Beauty

Nivea | Hair Care Summer Looks (how-to’s)

26 juni 2012


Sally Brooks, International Art Director van Nivea Hair Care en winnares van prestigieuze kappersprijzen, heeft voor deze zomer enkele spetterende looks samengesteld. Ik ga jullie vandaag vertellen hoe je deze zomerlooks na kunt maken in enkele eenvoudige stappen en ik mag ook nog eens 3 erg fijne pakketten gaan verloten vol Nivea haarverzorgingsproducten! Nieuwsgierig en klaar om geïnspireerd te raken met 3 leuke zomerkapsels?

5-Minute Summer Braid
Sally Brooks: “Ook deze zomer is de vlecht weer helemaal hot. Het speelse karakter van de vlecht past perfect bij het ongedwongen karakter van de zomer. Deze eenvoudige coupe is geschikt voor half lang tot lang en van fijn tot dik haar. Deze stijl is gemakkelijk thuis te creëren”.

How to:
1. Begin met een middenscheiding. Verdeel het haar vanaf enkele centimeters boven de haarlijn tot achter het oor aan de voorkant en hetzelfde aan de achterkant van het hoofd. Dit geeft 4 secties die je kunt vast zetten om later te gebruiken.
2. Toupeer het haar licht vanaf de kruin om volume te creëren en het haar een natuurlijk gevoel te geven.
3. Maak een lange paardenstaart, zet deze vast met een elastiekje en zet het uiteinde naar binnen vast.
4. Maak een vlecht in elk van de vier eerder gemaakte delen. Let erop dat je dicht bij het hoofd begint met vlechten.
5. Duw het haar aan de bovenkant van de staart uiteen en vult dit met de staart. Zorg ervoor dat al het haar bijeenkomt om een nette knot te vormen.
6. Breng de vlechten bij elkaar en stop deze ook bij de knot.
7. Zet de look vast met haarspeldjes en gebruik haarspray om de look te fixeren.

Vanilla Ice Cream Bob
Sally Brooks: “Deze halflange speelse bob roept het ontspannen zomergevoel op. De rand van de pony raakt net de wimpers aan en de lange lagen geven een optimaal volume”.

How to:
1. Was het haar en verdeel haarmousse over het haar.
2. Föhn eerst het onderste gedeelte van het haar en gebruik een ronde borstel om het haar extra textuur te geven. Deze extra textuur creëer je door het haar om de borstel te draaien en de top van de föhn op het haar gericht te houden. Gebruik deze techniek voor alle delen van het haar aan de onderkant. Tip: Maak de verdelingen in het haar niet te klein. Het gaat om volume en niet om krullen.
3. Föhn het bovenste gedeelte van het haar op dezelfde manier. Werk vanuit de kruin achterwaarts om volume te creëren en het voorste gedeelte van het haar voorwaarts.
4. Gebruik grote rollers op de bovenkant van het haar om het haar vast te zetten.
5. Schud het haar los en fixeer het met haarspray.

Simple Summer Ponytail
Sally Brooks: “Een eenvoudige paardenstaart met leuke details is perfect voor deze zomer. Door het haar in drie banen te verdelen, is het gemakkelijk om verschillende stijlen te creëren en variatie aan te brengen op de klassieke paardenstaart. Dit is mijn persoonlijke favoriet. De perfecte look voor zowel naar het werk als voor een spannende avond uit”.

How to:
1. Begin met een middensscheiding. Zet de voorste gedeeltes hiervan vast. Toupeer vervolgens het gehele haar om meer volume te creëren en het haar textuur te geven.
2. Spray haarspray op een borstel en borstel het haar om het extra glans te geven.
3. Zet het haar vast in een lage paardenstaart met behulp van een elastiekje.
4. Neem een paar lange plukken uit de onderkant van de paardenstaart en draai deze rond het elastiekje. Zet dit vast met wat speldjes.
5. Gebruik een diadeem of ander haaraccesoire en draai de voorste plukken op dezelfde manier als eerst en zet ze vast als knopen.

