Beauty

Newsflash! | Melkmeisje in een nieuw jasje

5 juni 2012


Jeugdsentiment! Ik kan me nog goed herinneren dat ik als kleine meid graag met Melkmeisje het bad in ging en dat er bij mijn ouders altijd zo’n heerlijke grote fles op de badrand stond waar ik dan iets teveel van gebruikte en in een bad van schuim zat. Heerlijk! Melkmeisje bestaat al sinds 1879 en werd door de Haarlemse zeepfabriek Het Klaverblad geproduceerd van karnemelk. In 1963 werd Het Klaverblad overgenomen door Koninklijke Sanders en nu, 133 jaar later, vormen melkproteïnen nog steeds het belangrijkste bestanddeel in de authentieke producten.

“Puurheid staat de laatste jaren voorop als het gaat om de producten die we kiezen om onszelf te verzorgen. 0% parfum, 0% kleurstoffen of 0% parabenen prijkt op verpakkingen van verzorgingsproducten. Het Oud-Hollandse Melkmeisje is 100%. Dat betekent 100% huidvriendelijk, 100% vochtregulerend, 100% dermatologisch getest, 100% kleurstoffenvrij en 100% parabenenvrij. En niet omdat de consument daar nu om vraagt, maar omdat puurheid bij Melkmeisje in haar DNA zit, al sinds 1879. Omdat Melkmeisje trots is op 100% zacht en zuiver te zijn, heeft zij de Bad- en Douchecrèmes een nieuw, fleurig jasje aangetrokken.”

Deze bad- en douchecrèmes zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. De Honingvariant ruikt lekker zacht-zoetig en de Klaproos & Katoenvariant zacht-bloemige-verse-was-geur. Heerlijk! Door de grote verpakking van een liter per stuk is het voor onder de douche wat lastig om te gebruiken omdat je al snel veels te veel product op je spons of puff giet, maar voor in bad zijn het ouderwetse schuimmakers waarvan je lekker schoon wordt en heerlijk gaat ruiken.

Naast de bad- en douchecrèmes zitten er in het assortiment van Melkmeisje ook douchecrèmes, bodylotions en handzepen. De hierboven getoonde literflessen bad- en douchecrème kosten €3,29 per stuk. Voor meer informatie kan je een kijkje nemen op de website van Melkmeisje.

Brengt Melkmeisje ook bij jou jeugdherinneringen naar boven? En welke variant spreekt jou het meest aan?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jacqueline Jacqueline Gielissen
  Reply Jacqueline Jacqueline Gielissen 1 december 2020 at 14:24

  Ik ben weg van de variant met katoen….nergens meer aan te komen. Zelfs de fabrikant gebeld en hij zou het meenemen in de vergadering ..als er meer klanten laten weten zei hij, dan komt het weer in de winkels…..ja! Wie is zo gek als ik en doet er zoveel moeite voor…dus aan jullie allemaal bel de firma!

 • Avatar van Dinie
  Reply Dinie 17 mei 2020 at 15:51

  Maar waar vind ik nog de bodylotion?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 mei 2020 at 09:26

   Goedemorgen Dinie, ik heb er even naar gezocht maar ik ben bang dat deze inmiddels uit het assortiment zijn.. Jammer!

 • Avatar van T.Huisman
  Reply T.Huisman 10 december 2015 at 15:58

  Mijn tante gebruikte altijd Melkmeisje badschuim in zo”n grote flacon. Er was heel vroeger ook vaste zeep van het merk Melkmeisje maar die bestaat nu niet meer. Het is nu allemaal vloeibaar. Melkmeisje was vroeger de voordeligste badschuim in een grote flacon. Het was zuiver en rook neutraal en was lekker zacht voor de huid. Mijn tante deed dan een scheutje van het Melkmeisje badschuim in het bad en ging daar dan in liggen.

 • Avatar van marlene
  Reply marlene 27 augustus 2012 at 20:46

  Katoen, karnemelk en honing. Heerlijk afwisselen. En voor onder de douche heb ik 3 lege ander merk douchegelflesje gevuld. Krijg van Dove en enkele andere merken uitslag en met melkmeisje nergens last van!

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 11 juni 2012 at 11:53

  Heb de honing versie heel lang gebruikt, blijft lekker!

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 8 juni 2012 at 21:21

  Ik heb ze zelf nooit gehad, maar ken ze ook wel. De honing variant lijkt me heerlijk.

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 5 juni 2012 at 23:33

  Oeh, ik ken dit nog wel van vroeger ja, dat rook altijd zo lekker in bad dit spul. Hmmm ♥

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 5 juni 2012 at 22:20

  Grappig ja, daar is iedere Nederlander ongeveer mee opgegroeid. De Klaproos en Katoen versie lijkt me heerlijk. Ook fijn dat er geen ‘rommel’ inzit..

