Beauty

Mijn top 5 ‘all-in-one’ / oil cleansers

8 juni 2012


Om mijn make-up te verwijderen is er eigenlijk maar één soort cleanser die ik hiervoor gebruik, ik noem ze ‘all-in-one’ cleansers want je verwijdert met 1 product je complete make-up (inclusief waterproof en oogmake-up) en maakt je huid er zo goed, maar toch ook zacht, mee schoon dat je na het afspoelen direct je crème aan kunt brengen. Klaar! Vaak zijn deze cleansers op oliebasis, masseer je ze in op je droge huid, maak je er door middel van wat water een melk-achtige substantie van en kan je het geheel afspoelen of afnemen met een vochtig washandje. Zo blijf je achteraf ook niet met een olielaagje zitten, waardoor ze voor veel verschillende huidtypes geschikt zijn. Cleansers als deze worden hydrofiele cleansers genoemd omdat de olie in water oplosbaar is. 

Comfort Zone skin resonance cream oil cleanser 150ml, €27,50 – via Comfortzone.nl


Environ AVST Pre-Cleansing Oil 100ml, €27,40 – via o.a. Parfuma.com

hannah Cleansing Oil 50ml, €34,00 via Hannah.nl

Clinique take the day off Cleansing Balm 125ml, €32,97 via o.a. Goedkopedrogist.com

Clarins pure melt Cleansing Gel 125ml, €23,85 via Belissima.nl.

Al deze cleansers werken heel gemakkelijk:
– je zet de kraan op een lauwwarme stand en legt eventueel alvast een washandje klaar
– je verdeelt wat product tussen je droge vingertoppen en masseert dit zachtjes in op je droge huid (over evt. make-up heen)
– vergeet niet je ogen voorzichtig mee te nemen en maak met je vingertoppen kleine draaibewegingen over je wimpers
– neem een beetje lauwwarm water op je handen en breng dit aan op je gezicht
– neem eventueel nog wat water erbij totdat je voelt dat al het product een waterige substantie heeft aangenomen
– spoel je gezicht af met water of maak hierbij gebruik van een washandje.

Na het afspoelen zal je merken dat al je make-up verdwenen is en je huid heerlijk schoon aanvoelt, zonder trekkerig of vet gevoel. Ik ben echt helemaal gek op deze producten, zeker als ik een fullface make-up op heb gehad de hele dag. Dit haalt dan op de snelste en doeltreffendste manier alles in één keer weg in slechts een paar minuutjes tijd. Eigenlijk mist de MAC Cleanse Off Oil (125ml, €27,00) ook in dit rijtje, dat is ook een aanrader! Deze reinigers zien er op het eerste moment wat prijzig uit voor de hoeveelheid die je krijgt, maar bedenk wel dat je slechts een kleine hoeveelheid nodig hebt per keer.

Op dit moment heb ik een aantal zeer fijne ‘all-in-one’ cleansers in huis waar ik een flinke tijd mee vooruit kan, maar ik ben benieuwd of jij wel eens gebruik maakt van zulke oliecleansers en welke jouw favoriet is?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Michelle
  Reply Michelle 8 juni 2012 at 23:43

  Wat een leuk artikel en wat handige cleaners, maar ik heb nog nooit zo eentje gebruikt. Ik heb er wel over nagedacht om de MAC Cleanse off oil aan te schaffen. Omdat ik het helemaal zat ben om ’s avonds eerst mijn make-up eraf te halen met een speciaal spul en dan ook nog mijn gezicht schoon te maken. Zeker wanneer ik ’s avonds laat thuis kom en dus bek af ben als ik ga slapen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 juni 2012 at 21:39

   Dan zijn cleansers als deze echt een uitkomst, je hebt je complete make-up er in een paar minuten mee weggehaald :)

 • Avatar van Elsemiek
  Reply Elsemiek 8 juni 2012 at 20:55

  Philosophy’s Purity! Al is dat iets meer een facewash.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 juni 2012 at 21:41

   Die heb ik zelf ook eens gehad, was inderdaad ook zeker een fijn product. En nu gemakkelijker aan te komen ook doordat het verkocht wordt bij ICI Paris XL :)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 8 juni 2012 at 18:12

  Oh die van Environ heb ik ook nog, die moet ik maar eens proberen! Ik haal altijd m’n make-up eraf met een gewone make-up remover van Bourjois en daarna tonic. Beetje te lui om naar de kraan te lopen enzo, ghehe!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 juni 2012 at 21:41

   Ghehe, die momenten hebben we vast allemaal wel eens ;)

 • Avatar van Esther - Blosh Time
  Reply Esther - Blosh Time 8 juni 2012 at 14:42

  Ik gebruik eigenlijk nooit zulke cleansers. Voor mijn ogen vind ik het toch het fijnst een aparte eye makeup remover te gebruiken, daarna een lotion voor mijn gezicht en tot slot een toner.. Kost wel iets meer tijd denk ik haha

 • Avatar van toadette
  Reply toadette 8 juni 2012 at 14:39

  Ik gebruikte het niet maar nu wil ik het toch eens gaan proberen =)! Ben heel nieuwsgierig naar die van hannah.

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 8 juni 2012 at 12:38

  Die van Clarins lijkt me erg prettig! Maar ze lijken me allemaal fijn haha!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 10 juni 2012 at 21:42

   Ik zou ook echt geen keuze kunnen maken welke favoriet zou zijn, ik wissel ze nu gewoon allemaal af LOL

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 8 juni 2012 at 11:56

  De cleansing oil van Hannah lijkt mij echt heel fijn.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 8 juni 2012 at 09:28

  Die van Clarins lijkt me wel fijn. Ik gebruik zelf de oil cleansers van Shu Uemura, die zijn heel zacht !

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2012 at 09:53

   Die van Clarins is ook zeker een aanrader. Ik vind trouwens alle cleansers hierboven heel erg zacht in gebruik :)

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 8 juni 2012 at 08:32

  Ik ben ook gek op oil cleansers en dacht na het eerste stuk: “waar staat de Cleanse off Oil!”. En daar stond ie. Leuk artikel ^^

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2012 at 09:54

   Haha ja ik moest hem even noemen! Kon hem alleen niet fotograferen omdat hij OP is en ik geen nieuwe van mijzelf mag kopen omdat ik bovenstaande ook nog heb (en erg fijn vind, dus afwisselennnn) ^^

 • Avatar van Cute as a Cupcake blog
  Reply Cute as a Cupcake blog 8 juni 2012 at 07:43

  Dit ziet er leuk uit! Lijkt me echt heel goed te werken. Alleen vind ik dat niet zo praktisch om elke avond op kot te doen. Dan moet je elke keer nog naar de badkamer… (op mijn kamer is er enkel koud, echt ijskoud water). Misschien dat ik het in de zomervakantie thuis eens kan proberen, want ik denk dat het meer make-up verwijdert dan bv. reinigingsmelk!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 juni 2012 at 09:55

   Je hebt er inderdaad wel water bij nodig. Ook al werkt lauwwarm water het fijnst naar mijn mening, maar met koud water kan het ook goed :)

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 8 juni 2012 at 00:28

  Ik ken het eigenlijk niet. Ik gebruik elke dag zo’n nivea doekje over mijn gezicht, vind ik best makkelijk en prettig maar zoiets als dit klinkt ook erg goed moet ik zeggen.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.