WINACTIE
Ik mag maar liefst 3 pakketten verloten vol Nivea Hair Care producten. Het gaat om 2x een pakket met 1-2-3 Long Repair shampoo, 1-2-3 Long Repair masker, Ultra Strong styling gel en Ultra Strong styling spray en 1x een pakket met Diamond Gloss shampoo, Diamond Gloss mousse en Diamond Gloss spray. Fijne pakketten om bovenstaande kapsels mee te kunnen creëeren en de hele dag in model te houden!

Wat moet je doen om kans te maken op 1 van de 3 pakketten?
– Laat in de reacties/comments onder dit artikel achter welke van de 3 looks jou het meest aanspreekt
– Heb je een haarverzorgingstip? Deel deze dan via de reacties/comments onder dit artikel
– Stuur je adresgegevens naar winactie@curvacious.nl o.v.v. Nivea haar actie.

Meedoen kan t/m 3 juli 2012, 23.59 uur. De winnaars krijgen persoonlijk bericht.

Ben jij meer het type voor de 5-Minute Summer Braid, de Vanilla Ice Cream Bob of de Simple Summer Ponytail?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lis Coppus
  Reply Lis Coppus 3 juli 2012 at 15:13

  Simple Summer Ponytail!!!!!!!! Super gaaf!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
  Ziet er erg mooi en apart uit en het lijkt heel moeilijk, maar dat is het niet!
  Heb het straks met mijn zusje uitgeprobeerd en je hebt het echt zo gedaan.. sowieso oefening baart kunst.. dus straks kunnen we het nog sneller voor elkaar krijgen. Het staat bij ons echt super mooi, wij hebben ook hele lange stijle haren waardoor het nog te gekker uitziet! Super vet om dit van je eigen haar te maken, het is heel natuurlijk.
  Door niet te veel shampoo te gebruiken, wordt je haar minder snel vet.
  Ook heb ik als tip dat je zeker 1 keer per week een haarmasker moet gebruiken, dat is gezond voor je haar en je haar gaat er meer van glanzen. Knip ook zeker om de paar maanden je haar om je haar mooi in model en gezond te houden. Sinds 2 jaar geleden, gebruik ik nu ook elke zomer een spray om mijn haar te beschermen tegen de zon. Dit werkt echt super, dus ik zou het ook kopen als ik jullie was. Zeker voor gekleurd haar is dit fijn en belangrijk. Waanzinnige actie van Curvacious! Echt leuk! :D :D :D

 • Avatar van Rachel
  Reply Rachel 3 juli 2012 at 15:00

  De 5-Minute Summer Braid look spreekt mij het meest aan.
  Ik heb blonde krullen met high- en lowlights en dan is deze look het mooist bij mij.
  De high- en lowlights zullen ook mooi in de vlecht uitkomen. Ook super handig dat je deze look in 5 min kunt creëren. Erg fijn, want ’s morgens heb ik nooit veel tijd, zeker niet als ik ook nog moet douchen. Mijn haarverzorgingstip is: was je shampoo uit met koud water, daarvan krijg je zacht en glanzend haar en gebruik altijd een creméspoeling, want daardoor heb je minder klitten. Gebruik maar een beetje mousse en haarlak, want anders wordt je haar sneller vettig. Door na het douchen je haar te kammen of te borstelen en daarna een beetje mousse in je haar te kneden/knijpen, kun je als beste met je haar voorover hangen en de mousse erin knijpen en daarna nog even in je haar knijpen en dan fohnen met een diffuser, dat zorgt voor veel volume in je haar. Na het fohnen, je haar iets naar achter gooien en dan van veraf een beetje haarlak spuiten voor volume en nog wat glans. Tadaaaa.. een glamour kapsel! :-)

 • Avatar van jolanda
  Reply jolanda 3 juli 2012 at 12:07

  De eerste is mooi

 • Avatar van Marissa
  Reply Marissa 3 juli 2012 at 11:11

  Ik vind de derde het mooist!
  Lekker voor lang haar! Geen haar in de weg, echt fijn!
  Tip 1: Tegen statisch haar, spuit wat haar op je borstel voor je het haar borstelt.
  Tip 2: Tegen knopen in de ochtend. Slaap met een vlecht, zo heb je ’s morgens ook een mooie slag!

