Beauty

About the brand… Cattier-Paris!

10 juli 2012


Een nieuw merk in Nederland wat is ontstaan in 1968 en is vernoemd naar oprichter Pierre Cattier: Cattier-Paris. Alweer eventjes geleden was ik aanwezig op een informatief persevent van dit merk en vandaag wil ik jullie graag meer vertellen over de achtergrond en het assortiment van Cattier-Paris. De producten zijn allemaal biologisch en gecertificeerd door EcoCert en CosmeBio. De basis van het merendeel van de producten bestaat uit zorgvuldig geselecteerde klei welke vele mineralen bevat, een heilzame werking heeft en onzuiverheden en onreinheden kan absorberen.

CosmeBio en EcoCert
De producten van Cattier-Paris worden geproduceerd onder toezicht van de instanties CosmeBio en EcoCert en bevatten geen dierlijke grondstoffen, genetisch gemodificeerde organismen, kunstmatige kleur- of geurstoffen, synthetische conserveringsmiddelen, petrochemische derivaten en geen aluminiumzout. Zo kan je vertrouwen op een 100% ecologisch verantwoord en efficiënt natuurproduct.

Met het voldoen aan de strenge criteria van beide certificeringen garandeert Cattier-Paris dat

– ten minste 95% van de ingrediënten een natuurlijke oorsprong heeft
– ten minste 95% van de plantaardige grondstoffen biologisch geteeld wordt
– ten minste 10% van de ingrediënten biologisch geteeld is.

Water en mineralen mogen niet biologisch genoemd worden, maar hebben wel een onmisbaar aandeel in de formules van de producten. Dat is de rede waarom je hierboven geen aantallen van 100% voorbij ziet komen.

Klei
Het begon met kant-en-klare klei die gemaakt werd in de garage van Pierre Cattier. Vanuit zijn belangstelling voor alternatieve geneeskunde raakte hij geïnteresseerd in de ontwikkeling van producten gebaseerd op klei. Als visionair overtuigde Cattier veel tijdgenoten van de effectieve werking van natuurlijke ingrediënten. Hij ging de aarde verkopen waarvan thuis kleipasta gemaakt kon worden met een zuiverende werking. Omdat veel consumenten het teveel werk vonden om zelf kleipasta te maken besloot Cattier kant-en-klare klei te verkopen en in 1968 richtte hij Cattier-Paris op.

Weetje: Pierre Cattier geloofde zo in de heilzame werking van ‘zijn’ klei dat hij het zelfs puur at als kuur!

In de producten van Cattier-Paris zijn verschillende soorten klei verwerkt. Klei is een soort aarde die ontstaat door verwering van gesteente dat van nature rijk is aan minerale zouten. Er zijn verschillende kleuren klei, de kleur wordt bepaald door de mineralen die de klei bevat, met elk hun unieke eigenschappen. In de producten van Cattier-Paris worden de groene, witte, gele en roze klei verwerkt en is van ongeëvenaarde kwaliteit die wordt gewonnen op plaatsen die beschermd worden tegen iedere vorm van milieuverontreiniging. Om de vele eigenschappen van de klei te versterken wordt deze eerst gedroogd voordat het in producten verwerkt wordt.


Witte klei is geschikt voor alle huidtypes en in het bijzonder voor de droge en gevoelige huid. Dit is de zachtste kleisoort en is rijk aan aluminium waardoor het een extra helende werking heeft. Witte klei gaat verstopte poriën tegen en helpt om giftige stoffen af te voeren en onzuiverheden te verwijderen.

Roze klei is een mix van witte en rode klei die voor de gevoelige, snel geïrriteerde en rood wordende huid geschikt is. Doordat deze kleisoort kalmeert zonder allergische reacties, heeft hij een verzachtende werking en geeft hij de tere huid weer glans.

Gele klei is ideaal voor mensen met een normale tot droge huid. Door de rijkdom aan mineralen herstelt deze klei de zuurstoftoevoer naar de cellen, versterkt het de huid, maakt het de huid gladder en verwijdert het onzuiverheden door zijn peelende effect.

Groene klei is de meest absorberende en zuiverende klei die ideaal is voor de normale tot vette huid. Deze klei voedt, absorbeert overtollig talg en onzuiverheden en is ook goed voor haar dat snel vet wordt.

Cattier-Paris wordt op dit moment al in meer dan 28 landen verkocht en sinds kort is ook Nederland hierbij aan de beurt. Het assortiment in de Benelux zal bestaan uit zo’n 35 verschillende producten in categorieën als gezichtsverzorging, kleimaskers, peeling, douche& bodycare, haarverzorging, mondverzorging en eau de toilettes. De  producten zitten in recyclebare en milieuvriendelijke verpakkingen, zijn dierproefvrij en bevatten geen synthetisch parfum. De producten zijn te koop bij verschillende natuurvoedingswinkels, Gezond & Wel winkels, Dio drogisterijen met het Bewust Madelief logo en online via Cattier-Paris.nl.

De prijzen van de producten variëren tussen de €5,99 voor een tandpasta en €24,99 voor bijvoorbeeld een eau de toilette, serum of nachtcrème. Op dit moment ben ik verschillende producten van Cattier-Paris aan het testen en jullie kunnen dan ook zeker binnenkort meer informatie over enkele producten verwachten met reviews en meer. Ben je nieuwsgierig naar een bepaald product dan hoor ik het graag zodat ik er extra aandacht aan kan besteden.

Ben jij nieuwsgierig naar dit nieuwe biocosmeticamerk op de Nederlandse markt?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 19 juni 2013 at 12:42

  De pakketjes zijn heel schattig, echt travelsize! Ik gebruik het merk ook en als je gevoelige ogen hebt en een gevoelige huid dan is dit wel een zeer prettig merk. De oogreiniging geeft bij mij geen rode ogen en verwijdert make-up goed en de reinigingsschuim ook. Ook verkoop ik het merk, vele natuurlijke/bio onlineshops verkopen het merk namelijk nu ook.

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 11 juli 2012 at 10:24

  Ik ben erg benieuwd naar alle producten van dit merk, maar as always wacht ik altijd eerst een paar reviews af! Ik vind het wel jammer dat op hun website niet alle ingrediënten van de producten staan vermeld, dat houdt me tegen om iets te gaan bestellen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 juli 2012 at 13:23

   Als je kijkt via de ‘online bestellen’ shop op hun website dan kan je per product wel alle ingrediënten bekijken :)

   • Avatar van krulletje
    Reply krulletje 11 juli 2012 at 17:38

    Ahhh! Thanks!

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 10 juli 2012 at 19:27

  Ik ben er heel nieuwsgierig naar! Vooral de kleimaskers lijken me erg fijn! Ze zullen vast heilzaam werken, maar opeten als een kuur? Haha, dat doe ik de beste Cattier niet na hoor..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 juli 2012 at 09:41

   Haha! Nee, dat gaat mij ook wat ver ;)

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 10 juli 2012 at 17:38

  Bij ons in BE is het al langer te koop, heb er eig nog nooit wat van gekocht.

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 10 juli 2012 at 15:38

  Ben erg benieuwd! Ben zelf nog niet bekend met het merk:) xoxo

 • Avatar van Laura Louise
  Reply Laura Louise 10 juli 2012 at 15:31

  Ik ben helemaal niet bekend nog met het werk, het komt wel interessant over!

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 10 juli 2012 at 14:18

  Het parfum heeft me positief verrast! Is weliswaar geen heel erg langhoudende geur, maar daar is de prijs ook niet naar. Een prima lichte eau de toilette voor de zomer!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.