Beauty

Collistar | Magica BB Cream

3 juli 2012


Vandaag komt er weer een BB Cream voorbij en deze keer is het de Magica BB Cream van Collistar die ik nu alweer een tijdje aan het uitproberen ben. Met dit product moet je je huid kunnen voorzien van een energieboost met een anti-age werking, krijg je er een egalere, stralende huid van in een natuurlijke tint èn beschermt het je huid ook nog eens tegen de schadelijke UVA en UVB stralen van de zon door middel van de SPF20. Klinkt perfect voor de warme zomerdagen als je een verzorging en egalisering in één product hebt en dat ook nog eens in een handige en hygiënische tube.

Wat zit er zoal in deze BB Cream en wat doet het voor de huid?
Multi Perfection System is een door Collistar Research ontwikkeld complex dat het licht vangt en vormt en zorgt voor een perfecte huid en stralende teint, oligopeptide 20 zorgt voor de aanmaak van nieuwe huidcellen, bestrijdt de vorming van fijne lijntjes en rimpels en bevordert de synthese van collageen en elastine waardoor de huid strakker en elastischer oogt, lychee extract heeft multi-beschermende, herstellende en verhelderende eigenschappen en trehalose zorgt voor een optimale hydratatie, beschermt de huidcellen en voorkomt negatieve effecten door invloeden van buitenaf.

De resultaten?
– natuurlijke kleur en direct heldere teint
– absolute flawless en egale teint
– gereduceerde rimpels en expressie lijntjes
– geeft energie, anti-vrije radicalen en anti-age werking
– hydratatie en comfort
– bescherming tegen UV-A en UV-B stralen.


Ik heb deze BB Cream zelf in de kleur 1 Light-Medium en hij is ook verkrijgbaar in een donkerdere kleur 2 Medium-Deep. Zoals je ziet is deze lichte variant maar net iets te donker voor mijn huid, maar als ik een beetje meer zon gezien heb zou hij perfect zijn. Dat is heel erg fijn, want veel Europese BB Creams en foundations zijn veels te donker voor mij, terwijl de Aziatische (originele) BB Creams bijna allemaal perfect zijn voor mijn huidskleur. Doordat de kleur redelijk goed past heb ik hem ook uitgebreid getest.

Volgens de verpakking zou je dit product kunnen gebruiken als een all-in-one product (huidverzorging en egale teint in één) en onder de make-up. Ik heb zelf een droge huid en kan deze BB Cream inderdaad ook echt als huidverzorging gebruiken, zonder mijn normale dagverzorging eronder voelt mijn huid met deze BB Cream de hele dag door comdortabel aan. Ik denk dat ik er in de winter wel een dagcrème onder nodig zal hebben, maar voor nu en de zomer volstaat dit product zeker!


Op de 1e foto draag ik helemaal niets op mijn gezicht, op de foto eronder enkel de Collistar BB Cream. Zoals je ziet dekt hij niet heel erg, maar geeft hij toch zeker een wat egaler geheel aan mijn gezicht. Waar ik vooral heel erg over te spreken ben is de glow die mijn huid ervan krijgt, iets wat ik altijd erg prettig vind omdat mijn huid dan direct veel minder droog oogt. Om er zo direct een dag mee weg te gaan vind ik het voor mijzelf te weinig dekking hebben, maar voor de dagen in en rond het huis vind ik dit een heel fijn product. Heb je van jezelf een egalere huid en zoek je nèt dat beetje meer? Dan is dit echt een product voor jou. Ik zal hem zelf aanraden voor de droge en normale huidtypes, heb je een vettere huid dan kan ik me voorstellen dat deze BB Cream te voedend kan zijn voor je.

De Collistar Magica BB Cream maakt deel uit van de First-Wrinkles Line met daarin aanvullend een dagcrème, nachtcrème, oogcontour serum-gel, cleansing foam en een masker. Deze verzorgingsserie voorkomt in een vroeg stadium de vorming van rimpeltjes en grijpt in om de eerste signalen van huidveroudering te wissen en te blokkeren.

