Beauty

Estée Lauder Pink Ribbon Award 2012 fotowedstrijd

13 juli 2012

The Estée Lauder Companies Benelux organiseert dit jaar opnieuw de Estée Lauder Pink Ribbon Award met als thema voor 2012: Vertrouwen. “Geloof in een wereld zonder borstkanker. Weet dat wij er zullen zijn tot het zover is.” Deze krachtige en moedige slogan benadrukt de al 20 jaar lange verbintenis van The Estée Lauder Companies in de strijd tegen borstkanker door het verspreiden van kennis en het financieren van medisch onderzoek.

Ook is het een eerbetoon aan het leven en de nalatenschap van wijlen mevrouw Evelyn H. Lauder, de stichtster van de BCA-campagne en mede-oprichtster van het roze lintje; de Pink Ribbon. Mevrouw Lauder was een enthousiaste fotografe waarvan haar werk zelfs te zien was in verschillende gallerijen, musea en in vooraanstaande medische instellingen over de gehele wereld en ze publiceerde 2 boeken met hierin haar eigen fotografiewerk. Alle opbrengsten van de boeken en tentoonstellingen van mevrouw Lauder gaan naar de BCRF.

Estée Lauder Pink Ribbon Award
De Estée Lauder Pink Ribbon Award is toegankelijk voor beroeps- en amateurfotografen en studenten. Het doel is het stimuleren van openheid over borstkanker en de hiermee gepaard gaande detectie in een vroeg stadium van de ziekte. In deze wedstrijd wordt fotografisch talent aangemoedigd zich te profileren door op geheel eigen wijze een beladen onderwerp uit te beelden om hiermee het leven na borstkanker een krachtig toekomstperspectief te geven.

Award uitreiking
De jury zal uit de inzendingen maximaal 50 foto’s selecteren waarvan drie inzendingen worden genomineerd. De winnaar zal zijn/haar prijs tijdens een event eind september in ontvangst mogen nemen. De winnaar ontvangt €5.000,- en de overige genomineerden elk €1.000,-.

Thema
Het thema dit jaar is Vertrouwen. “Geloof in een wereld zonder borstkanker. Weet dat wij er zullen zijn tot het zover is.” Het is een eerbetoon aan iedereen die moed heeft getoond: iedereen die persoonlijk heeft geleden onder borstkanker, iedereen die een geliefde heeft bijgestaan die door de ziekte is getroffen, iedereen die het belang van de gezondheid van de borst onder de aandacht brengt. Het wil ons aanmoedigen om moed te houden ten aanzien van deze vreselijke ziekte, te volharden in de strijd, en te geloven in een toekomst zonder borstkanker.

Fotografen worden gevraagd om deze vrouwelijkheid tijdens/na borstkanker uit te beelden met het thema ‘Vertrouwen’ als accent. Inzenden kan tot en met 10 september 2012. De beoordeling vindt plaats door juryleden die vanuit hun vakgebied en expertise uitgenodigd zijn.

Voor volledige informatie en voorgaande edities van de Estée Lauder Pink Ribbon Award kan je een kijkje nemen op PinkRibbonAward.nl.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Vincent
  Reply Vincent 4 augustus 2012 at 23:58

  @Diana, ik denk dat het thema vertrouwen juist een goed thema is. Zonder vertrouwen verlies je anders niet alleen een deel van je lichaam maar verlies je ook je toekomst.

 • Avatar van Diana
  Reply Diana 2 augustus 2012 at 15:40

  Ik heb grote moeite met het thema dit jaar: vertrouwen. Borstkanker en vertrouwen gaan voor mij op geen enkele manier samen. Ik vind het thema dus ook ongelooflijk!

 • Avatar van CaptureBeauty
  Reply CaptureBeauty 13 juli 2012 at 15:46

  Interessant! En als student aan de Fotovakschool voel ik me aangesproken! Thanks dat je dit even deelt!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.