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 3 juli 2012 at 10:59

  ik vind de Vanilla Ice Cream Bob het leukst.
  Echt een zomerse uitstraling en lekker nonchalant.
  Mijn tip tegen statisch haar: spuit wat haarlak op je borstel voor je je haar borstelt.

 • Avatar van irene niec
  Reply irene niec 3 juli 2012 at 10:49

  Het mooiste vind ik look nr. 3. Vooral omdat mijn kleindochters het haar ook lang hebben, zou hun dit geweldig mooi staan.

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 3 juli 2012 at 10:46

  Ik vind de derde heel mooi. Ik moet op mijn werk (restaurant) een staart in i.v.m. hygiene. Een saaie paardenstaart vind ik vaak niet mooi, maar ik kan er wel soiets moois van proberen te maken. Doormiddel van de haarproducten moet dit zeker gaan lukken en kan ik nog iets moois toevoegen aan het restaurant. En als tip: ik spoel mijn haren altijd na het douche uit met koud water. Hierdoor gaat het mooi glanzen.

 • Avatar van Kaylee
  Reply Kaylee 3 juli 2012 at 10:16

  Die eerste look vind ik het leukst, lekker makkelijk voor in de zomer. Simpel om te maken en het ziet eruit alsof je er urenlang aan gewerkt hebt. Lijkt me een heerlijk kapsel voor naar het strand!

 • Avatar van Mandy
  Reply Mandy 3 juli 2012 at 10:09

  Favoriet van de 3:

  Ze hebben alle drie wel wat!
  Maar mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de Vanilla Ice Cream Bob.
  Heerlijk los en niet te braaf. Daar houd ik van!
  Ziet er speels en ’s zomers uit, en dat is precies waar we nu met zijn allen behoefte aan hebben volgens mij.. ;)

  Mijn haarverzorgingstip:

  Mijn droge en beschadigde bos leeft op van een beetje arganolie na het douchen. Niet teveel, anders wordt het vet, maar een beetje doet echt wonderen! Inkneden, in laten werken en gewoon in model brengen. Simple as that!
  En voor de dagen dat er echt geen land mee te bezeilen is; toch wat meer olie in het haar voordat je gaat slapen als haarmaskertje! Volgende ochtend wel goed uitspoelen natuurlijk.

  Groetjes! mandy.

 • Avatar van regina
  Reply regina 3 juli 2012 at 10:02

  Mijn favoriet is de diamond gloss serie.
  Als tip wil ik geven, spoel na het wassen je haar met koud water dan gaat het echt glansen.

 • Avatar van Patricia Liebregts
  Reply Patricia Liebregts 3 juli 2012 at 09:58

  Ga ook voor de 5 minute summer braid heerlijk opgestoken in de zomer als je naar het strand gaat. Het grote voordeel is dat je voorhoofd vrij van haar is zodat je geen geplak heb bij het insmeren voor de zon. Ook elegant kapsel. Hou zelf van een goedgeknipte coupe zodat je door middel van wassen om de dag eigenlijk heel snel klaar bent door middel van het inmasseren van wat wax en vitamines komen mijn natuurlijk krullen volkomen tot zijn recht. Een tip is verder om zoveel mogelijk natuurlijk te drogen voorkomt dat je haar uitdroogt..

 • Avatar van Esther
  Reply Esther 3 juli 2012 at 06:55

  Ik ga voor de vanilla ice cream bob.
  Aangezien ik geen lang haar heb is dit het meest passende kapsel voor mij. Daarnaast vind ik m ook erg leuk.

  Mijn haarverzorgingstip:
  Was niet elke dag je haar. Door het elke dag te wassen kan je haar uitdrogen en sneller gaan pluizen. Beter is 2 tot max 3 keer per week.

 • Avatar van Bets
  Reply Bets 30 juni 2012 at 23:24

  kapsel 3 spreekt mij het meeste aan is erg mooi en zeer stylvol.