De Collistar Magica BB Cream komt in een tube met 50ml, kost €28,00 en is vanaf nu verkrijgbaar bij verschillende parfumerieën en luxe gesorteerde drogisterijen.

Heb jij ervaring met BB Creams? Welke is jouw favoriet? Ben je nieuwsgierig naar deze variant van Collistar?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Jasmine
  Reply Jasmine 5 juli 2012 at 17:35

  Hij klinkt echt lekker, maar iets dekkender mag van mij ook. Toch als hij je huid langzamer oud laat worden is hij best goed.

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 4 juli 2012 at 03:12

  Oeh ik ben best wel nieuwschierig naar deze helemaal aangezien de kleur toch een stuk lichter is dan de andere die voor mij ook allemaal te donker zijn helaas. Zal eens kijken of ik deze binnenkort kan vinden bij mij op het dorp en even testen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 juli 2012 at 08:51

   Hij is in het echt ook wel ietsjes donkerder dan op de foto’s, maar alsnog best licht inderdaad :) Ik hoop dat het de juiste kleur voor jou is!

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 3 juli 2012 at 12:38

  Iets egaler, maar niet iets waar ik dat geld voor wil uitgeven (a)

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 3 juli 2012 at 11:19

  Het er alvast erg mooi uit bij jou ! Denk dat bb creams niet echt iets voor mij zijn.

 • Avatar van wanncha
  Reply wanncha 3 juli 2012 at 11:14

  Het ziet er prima bij je uit! Ik gebruik op dit moment de BB cream van Skin79…
  Maar Collistar is zeker een fijn merk, en ik ben nu wel nieuwsgierig geraakt naar de BB cream van Collistar!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 juli 2012 at 12:18

   Ik vind de ‘gold’ variant van Skin79 ook heel erg fijn :)

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 3 juli 2012 at 11:06

  Hij frist je teint meteen op zonder dat je hem ziet zitten, mooi hoor!
  Ik vind die BB Creams sowieso een fijne trend: die van Clinique vind ik top!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 juli 2012 at 12:18

   Dankjewel! De clinique variant vind ik ook erg fijn, deze geeft net wat meer dekking. Al voedt deze van Collistar weer meer en dat vind mijn droge huidje weer erg prettig :)

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 3 juli 2012 at 10:25

  Oeh ik vind het resultaat echt erg mooi! Heel natuurlijk en toch zijn de roodheden een stuk minder zichtbaar. Nice!

 • Avatar van Sylvia
  Reply Sylvia 3 juli 2012 at 10:15

  Ik ben het met krulletje eens: het ziet er heel natuurlijk uit, het geeft je teint een mooie boost! Ik vind, afgaand op de foto natuurlijk, deze BB cream erg goed bij je passen.

  Ik zelf heb alleen ervaring met de BB cream van Garnier, Miracle Skin Perfector voor de gemengde tot vette huid. Een miskoop! Heb zelf een droge en gevoelige huid en heb helemaal niet opgelet, dat deze BB cream helemaal niet past bij mijn huid. Eigenlijk dus meer een beetje een domme aankoop van mezelf, want ik kan me zo voorstellen dat hij uitstekend zijn werk doet voor iemand met een huidje waarvoor hij bedoeld is :-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 juli 2012 at 12:20

   Dat is altijd zonde zo’n miskoopje, ik hoop dat de andere variant wel fijn is voor je huid :)

 • Avatar van paula
  Reply paula 3 juli 2012 at 10:09

  ik ben hieer wel nieuwsgierig naar! Hij ziet er bij jou heel mooi uit!

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 3 juli 2012 at 10:01

  Mooi! Ik vind het juist heel mooi, dat het niet volledig dekkend is. Ziet er heel natuurlijk!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.