Beauty

Parfumnieuws! | Bulgari, MANGO & Police

4 juni 2012


De afgelopen tijd zijn er weer behoorlijk wat nieuwe geuren binnen gekomen en ik wil jullie vandaag kennis laten maken met enkele hiervan. Parfumreviews vind ik altijd lastig om te doen, omdat je een geur nooit kan overbrengen zoals hij echt ruikt. Maar ik kan wel wat over de achtergrond, de geurnoten en mijn beleving ervan delen zodat jullie toch een goed idee van het parfum krijgen. Ik ben zelf echt een geurenmens en er gaat dan ook geen dag voorbij dat ik niet voor mijn parfumverzameling sta en er eentje uit kies op basis van waar ik die dag zin in heb, wat ik die dag ga doen, wat het weer is, hoe mijn stemming is etc.


De flacon van Bvlgari Mon Jasmin Noir L’eau Exquise is werkelijk prachtig te noemen en is een nieuwe versie in de Jasmin Noir reeks waarvan ik eerder al over de Mon Jasmin Noir variant schreef. De bodem van de flacon bestaat uit een bloemblaadjespatroon en geeft de flacon een exclusieve uitstraling. De flacon van Police To Be Woman is gewoonweg heel erg speels, in de vorm van een schedel in een diepe paarstint met een haakje alsof het de werking van een granaat heeft en een grill op de plek van de mond. De flacon van MANGO Lady Rebel is lekker robuust en in een gothic stijl bedrukt en het doet vermoeden dat de geur een ‘stoere’ kant heeft. Benieuwd naar de inhoud?



Bulgari Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise

Deze geur is geïnspireerd op de betoverende Italiaanse renaissancetuinen en doet denken aan geurige watervallen van jasmijn, schitterend in de zon als een kantwerk van de natuur (dit zie je terug in de prachtige bodem van de flacon!). De transparante geurnoten roepen de frisheid van weelderig groene labyrinten op en de zinderende akkoorden weerspiegelen de bruisende vitaliteit van klaterende fonteinen.

De geur opent met roze pomelo, grapefruit en groene amandel, gaat over in de hartnoten van Spaanse jasmijn, witte thee en Sambac-jasmijn of jasmijnthee en eindigt in de warme noten van houtakkoorden en witte musk. Voor mij persoonlijk is deze nieuwste Jasmin Noir variant iets te fris qua geurnoten, maar ik denk dat deze geur wel heel erg veel liefhebbers zal krijgen. Zo moest ik bij de eerste keer sprayen al direct aan mijn moeder denken; zij is namelijk echt een liefhebster van frisse, ‘groene’ geuren als deze.

Mon Jasmin Noir L’Eau Exquise is een eau de toilette en is verkrijgbaar in 50ml (€65,00) en 75ml (€85,00) en ook als een geparfumeerde bodylotion van 100ml (€28,00) en is verkrijgbaar bij verschillende parfumerieën.

Police To Be Woman
Dit is de eerste damesgeur in het design van Police To Be, een merk wat gebruik maakt van provocerende designs voor haar producten en staat voor een pretentieuze lifestyle. De vorm van een schedel is gekozen omdat deze kenmerkend is voor rebellie, revolutie, een drang naar vrijheid en zelfontplooiing. De geur is gecreëerd voor de vrouw die de hoogste eisen stelt aan zichzelf en die daarbij gefocust is op extravagantie.

De geur opent fris met geurnoten van Granny Smith appel, mandarijnen en limoen, gaat langzaam over naar de hartnoten van aardbei, jasmijn, suikergoed, romige hazelnootcrème, pure chocolade en karamellikeur en eindigt in de warme basisnoten van cederhout, sandelhout en musk. Ondanks de vele ‘eetbare’ geuren vind ik het parfum gelukkig niet te zoet. Dit komt door de mooie balans met de frisse openingsnoten, bloemige jasmijn en de warme basis. Een geur waarvan ik op het eerste moment echt dacht dat het niks voor mij zou zijn, is er eentje geworden die ik de laatste tijd toch regelmatig uit de kast pak.

Police To Be Woman is een eau de parfum en verkrijgbaar in 40ml (€19,95), 75ml (€31,95) en 125ml (€41,95) en ook als een geparfumeerde bodylotion van 200ml (€14,95) en is exclusief verkrijgbaar bij Parfumerie Douglas.

MANGO Lady Rebel
Dit is de eerste parfum van het modelabel MANGO en ze vieren hiermee een vrouwelijkheid die al haar vrijheden heeft behouden. Aan de ene kant is de geur geraffineerd en verleidelijk, maar aan de andere kant ook bruisend en provocerend.