  Je haar met je hoofd naar beneden droog fohnen voor meer volume

  en nu met de zomer en hopenlijk veel zon en water daar droogt je haar van uit. Gebruik een goede verzorgende shampoo en gebruik daarna een balsam voor je haar. Dit geeft weer voeding aan je haar

 • Avatar van Anne-Marie
  Reply Anne-Marie 28 juni 2012 at 23:58

  Ik ga zeker de vanille ijs coupe (no 2) proberen :-) Met dit weer is dat haar en de verkoeling welkom

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 28 juni 2012 at 20:09

  Het 5-Minute Summer Braid kapsel vind ik het mooist, en is ook het meest mogelijke met mijn haar! :-D

  Mijn tip? Laat je haar drogen in de vorm van het kapsel wat je graag wil (bijvoorbeeld een staart of je haar los), als je nat haar hebt en het graag in een staart wil de komende dagen doe het dan ook in een staart tijdens het drogen (zodra je onder de douche uit bent), dan blijft dit model veel beter zitten de dagen er na dan als je het los laat drogen! Deze tip werkt bij eigenwijs haar!

  • Avatar van Sanne
   Reply Sanne 4 juli 2012 at 19:42

   Ik heb hier gewonnen las ik net in mijn mail! :-D

 • Avatar van Ilona Beckers
  Reply Ilona Beckers 28 juni 2012 at 09:28

  Bedankt ik ga es kijken

 • Avatar van Ilona Beckers
  Reply Ilona Beckers 28 juni 2012 at 09:06

  Heb je ook n merk? Dan kan ik dat eens gaan proberen.. Wat ik wel wil voorkomen is dat mn haren te vettig worden

 • Avatar van nicole
  Reply nicole 27 juni 2012 at 19:48

  de simply summer ponytail vind ik het mooiste. alleen ben ik niet zo creatief en weet niet of mij dit zal lukken met het haar van mijn dochters

 • Avatar van Britt
  Reply Britt 27 juni 2012 at 10:21

  Wauw! Ik vind vooral de derde mooi!

 • Avatar van Janny Wijnia
  Reply Janny Wijnia 26 juni 2012 at 21:46

  Simple Summer Ponytail!!!!!!! Mijn tip: kneed na het fohnen je haar nog eens extra op met een wax. een beetje in de handen verdelen en daarna omhoog kneden! Een laagje lak erover en je hebt een mooie volle coupe!

 • Avatar van Paulien
  Reply Paulien 26 juni 2012 at 21:37

  Hoi,
  Ik heb enorm dik haar en ik vind het altijd fijn om het vast te dragen. Dan stijl ik het eerst en probeer het daarna in te vlechten om of een ander leuk kapsel te bedenken. Aangezien ik zo van vlechten hou, vindt ik 5-Minute Summer Braid het leukste.

  Aangezien ik dus ook pluizig en krullend haar heb, heeft mijn haar veel voeding nodig. Mijn tip is dus als je goede voeding voor je haar nodig hebt, je het best Wella Pro Series Moisturizing Care Haarmasker kan gebruiken. Het haar wordt stevig en beter handelbaar. Voor mij een geweldige uitkomst en ik denk dat meer vrouwen dit top zullen vinden ;)

  Groetjes Paulien

 • Avatar van Ilona Beckers
  Reply Ilona Beckers 26 juni 2012 at 20:29

  Hallo,
  Ik vind de laatste erg mooi.. Een staart op een elegante manier.. Ik heb n dikke bos krullen en ben er erg trots op.. ik hoop dat mijn haar geschikt is voor deze methode en zal het zeker eens gaan uitproberen en mocht het dan zijn dat het lukt zal ik een foto maken :)
  Even denken of ik een haarverzorgingstip heb?
  Nee..,maar kan eigenlijk wek n tip gebruiken.. Ik heb zoals ik eerder al zei een volle bos krullen.. Soms pluist het nogal en heb nog steeds niet n goede methode of product gevonden die dat verhelpt… Dus iemand ideeen?
  Groetjes Ilona

