Reizen & vrije tijd

New York in één dag

11 juni 2012


Oh wat zou ik graag eens naar New York gaan! Deze vakantiebestemming staat al een heel lange tijd op mijn reiswensenlijstje en ik vind het dan ook heerlijk om alvast van alles uit te zoeken wat ik er zou willen doen, bezoeken en bezichtigen. Maar natuurlijk moeten de praktische zaken als vliegtickets, een visum en een hotel ook goed geregeld worden van tevoren, zodat je zonder nare verrassingen van je trip kan genieten.

New York moet (als ik de verhalen mag geloven) één groot shoppingwalhalla zijn. Als ik denk aan de winkels die ik bijvoorbeeld graag zou willen bezoeken dan zijn dat Forever 21, Victoria’s Secret, Tiffany’s, Saks, Bloomingdales, Macy’s, Pottery Barn, Disney Store (gotta love cuteness!), Bath & Body Works en de verschillende Amerikaanse plussize fashion labels. Er zullen vast en zeker nog veel meer mooie beautywinkels zijn zoals Inglot, MAC en Sephora maar ik moet eerlijk zeggen dat ik het altijd leuker vind om dan juist te zoeken naar de minder bekende winkels vol verborgen schatten op het gebied van mode en beauty.

Natuurlijk is er ook veel te bezichtigen en te doen in New York zoals Times Square, Central Park, een filmtour langs bekende plekken uit films (ik ben een grote filmfanaat namelijk), Ground Zero, het veiligheidsbeeld, het Empire State Building, een musical op Broadway gaan bekijken, één van de vele musea’s bezoeken en/of een wandeling maken over The Brooklyn Bridge.

Mocht je nu echt maar één dag in New York te besteden hebben dan zou ik er persoonlijk voor kiezen om van tevoren goed uit te zoeken welke winkels en bezienswaardigheden je het liefst wilt zien, goede afwegingen te maken en ook gelijk een wandelplan op te stellen zodat je zo effectief omgaat met je tijd. Er zijn ook erg handige boekjes van bijvoorbeeld Moleskine te koop waarmee je gemakkelijk een planning kan maken en waar ook kaarten in zitten van de stad.

–> Ga jij naar New York? Vergeet dan je ESTA voor Amerika niet!

Natuurlijk zal ik niet voor maar één dag naar New York gaan, omdat ik er gewoonweg teveel wil doen en zien. Maar… Als ik maar één dag zou hebben in New York, wat zou ik dan zeker moeten doen en niet mogen missen? Ik ben heel benieuwd naar jullie tips voor leuke bezienswaardigheden, bijzondere winkeltjes etc.

Dit is een gesponsord artikel.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kevser
  Reply Kevser 11 juni 2012 at 22:41

  Ik ben er 2,5 jaar geleden geweest en ik kan je zeggen dat ik het echt adembenemend vond op de top van de empire state building. Een ongelofelijke uitzicht waar je gewoon even heel
  Stil van wordt. Als je er ooit komt, mijn tip: neem dan bij alle ‘Coole dingen’ die je ziet even diep adem en leg vooral je fototoestel weg. Mijn ervaring is dat je je mooie plekken anders alleen nog maar van de foto’s herinnert.
  GOD, i’d love to go back Now! :DD

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 11 juni 2012 at 22:15

  Ik zou ook zo graag een keer naar New York willen gaan.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Vwlovinwendy
  Reply Vwlovinwendy 11 juni 2012 at 19:28

  Ik ben echt NET terug….
  Soho is mijn fav, maar bij mooi weer ook central park niet vergeten en top of the rock (rockeffeler cemter). Online kun je een sunrise – sunset kaartje kopen. S ochtends vroeg om half 9 het dak op (lekker rustig) en s avonds als de zon onder is nog een keer voor de lichtjes. Prachtig! En vanaf het rockefeller heb je ook nog eens het empire state op je foto’s staan :))
  En ik zou geen hotel boeken. Gewoon een studio of app boeken van een echte NY’er via airbnb!!
  Have fun!

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 11 juni 2012 at 18:19

  Een dag? Maar één dag? Ik ben er nog nooit geweest maar ik denk dat ik serieus in paniek zou raken omdat ik alles wil zien, maarja dat kan natuurlijk niet. Dus ik zou ik niet weten…

 • Avatar van NailTalk
  Reply NailTalk 11 juni 2012 at 17:07

  Dream on denk ik als ik dit zie…maar never say never! Ik hoop er op een dag rond te lopen

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 juni 2012 at 07:43

   Dat zeg ik ook tegen mijzelf: zeg nooit nooit. Dreams do come true!

 • Avatar van Stefanie
  Reply Stefanie 11 juni 2012 at 16:08

  De Sephora shop is daar echt HUGE !!
  En de M&M-winkel is ook een favoriet van mij ;-)

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 11 juni 2012 at 15:30

  Járen geleden ben ik 2 weken op vakantie geweest in NYC, wow wat een stad!
  Ik wil er zeker nog eens naar terug, voor minstens 2 weken, met minder neem ik geen genoegen! ;-)

 • Avatar van Esther - Blosh Time
  Reply Esther - Blosh Time 11 juni 2012 at 14:41

  Ooooh één dag is inderdaad niet genoeg! Alleen al voor alle ’toeristische bezienswaardigheden’ heb je minstens drie dagen nodig. En dan heb je nog niet eens geshopt… Wat ik zelf het leukste vind aan NY is niet die toeristische drukke plekken, maar juist de nog wat onbekende plekjes. ’s Avonds kun je je heel goed vermaken op de Lower East Side. Honderden restaurantjes, bars en cafés naast elkaar super gezellig. Als je van muziek houdt, is het ’s avonds ook geweldig rondom Bleecker Street. Veel kroegen en live-muziek. Mijn persoonlijke favoriet is Terra Blues, de leukste bluesclub van NY met iedere avond twee live acts.
  Sowieso zijn Soho en Greenwich Village heerlijk om rond te struinen. Boetiekjes, café’tjes, terrasjes, grotere ketens zijn er ook te vinden. Mijn eigen lievelingsplek is South Street Seaport. De klinkers op straat, de laagbouw, de terrasjes, de boten in de haven en de geur van het water… Heerlijk! Aan de overkant van de Brooklyn Bridge kun je ook heerlijk aan het water in het park zitten.
  In Brooklyn zelf zit een heel leuk en lekker café “The Chocolate Room’, je kunt daar chocola in alle vormen en maten eten. Ik heb daar de lekkerste chocoladefondue ever gehad.
  Maar goed, om dat allemaal te doen én alle must-see sightseeing ben je wel een week verder haha. Ik heb er twee maanden gewoond en ben nog niet uitgekeken ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 juni 2012 at 07:44

   Oehhh dankjewel voor alle tips Esther! :D

 • Avatar van chocoholic
  Reply chocoholic 11 juni 2012 at 14:14

  Absolute aanrader is de MAC Pro New York Flagshipstore! Fantastisch!
  En op twee de Kiehl’s store, erg leuk en heel vriendelijk personeel.

 • Avatar van Lisanne
  Reply Lisanne 11 juni 2012 at 14:13

  Ik ben een maand geleden in NYC geweest; aan 1 dag heb je zéker niet genoeg! Wij hadden 5 dagen nodig om alles te zien wat er te zien valt. Maar als je toch 1 dag hebt: Times Square, Empire State Building, 5th Avenue & Ground Zero! Ik zit nu al stiekem weer te bedenken wanneer ik weer ga; ik mis die stad nu al!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.