Beauty

Figs & Rouge | Lip, face, hand & body balms

25 juli 2012


Alweer enige tijd geleden vertelde ik over de Zalando beautybestelling die binnenkwam *klik* waaronder deze Figs & Rouge balms. Ik heb zelf 5 verschillende varianten in huis en kan nu al zeggen dat dit een favoriet nieuw item is geworden. Niet alleen gebruik ik ze voor mijn lippen, ook gebruik ik ze op mijn droge nagelriemen en andere droge plekjes op mijn lichaam. Handig van die ‘wonderpotjes’ en helemaal omdat ze ook nog eens in zo’n leuke verpakking komen!

Pomegranate 17ml
Ingrediënten: Helianthus Annuus Seed Oil, Butyrospermum Parkii Fruit Butter, Cera Alba, Citrus Grandis Peel Oil, Punica Granatum Seed Oil, *Limonene, *Linalool  (Organically Produced) * (komt van nature voor in essentiële oliën).

Deze variant heeft een heel erg zachte, lichtzoete geur en is perfect voor lippen, nagels en andere droge plekjes.

Aloë & Mint 17ml
Ingrediënten: Helianthus Annuus Seed Oil, Butyrospermum Parkii Fruit Butter, Cera Alba, Mentha Piperita Leaf Oil, Aloe Barbandesis Fruit Juice, *Limonene, *Linalool (Organically Produced) * (komt van nature voor in essentiële oliën).

Deze variant zou ik niet snel voor droge en schrale plekjes gebruiken, vanwege de mint die erin zit, maar is wel erg fijn voor op gesprongen, droge en/of gebarsten lippen. De geur is echt die van lekkere frisse pepermuntjes!

Wild Cherry 17ml
Ingrediënten: Helianthus Annuus Seed Oil, Butyrospermum Parkii Fruit Butter, Cera Alba, Glycerin, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Citrus Aurantium Dulcis Peel Oil, Prunus Ceratus Fruit Extract, Mentha Piperita Leaf Oil, *Limonene, *Linalool, *Benzyl Benzoate, *Benzyl Salcylate, *Farnesol, *Gernaiol, *Isoeugenol, *Citral (Organically Produced) * (komt van nature voor in essentiële oliën).

Deze variant heeft een zachte, zoete kersengeur en is perfect voor de lippen, maar kan ook goed gebruikt worden op andere droge plekjes, nagelriemen etc.

Coco Vanilla 17ml
Ingrediënten: Helianthus Annuus Seed Oil, Butyrospermum Parkii Fruit Butter, Cera Alba, Vanilla Planifolia Fruit Extract, Theobroma Cacao Seed Butter.

In deze variant ruik je de heerlijke combinatie van cacaoboter en vanille en ook deze is weer geschikt voor de lippen, nagelriemen en andere droge plekjes.

Rambling Rose 8ml
Ingrediënten: Helianthus Annuus Seed Oil, Butyrospermum Parkii Fruit Butter, Cera Alba, Rosa Canina Fruit Oil, Pelargonium Graveolens Flower Oil, *Citral, *Geraniol, *Linalool, *Citronellol, *Limonene (Organically Produced) * (komt van nature voor in essentiële oliën).

Deze versie heeft een wat kruidige rozengeur en is op dit moment mijn favoriet. Ik gebruik hem voor mijn lippen, nagelriemen en andere droge plekjes.

Naast bovenstaande varianten bestaan er ook nog de Sweet Geranium (8ml) en Pepermint & Tea Trea (8ml) varianten. Vanwege het grote sparen & hebben gevoel wat de blikjes bij mij oproepen ‘moet’ ik deze natuurlijk ook nog ergens gaan bestellen…

De 100% organische balsems zijn allemaal wat harder in het blikje, maar worden gemakkelijk wat zachter bij aanraking met je warme vinger. Zo pak je niet teveel in één keer, want een klein beetje is echt meer dan genoeg om je lippen of nagelriemen mee in te smeren. De leuke blikjes zijn ook nog eens handig van formaat en gaan gemakkelijk mee in je handtas. Een broekzak zou ik niet aanraden omdat de balsems dan door lichaamswarmte waarschijnlijk te zacht zouden worden. De blikjes sluiten goed (soms te goed als je ze te hard aandrukt..).

De Figs & Rouge balms zijn bij verschillende webwinkels verkrijgbaar. Bij Zalando betaal je €4,95 voor een groot blikje en €3,95 voor een klein blikje. Ze zijn verder ook nog verkrijgbaar bij o.a. BeSoPure, Miss Lipgloss Shop, Boozyshop en BewustGoed Winkel.

