Beauty

How To | Een gezichtsbehandeling met Cattier Paris

21 juli 2012


Alweer even geleden schreef ik een artikel over een nieuw ecocosmeticamerk in Nederland: Cattier Paris. Klik hier voor dat artikel voor een achtergrond over dit merk. Vandaag laat ik een complete gezichtsbehandeling zien met enkel producten van dit merk met natuurlijke alle bijbehorende informatie, reviews, foto’s en tips. Ik kan alvast zeggen dat ik onder de indruk ben van de producten en kan met deze ‘how to’ laten zien dat je je huid een heerlijke behandeling kan geven met betaalbare producten die gewoon in de winkel te koop zijn.

Met de reinigende mousse op mijn gezicht..

Natuurlijk begin ik met mijn gezicht te reinigen. Ik heb zelf een drogere en gevoeligere huid dus gebruik normaal altijd een reinigingsmelk in combinatie met een lotion, maar vandaag kies ik voor een reinigende mousse in combinatie met een reinigende micellaire lotion.

Reinigende mousse 150ml, €9,99
Dit schuim reinigt de gezichtshuid en is rijk aan tarwe-eiwitten en biologisch rozen- en korenbloemwater wat de huid zuivert en tegelijkertijd verzacht. Het zachte schuim masseer ik in op mijn vochtige huid en neem ik af met een washandje. Ik merk wel dat deze mijn huid iets trekkend achterlaar, de reinigingsmelk was waarschijnlijk een beter idee geweest voor mijn huid.

Reinigende micellaire oplossing 300ml, €10,49
Deze lotion zorgt ervoor dat alle (laatste) make-uprestjes van je gezicht verdwijnen en het biologisch rozenwater en aloë vera zorgen voor een verzachtende werking. Hierna heb ik een compleet schoon en fris gezicht, klaar om verder te gaan met de behandeling!

Met de witte klei peeling op mijn gezicht..

Ik vervolg mijn behandeling met een scrub om zo de dode huidcellen te verwijderen en de doorbloeding van de huid lekker op gang te brengen.

Witte klei peeling 100ml, €7,99
Deze peeling met witte klei biedt voor alle huidtypes een zachte ervaring en maakt haar weer zacht en stralend. Naast witte klei zit er o.a. jojoba olie, pepermuntolie, biologisch lavendelwater en aloë vera in. De zachte scrub gaat verstopte poriën tegen, kalmeert, werkt antiseptisch, remineraliseert, hydrateert, beschermt en maakt de huid glad. Eventjes inmasseren op een vochtige huid zonder veel druk uit te oefenen en afspoelen met lauw water. Heb je een erg onzuivere/vette huid dan kan je deze peeling ook op de droge huid aanbrengen voor een intensere werking.

Het beautyconcentraat en het roze klei masker op mijn gezicht..

Nu mijn huid compleet gereinigd is, ontdaan is van dode huidcellen en de doorbloeding gestimuleerd is breng ik een masker aan. Omdat een kleimasker altijd wat droger aanvoelt, kies ik ervoor om voor het aanbrengen van het masker eerst een pompje huidolie aan te brengen. Zo verzacht je de werking van de klei een beetje en geef je je droge huid een meer intense voeding.

Beauty concentraat 50ml, €22,99
Dit concentraat rijk aan arganolie zuivert de huid, bevordert de celvernieuwing, hydrateert de huid intens, verstevigt de huid, geeft elasticiteit, regenereert de huid, verzacht en versoepelt. Je hebt hiervan maar een klein beetje nodig om je gezicht en hals in te kunnen smeren en ik merk direct dat mijn huid dit een fijn product vind. Lekker als kuurproduct of als extraatje onder een masker of nachtcrème!

Roze klei masker 100ml, €6,99
Dit roze klei masker is geschikt voor de gevoelige huid en is rijk aan sheabutter, pepermuntolie, aloë vera, vitaminen, mineralen en antioxidanten zorgen voor een absorberende, zuiverende, kalmerende, voedende, herstellende, hydraterende, verfrissende, antiseptische, stimulerende en verzachtende behandeling voor je huid. Na het beauty concentraat breng ik een royale hoeveelheid aan op mijn gezicht en hals waarbij ik de oog- en lipcontouren vrij laat. Na zo’n 10 minuten spoel ik het masker af met lauw water.