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 juni 2012 at 09:00

   Heb je al eens een haarolie geprobeerd? Na het douchen op handdoekdroog haar ‘inkneden’ en dan vooral concentreren op de punten en de lengtes. Ik vind haarolie echt perfect tegen pluizig en droger haar :)

 • Avatar van lisa postma
  Reply lisa postma 26 juni 2012 at 19:56

  Ik ga voor de Simple Summer Ponytail! Heb het altijd in een paardenstaart en dit maakt het net wat spannender.
  Mijn haartip: Is je haar dof en futloos? Was je haar eerst met shampoo en daarna met een geklutst eitje, even laten inwerken en uitspoelen. Je haar heeft meer volume en glanst weer mooi!

  Liefs Lisa

 • Avatar van Diny
  Reply Diny 26 juni 2012 at 19:44

  geweldig mooi vorral de eerste ,maar als zoals ik kort haar hebt is er weinig meer te doen dan drogen en wat wax erin!!

 • Avatar van Angeline
  Reply Angeline 26 juni 2012 at 15:59

  De Vanilla Ice Cream Bob is te gek.Komt in de buurt van mijn huidige kapsel.
  Om statisch haar tegen te gaan en een mooie glans over je haar te krijgen kun je wat haarlak op je borstel spuiten en voorzichtig je haar doorborstelen.

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 26 juni 2012 at 15:52

  Eindelijk terug tijd om artikels te lezen!:D

  De tweede look spreekt me het meest aan, die bob, geweldig vind ik dat! Maar of ik het zou durven is nog maar de vraag, hihi..

  Mijn Beauty haartip is olijfolie aanbrengen op het haar en dit een nachtje laten intrekken. De volgende ochtend was je het uit met een shampoo, breng je conditioner aan en hup, glanzende lokken!:D

  Tweede tip die ik regelmatig toepas is mijn hoofd een massage geven (kan je zelf doen!) door cirkelvormige bewegingen te maken met je vingertoppen. Dit ritueeltje kan de haarwortels stimuleren en de haargroei bevorderen!

  Liefs!

  xoxo

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 26 juni 2012 at 15:32

  De eerste haar look spreekt mij het meeste aan! Zelf heb ik in de zomer door het zwemmen snel last van erg droog haar. Laatst heb ik hiervoor een oplossing ontdekt. Namelijk kokosvet. 100% puur kokosvet verkrijgbaar bij de Toko… Het klinkt misschien raar maar wanneer je dit in je haar aanbrengt, het ongeveer 30 min in laat trekken en het daarna goed uitwast voelt je haar weer zijdezacht aan! Ik doe zeker mee aan deze winactie! Super leuk

 • Avatar van Laralaurentia
  Reply Laralaurentia 26 juni 2012 at 14:34

  Hele leuke kapsels maar never dat ik dat zelf kan doen. Kom jij het doen? :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 juni 2012 at 14:44

   Dat kom ik graag eens doen meis ^^

   • Avatar van Laralaurentia
    Reply Laralaurentia 26 juni 2012 at 14:54

    Vind het altijd zo fijn als er iemand aan mijn haar zit en er wat moois mee kan. Bij mij is het heel standaard; knot, staart of los. Zelf bak ik er allemaal helemaal niets van.

 • Avatar van Nadine
  Reply Nadine 26 juni 2012 at 14:20

  Simple Summer Ponytail
  Die vind ik het mooist. Ik heb dit nog nooit gezien. Heel apart, maar het lijkt me wel moeilijk om te maken.

  Mijn haartip is je haar op zijn kop kammen. Zo krijg je veel volume!

  Ik doe hierbij dus mee met de winactie. Het mailtje is al verstuurd.

 • Avatar van Eline Kreuse
  Reply Eline Kreuse 26 juni 2012 at 13:18

  Simple Summer Ponytail
  is simpel maar vind ik wel het mooist

 • Avatar van amy
  Reply amy 26 juni 2012 at 12:35

  De simple summer ponytail, erg mooi!