Heb jij ervaring met deze balsems? Ben jij ook zo iemand die dan het liefst alle varianten, kleuren, blikjes wilt hebben?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 4 januari 2013 at 14:07

  Wauw, prachtig voor mijn verzameling….ik wil ze allemaal wel ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 4 januari 2013 at 17:01

   Haha, ze hebben een hoog spaargehalte he? ;)

   • Avatar van Ike
    Reply Ike 4 januari 2013 at 18:01

    Hihihi…. zeker weten! ;-)

 • Avatar van Elisa
  Reply Elisa 25 juli 2012 at 22:19

  schattige verpakking :D

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 25 juli 2012 at 13:42

  Heerlijke balms :D ik vind de tinnetjes ook zo leuk! Daarvoor zal je ze alleen al kopen :-) ik moest in het begin wel even wennen aan de Figs en Rouge maar nu vind ik ‘m heerlijk!

 • Avatar van Maya
  Reply Maya 25 juli 2012 at 12:59

  Schattige blikjes! Wild cherry lijkt mij lekker :)

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 25 juli 2012 at 11:41

  Ik vind de blikjes erg schattig! Ik heb zelf de lip balm met rozenolie maar schrok wel even van het formaat in het echt: veel kleiner dan ik had verwacht!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 juli 2012 at 12:17

   Dat had ik ook, daarom even de inhoudsmaten en foto’s op de hand erbij gezet ;)

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 25 juli 2012 at 11:21

  Ik had er bijna één besteld, maar ben toen toch gegaan voor de Rosebud Salvé, omdat ik die al heeel lang een keer wilde proberen. Ik denk dat deze blikjes als volgende aan de beurt zijn :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 juli 2012 at 12:17

   Rosebud Salve is ook erg fijn, geeft zo’n mooi glansje op de lippen :)

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 25 juli 2012 at 11:17

  ik heb zelf rambling rose maar vind de geur helemaal niet lekker >.< hierdoor laat ik hem eigenlijk altijd staan

 • Avatar van debby
  Reply debby 25 juli 2012 at 11:12

  Ook al van die vrolijke en mooie blikjes. ik gebruik zelf zelden een lipbaslem, maar ze zien er erg cute uit.

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 25 juli 2012 at 10:19

  klinkt goed ! De tinnetjes zijn zo überschattig, daarvoor alleen al zou ik ze kopen.

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 25 juli 2012 at 09:47

  De tinnetjes hebben wel een heel hoog ‘hebbenhebben’-gehalte. Maar ik zou ze niet persé allemaal hoeven hebben, ik ga dan toch echt voor de lekkere geur.

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 25 juli 2012 at 09:09

  Oh my, wat een schattige blikjes zeg! hebbehebbe!
  Ik zit even te kijken bij de links van de shops die ze hebben. Wat een prijsverschillen zeg..Moet dus even goed opletten bij wie ik hem ga bestellen, mocht ik mezelf echt niet meer kunnen tegenhouden ;-)

  • Avatar van Linda
   Reply Linda 25 juli 2012 at 09:50

   Je hebt gelijk, dat is echt een groot verschil. Zo te zien moeten we bij Zalando zijn, die verzenden ook nog eens gratis.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 juli 2012 at 10:10

   Er is echt een verschrikkelijk prijsverschil inderdaad tussen de verschillende winkels, ik vraag me af waarom? Bij Zalando het goedkoopst en dan betaal je ook nog eens geen verzendkosten ;)

   • Avatar van Sandy
    Reply Sandy 25 juli 2012 at 10:35

    jah nou en of, ik heb nu mooi een paar blikjes bij Zalando besteld. De rozen en de kersen zijn het geworden…ben benieuwd! ^_^’

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 25 juli 2012 at 12:18

     Ik ben heel erg benieuwd wat je ervan gaat vinden, leuk!

 • Avatar van Cute as a Cupcake blog
  Reply Cute as a Cupcake blog 25 juli 2012 at 08:36

  In dit geval zou ik wel alle varianten willen hebben! Hoe schattig zijn die doosjes?

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 25 juli 2012 at 08:00

  Die blikjes zijn superleuk. Ik zou ook niet kunnen kiezen hoor!

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 25 juli 2012 at 07:05

  Sommige geuren en smaken lijken me erg lekker!

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 25 juli 2012 at 06:53

  Wat een superschattige tinnetjes! Alleen daarom wil ik ze al hebben haha! Aloe en Mint lijkt me lekker!

 • Avatar van Laralaurentia
  Reply Laralaurentia 25 juli 2012 at 01:45

  Die verpakkingen (L)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.