Met het serum en de dagcrème op, een fris, schoon en zacht gezicht..

Na het reinigen en stimuleren van de huid is het tijd om haar te voeden en te voorzien van belangrijke vitamines en mineralen door middel van een serum en een crème.

Glanzend en revitaliserend serum 30ml, €24,99
Het werkzame bestanddeel van dit serum, ontstaan uit argan proteïnen, vermindert fijne lijntjes en geeft de huid een mooie glow. Teunisbloemolie en zonnebloemolie beschermen de huid en voeden haar terwijl de toverhazelaarolie de huid kalmeert. De combinatie van alle ingrediënten gaat huidverslapping tegen en maakt de huid egaler. Een kleine hoeveelheid serum is al genoeg voor hals en gezicht, kijk uit dat je niet een heel pompje ‘pakt’ want dat is veels te veel.

Vochtinbrengende dagcrème 50ml, €19,99
Deze crème is geschikt voor de gevoelige huid en bevat o.a. jojobaolie, zonnebloemolie, glycerine, rozenwater, kokosvet en calendula extract. Allemaal ingrediënten die er om bekend staan om de huid te voeden, te verzachten, te hydrateren, glad te maken, verfrissen, verstevigen en te beschermen. Door de laagjesstructuur rijk aan ceramiden, fosfolipiden en aminozuren dringt een geheel van natuurlijke ingrediënten door tot het hart van de opperhuid. Ook deze crème werkt weer heerlijk zuinig in gebruik.

Van links naar rechts zie je de reinigingsmousse, de scrub, het beautyconcentraat, het roze klei masker, het serum en de dagcrème. Ik vind de reinigingsmousse voor mijn huid minder geschikt en zou hiervan beter de reinigingsmelk kunnen gebruiken, maar de rest van de producten zijn fijn in gebruik, laten mijn huid er stralend uit zien en ruiken heerlijk. Ja, dit zijn zeker producten die ik als set zou pakken om mijzelf elke week een uitgebreide gezichtsbehandeling te geven mèt dat luxe spa/wellnessgevoel. Fijn!

De producten van Cattier-Paris worden geproduceerd onder toezicht van de instanties CosmeBio en EcoCert en bevatten geen dierlijke grondstoffen, genetisch gemodificeerde organismen, kunstmatige kleur- of geurstoffen, synthetische conserveringsmiddelen, petrochemische derivaten en geen aluminiumzout. Zo kan je vertrouwen op een 100% ecologisch verantwoord en efficiënt natuurproduct. De  producten zitten in recyclebare en milieuvriendelijke verpakkingen en zijn dierproefvrij.

De producten zijn te koop bij verschillende natuurvoedingswinkels, Gezond & Wel winkels, Dio drogisterijen met het Bewust Madelief logo en online via Cattier-Paris.nl.

Heb jij ervaring met, of ben jij nieuwsgierig naar producten van dit merk? Welke producten gebruik jij als jij jezelf een gezichtsbehandeling geeft?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Mieke
  Reply Mieke 28 juli 2012 at 20:21

  Dat ziet er heerlijk uit! En zeker niet duur, ik zal eens een kijkje nemen op de site! :)

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 22 juli 2012 at 11:10

  Na het lezen van dit artikel heb ik meteen zin om ook een gezichtsbehandeling uit te voeren :). De producten zijn ook leuk geprijsd trouwens!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 juli 2012 at 08:08

   En? Heb je jezelf nog een lekkere behandeling gegeven? :)

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 21 juli 2012 at 14:10

  Dat roze masker ziet er heel apart uit haha! Maar leuk artikel :D!
  De producten lijken me best fijn!

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 21 juli 2012 at 11:28

  Ik heb de peeling alleen nog geprobeerd, maar vind die pepermuntgeur echt heerlijk! Geen heftige menthol, maar echt lekkere zachte, zoete pepermuntjes!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 23 juli 2012 at 08:11

   Dat viel mij ook mee inderdaad, gelukkig was hij niet zo heftig :)

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 21 juli 2012 at 10:45

  Het extract klinkt erg goed ! Ik ga het zeker es gaan bezien in de winkel.

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 21 juli 2012 at 10:44

  Wat een fijne review, nu ben ik nóg nieuwsgieriger geworden naar dit merk! Ik ga zéker binnenkort wat bestellen.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.