 • Avatar van Anniek
  Reply Anniek 5 juni 2012 at 21:55

  Ik ken t wel maar wij hadden altijd zwitsal en baby olie en ben nog steeds olie verslaafd

 • Avatar van Miss Langhaar
  Reply Miss Langhaar 5 juni 2012 at 21:52

  Ik heb melkmeisje eigenlijk nooit gebruikt, ik zie ze wel altijd staan en ben wel heel benieuwd :-)

 • Avatar van Jana R.
  Reply Jana R. 5 juni 2012 at 20:18

  Dit ken ik ! Ik gebruik het iedere dag :D x

 • Avatar van Les is more
  Reply Les is more 5 juni 2012 at 19:34

  Werd hoog tijd! ;) ziet er goed uit

 • Avatar van Cute as a Cupcake blog
  Reply Cute as a Cupcake blog 5 juni 2012 at 19:29

  Yep, wij hebben die ook thuis! Ik vind die met honing wel heel fijn. Ze zijn echt heel zacht voor je huid!

 • Avatar van Krista
  Reply Krista 5 juni 2012 at 18:27

  Wat leuk dat je hier een artikel over geschreven hebt! Ik heb zelf toevallig 2 weken geleden ook een fles gekocht (nou ja, 2), jeugdsentiment! Daarnaast blijkt het gewoon een heerlijke doucheschuim te zijn, lekker romig, droogt niet uit, lekker geurtje, echt een favo op dit moment!

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 5 juni 2012 at 18:26

  Mooie verpakking zo! Lijken me fijne producten, heb ze nog nooit geprobeerd x)

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 5 juni 2012 at 16:26

  Ik gebruikte dat ook altijd in bad en onder de douche, zalig! Mijn favorieten waren altijd die met vanille, maar de ‘gewone’ (karnemelk) vond ik ook lekker. Helaas is de vanille bodylotion niet meer te koop! Nu wil ik eigennlijk meteen even langs het kruidvat ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 juni 2012 at 09:27

   Ik vond vroeger de Karnemelk versie ook altijd erg lekker :D

 • Avatar van Amy
  Reply Amy 5 juni 2012 at 16:09

  Melkmeisje is hier ook echt jeugdsentiment! Leuk dat het nog steeds bestaat én met een nieuwe look, ik ga het zeker weer eens een keertje halen :D

 • Avatar van enith
  Reply enith 5 juni 2012 at 15:09

  ik vind de nieuwe geur met klaproos echt heerlijk maar de andere geuren zou ik ook zo direct gaan gebruiken.
  hier staat de fles nog altijd op de plank,mijn man is er sinds een paar maanden ook helemaal gek op.

  gr enith

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 5 juni 2012 at 14:59

  Dit is iets wat ook zeker bij mij terug komt.
  Vroeger gebruikte wij dit heel vaak.
  Liefs, xx

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 5 juni 2012 at 14:54

  We hebben het eigenlijk nooit echt gehad, maar ken het wel! Mooie verpakkingen en eigenlijk spreken ze mij allebei wel aan :D.

 • Avatar van Immi
  Reply Immi 5 juni 2012 at 14:54

  Jaaa die ken ik nog!
  Wij hadden vroeger de honing variant, heerlijk vond ik die!
  Ik vind de nieuwe verpakkingen echt leuk, denk dat ik me binnenkort weer eens melkmeisje in huis ga halen…
  Overigens wist ik niet dat het al zó oud was, wauw!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 6 juni 2012 at 09:29

   Daar verbaasde ik me ook over, dat het al zo lang bestaat. Moest er maar even een deeltje ‘historie’ bij plaatsen :)

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 5 juni 2012 at 14:50

  Vroeger hadden wij die inderdaad ook altijd! :) wat grappig

 • Avatar van Anouk
  Reply Anouk 5 juni 2012 at 14:29

  Deze twee bad & douche crèmes lijken me gewoonweg heerlijk!

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 5 juni 2012 at 14:28

  Ik herinner me dat er bij mijn oma vroeger altijd zo’n grote fles aan de badrand stond. Geen idee eigenlijk als dit nog in België verkocht wordt.

 • Avatar van PJ - Zombelina
  Reply PJ - Zombelina 5 juni 2012 at 14:25

  Ik vond het ook altijd geweldig. Lekker in bad met veel bubbels. Ik maakte ook een bel in de grote blauwe dop. Dan kon ik altijd gefascineerd kijken naar alle bewegende kleuren in de bel.

  • Avatar van PJ - Zombelina
   Reply PJ - Zombelina 5 juni 2012 at 14:27

   Heb trouwens spijt dat ik net nieuwe douche gel heb gekocht.. had het wel willen proberen.

   • Avatar van Desirée
    Reply Desirée 6 juni 2012 at 09:29

    Ach, dan heb je wat om af te wisselen toch? ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.