Eten & drinken

Snacktip! | Johma salades zonder mayonaise

27 juni 2012


Een snackmomentje hoort er af en toe bij, zeker op een gezellige weekendavond met vrienden of op een verjaardag bijvoorbeeld. Een toastje met verschillende soorten salades kan hierbij meestal niet ontbreken. Om met een beetje minder schuldgevoel toch ook lekker mee te kunnen doen op gelegenheden als deze zijn de nieuwe salades van Johma een uitkomst. Deze salades zijn namelijk gemaakt zonder mayonaise, waardoor er minder caloriën in zitten terwijl je toch kunt genieten van een volle smaak.


De salades zijn zonder mayonaise bereid met een geheim recept waarin extra groenten zijn gebruikt om de mayonaise te vervangen. In het geval van de scharreleiersalade levert dit 24% minder caloriën op dan bij de gewone eiersalade van Johma, de kipkerriesalade heeft 18% minder caloriën en de tonijnsalade zelfs 37% minder caloriën dan hun ‘normale’ varianten. Hiermee levert een boterham met één van deze nieuwe salades minder caloriën dan bijvoorbeeld filet americain of een boterham met kaas.


De verpakkingen van deze nieuwe salades zonder mayonaise vallen op door de frisgroene deksels en er zit 175gram salade in elke verpakking. Als ik zo naar de ingrediëntenlijst kijk vind ik het heel bijzonder dat er echt een groentesaus in zit terwijl je dit niet proeft. De salades zijn namelijk erg lekker! Ze hebben meer weg van een homemade-salade en zijn misschien heel ietsjes ‘droger’ qua smaak dan de meeste standaardsalades, maar dit vind ik persoonlijk juist een groot pluspunt! Ook mijn man vond alledrie de salades erg smaakvol en we zullen deze dan ook zeker vaker in huis halen voor een gezellig avondje of voor een verjaardag. Mocht je het nog gezonder willen maken dan kan je ook plakjes komkommer als toastje gebruiken: lekker & fris!


Ik denk dat Johma met deze drie nieuwe salades hun assortiment mooi heeft uitgebreid en ik hoop dat er meer varianten in deze gezondere versie zullen komen, zoals hun gerookte forelsalade bijvoorbeeld. Die vind ik namelijk echt goddelijk lekker en als er een gezondere variant van uitkomt is dat natuurlijk mooi meegenomen ;)

De nieuwe Johma salades zonder mayonaise zijn bij de meeste supermarkten verkrijgbaar en kosten €1,99 per verpakking.

Ook heeft Johma 2 luxe varianten geïtroduceerd in palmblad zodat je het direct mooi kunt serveren op tafel: trio van tapenades (balsamico-olijf, feta-tomaat en tomaat-aubergine) en trio van luxe vissalades (garnaal, gerookte forel en zalmsalade). Perfect voor een gezellige lunch/brunch of verjaardag en ze zijn gemaakt zonder kunstmatige kleur-, geur- of smaakstoffen. Deze trio’s bevatten in totaal 195 gram salade en kosten €3,49 per stuk.

Persoonlijk ben ik erg fan van een (zelfgemaakte) eiersalade, tonijnsalade, kip pesto salade of de gerookte forelsalade. Welke salades vind jij het lekkerst?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anne
  Reply Anne 17 januari 2014 at 11:31

  Deze salades lijken me erg lekker, vooral de kip-kerrie variant. Helaas niet bij de supermarkt in mijn buurt verkrijgbaar.. misschien toch maar eens ergens anders opzoeken!

 • Avatar van Carolien
  Reply Carolien 30 juni 2012 at 21:06

  Oh de tapenade trio zag er zo lekker uit op de foto’s, dat ik hem vandaag in de supermarkt gelijk meegenomen heb. Ook nog met 35% korting, dus dat was mooi meegenomen. Ik zit er nu heerlijk van te genieten met een ciabatta-stokbroodje en een glaasje rosé :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 juli 2012 at 08:46

   Wat leuk dat je dit even laat weten Carolien, lekker genieten hoort erbij! (En fijn om te weten dat ze zo lekker zijn *schrijft op boodschappenlijstje*)

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 28 juni 2012 at 20:08

  Oehhh, die trio’s zien er echt heerlijk uit! :-)

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 28 juni 2012 at 10:57

  Hmm, met een iets minder schuldig gevoel barbecuen :) Die tapenade lijkt me oook super :D

 • Avatar van Laralaurentia
  Reply Laralaurentia 27 juni 2012 at 23:29

  Ik ben dol op tonijn salade maar meestal is het erg dik makend. Proeven of deze net zo lekker is :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 juni 2012 at 08:54

   Ik vind hem zelf erg lekker, ben benieuwd wat jij ervan zult vinden :)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 27 juni 2012 at 23:14

  De kip kerrie lijkt mij erg lekker. YUMYUM <3
  Liefs, xxx

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 28 juni 2012 at 08:55

   Hij is lekker fris, echt zo’n zomerse kipkerriesalade zeg maar ^^

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 27 juni 2012 at 18:07

  Oeh, die lijkt me erg lekker zeg :D

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 27 juni 2012 at 16:32

  Wat super handig! Ik ben benieuwd naar de kipkerrie variant! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.