 • Avatar van petra
  Reply petra 26 juni 2012 at 12:28

  De 2e look spreekt mij het meeste aan ! Lekker losjes en vrij, een heerlijk vakantiekapsel

 • Avatar van Delphine
  Reply Delphine 26 juni 2012 at 10:39

  De vanilla ice cream bob spreekt mij het meest aan, lekker veel volume, beetje een wild kapsel. Een haarverzorgingtip die ik vaak toepas is dat ik nadat ik mn haren heb gewassen ze nog een doorspoel met koud water zo sluiten de schubben zich en krijg je ook meer glans.

 • Avatar van Berber
  Reply Berber 26 juni 2012 at 10:39

  Ik vind die eerste look wel heel erg leuk. Mijn haar is daar denk ik net wat te kort voor, maar kan inderdaad wel weer eens iets met vlechtjes gaan proberen.

  Mijn tip is nog uit de tijd dat ik heel lang haar had. Voordat je gaat zwemmen, cremespoeling in je haar smeren en daarna een stevige vlecht erin. Dan heb je amper klitten na het zwemmen.

 • Avatar van Thea
  Reply Thea 26 juni 2012 at 10:32

  Ik zou voor de tweede look gaan omdat ik heb mijn haar altijd los heb.
  Ik heb niet echt een tip, voor mij werkt het om niet elke dag mijn haar te wassen.
  Als ik dat doe kan ik er namelijk niets meer mee, ik moet het 2, hooguit 3 keer in de week wassen en dan is het het makkelijkst in model te brengen.

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 26 juni 2012 at 10:30

  Prachtige kapsels, maar als je zo onhandig bent met haar als ik, hoef je het eigenlijk niet eens te proberen ;)

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 26 juni 2012 at 10:26

  Ik ga voor de eerste look: 5-Minute Summer Braid
  Lekker zomers, als het warm is vind ik het het lekkerst om m’n haar opgestoken te hebben en dan is de eerste look perfect!

  Ik heb helaas geen goede tip…

 • Avatar van Rianne
  Reply Rianne 26 juni 2012 at 09:58

  Ooh ik zou zeker voor die eerste gaan, zoiets maak ik eigenlijk al vrij vaak maar dan met een zijscheiding (middenscheiding staat raar bij mij).
  Mijn tip: Voordat ik ga zwemmen in chloor-/zeewater doe ik flink wat olie in mijn haar (olijfolie of iets dergelijks). Hierdoor is mijn haar beschermd tegen het zout en het chloor, ik was het na de tijd gewoon uit met shampoo + een haarmaskertje.

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 26 juni 2012 at 09:10

  De 1e look vind ik perfect om mee naar het strand te gaan, lekker al het haar uit het gezicht.
  De 3e heel stijlvol meer voor de avond.
  Mijn haartip: UV-stralen, zout en chloor in water, zand en wind kunnen je haar dof maken, Bescherm daarom je haar tegen de zon met een hoed of pet of gebruik een product met een UV-filter.

 • Avatar van Cute as a Cupcake blog
  Reply Cute as a Cupcake blog 26 juni 2012 at 08:48

  Ooh, dat laatste vind ik echt wel super mooi! Ziet er heel erg ingewikkeld uit, maar dat valt best wel mee als je de beschrijving leest, denk ik…
  Mijn tip: föhn met een borstel die de hitte geleid, zo zal je meer volume krijgen, omdat de borstel zelf ook warm wordt. Ooh en af en toe wat van die nu enorm populaire olies in je haar doen, maakt je haar echt super zacht en glanzend!

 • Avatar van karin
  Reply karin 26 juni 2012 at 06:43

  simple summer ponytail.
  voor het slapen je haar wassen, niet föhnen maar met nat haar gaan slapen, ‘s-morgens zit er dan lekker veel volume in en lijkt het net of je een half uur hebt staan föhnen!

 • Avatar van Nena
  Reply Nena 26 juni 2012 at 00:58

  Ik vind de eerste look echt fantastisch! Heerlijk speels en zomers, nu alleen nog een maxidress en.. ZON!!

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 26 juni 2012 at 00:56

  Wow hele mooie kapsels, vooral de eerste en derde! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.