vooral, waarbij het hele gezin meedoet.

Omdat dit thema zo belangrijk is worden er ook speciale workshops rond het thema ‘Gezond Gezin’ georganiseerd door Weight Watchers.

Het 324 pagina’s tellende kookboek begint met een compleet hoofdstuk waarin veel wordt verteld over de uitdaging van een gezond gezin, zelfacceptatie, bewegen, tips hoe je een gezonde levensstijl in het gezin brengt en veel tips over het lezen van etiketten, gezonde tussendoortjes, belonen etc. Hierna beginnen de verschillende hoofdstukken met recepten voor het ontbijt, voor in de lunchbox, voor de we-hebben-tijd-lunch, recepten voor elke dag, makkelijke vrijdagavondrecepten, ‘op zaterdag koken de kids’, recepten voor het weekend en de feesten, nagerechten en tussendoortjes.

De recepten worden afgewisseld met prachtige foto’s van de te maken gerechten en de gerechten zelf zijn eenvoudig te volgen door de stap voor stap handleiding en duidelijke ingrediëntenlijstjes. Natuurlijk staat er ook bij hoeveel ProPoints per persoon een recept heeft. Ook staan er regelmatig fijne tips tussendoor om een bepaald ingrediënt te kunnen vervangen door een soortgelijke, voor als je een bepaald ingrediënt niet lekker vindt of lastig te vinden is in de supermarkt.

Het boek is o.a. verkrijgbaar via de webshop van WeightWatchers.nl en kost €29,95. ISBN 9789020900163

Kook jij over het algemeen gezond? En ben jij iemand die meer volgens recepten kookt of op eigen gevoel/idee?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Bas
  Reply Bas 21 augustus 2012 at 15:55

  De gerechten op de foto’s zien er goed uit. Krijg er in ieder geval honger van. Om gezond te leven moeten vooral veel mensen van hun 3x per dag eten af en het over 5-6 maaltijden proberen te verspreiden. Je hebt dan vrijwel nooit honger want je kan de hele dag door eten.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 18 juni 2012 at 17:25

  De gerechten op de foto’s zien er heerlijk uit. Lijkt me een fijn boek om in de kast te hebben staan. Deze ga ik voor mijn verjaardag vragen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 18 juni 2012 at 21:03

   Er staan echt veel lekkere èn gezonde recepten in, ik vind het een mooie aanvulling in mijn boekenkast :)

 • Avatar van favorietje
  Reply favorietje 15 juni 2012 at 21:57

  Lijkt me inderdaad een geweldig kookboek. Handig inderdaad als het aantal punten per persoon per gerecht vermeld staan.

  Wat ik wel nog zou willen weten is of er in dit kookboek ook de punten staan van afzonderlijke etenswaren. Dus, hoeveel punten er zit in bijvoorbeeld 100 gram paprikachips, chocola, koffie met melk, groente, vlees etc. Of hebben ze daarvoor een apart boekje, lijstje om bijvoorbeeld mee te nemen naar de supermarkt?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 juni 2012 at 16:18

   Nee, zo’n lijstje zit er niet in helaas… Volgens mij hebben ze daar wel een ander boekje/lijstje voor :)

 • Avatar van Jana
  Reply Jana 15 juni 2012 at 17:50

  Lijkt me een goed kookboek :D x

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 15 juni 2012 at 14:33

  Dit lijkt me oprecht een leuk boek! Niet dat ik aan het lijnen ben ofzo, maar ik vind recepten ontdekken gewoon zo leuk! En als dat gezond kan, waarom niet? :D

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.