De geur opent met de frisse geurnoten van mojito, ananas en wilde aardbeien en gaat al snel over in de hartnoten van oosterse en bossige geurnoten en zoete rozenbladeren en eindigt in een verrassende basis van patchoeli en vanillesuiker. Dit is een verleidelijke geur, een vrouwelijke geur en zeker eentje die veel liefhebbers zal hebben/krijgen. De flacon is lekker groot en goed betaalbaar, zo is even bijsprayen halverwege de dag een stuk minder erg. Dit is namelijk wel noodzakelijk omdat de geur niet heel erg lang op de huid blijft hangen.

MANGO Lady Rebel is een eau de toilette en is exclusief bij Sephora verkrijgbaar in een 100ml flacon voor €25,00.

Als laatste wil ik ook graag nog de variant op de geur hierboven met jullie delen waar ik zelf heel nieuwsgierig naar geworden ben: MANGO Lady Rebel Rock Deluxe. Deze geur moet wat zwaarder zijn en langer op de huid te ruiken zijn en dat spreekt mij wel aan! Met de geurnoten van bergamot, grapefruit, gardenia, tuberoos, oranjebloesem, patchoeli, hout en leer zal het zeker een geur zijn die goed bij mij zou kunnen passen. Ik kan dan ook niet wachten om hem eens te gaan besnuffelen bij Sephora. Deze Rock Deluxe variant komt in een flacon van 100ml en kost €28,50.

Welke van bovenstaande geuren spreekt jou het meeste aan?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Wendy Pasveer
    Reply Wendy Pasveer 16 augustus 2012 at 20:08

    Wat een fantastisch flesje van Mango !

  • Avatar van beautyforgirls
    Reply beautyforgirls 5 juni 2012 at 16:51

    Police to be woman staat al een tijdje op mijn wishlist.
    Liefs, xxx

  • Avatar van Suzanne
    Reply Suzanne 5 juni 2012 at 13:13

    Die van Police To Be lijkt me lekker!

  • Avatar van Jana R.
    Reply Jana R. 4 juni 2012 at 20:41

    Mango lady rebel lijkt heerlijk :) x

  • Avatar van Gerda
    Reply Gerda 4 juni 2012 at 18:42

    Bvlgari klinkt heerlijk en het flesje is waanzinnig mooi. Toch viel de geur mij persoonlijk een beetje tegen toen ik hem voor het eerst rook. Ben wel erg benieuwd naar Lady Rebel van Mango! Het flesje van Police to be woman vind ik vreselijk, dus zou ik niet kopen, hoe lekker ik de geur eventueel zou vinden. Een parfum moet er mooi uitzien en lekker ruiken, dat is mijn stelregel.

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 5 juni 2012 at 08:48

      De vormgeving van de flacon is ook zeker niet mijn smaak en het zou dus geen geur zijn waar ik op af zou stappen in een parfumerie. Maar de geur zelf is echt het snuffelen waard :)

  • Avatar van Esmay
    Reply Esmay 4 juni 2012 at 13:32

    Die van Police ziet er zo tof uit ! De geur lijkt me ook wel lekker. Net als die van Mango (de eerste)!

  • Avatar van Christel
    Reply Christel 4 juni 2012 at 13:18

    Ik ben wel heel erg benieuwd naar de twee geuren van Mango!:)
    Die lijken me echt ontzettend lekker ruiken.

  • Avatar van Make Up For Women
    Reply Make Up For Women 4 juni 2012 at 13:03

    Waauw die skullverpakking, echt stoer:D xoxo

  • Avatar van Cute as a Cupcake blog
    Reply Cute as a Cupcake blog 4 juni 2012 at 12:25

    Van Police to be Woman heb ik al veel goede dingen gehoord! Maar ik vind het flesje maar niets.

  • Avatar van Marjolein
    Reply Marjolein 4 juni 2012 at 12:02

    Jaaa die van Bvlgari <3 die vind ik lekker én het flesje is zo mooi! Ben ook wel benieuwd naar die van Mango!

  • Avatar van michelle
    Reply michelle 4 juni 2012 at 11:10

    ik ben wel benieuwd naar de mango geuren!
    mocht ik weer een keer in de sephora zijn dan ga ik die even opzoeken :D

  • Avatar van Annebeth
    Reply Annebeth 4 juni 2012 at 09:42

    Hmm..die Bulgari geur lijkt me heerlijk! :-)

  • Avatar van Delphine
    Reply Delphine 4 juni 2012 at 09:27

    Wat een mooie flesjes!

  • Avatar van Nicole
    Reply Nicole 4 juni 2012 at 07:32

    die van Mango & Police to be lijken me bijde erg lekker!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.