Beauty

Kérastase Chroma Captive

11 juli 2012


Na 7 jaar aan onderzoek lanceert Kérastase de nieuwe haarverzorgingslijn voor gekleurd haar: Chroma Captive. Deze lijn bevat het Système Capture, wat ervoor zorgt dat de haarkleur wordt beschermt en langer behouden blijft, tot wel 40 dagen lang. Deze technologie bevat lijnzaadolie, een UV filter, vitamine E en Zink Gluconaten. De UV filter en vitamine E beschermen het haar tegen schadelijke invloeden van buitenaf, lijnzaadolie geeft het haar een mooie glans en Zink Gluconaten creëeren een ionische binding tussen de kleurpigmenten in het haar waardoor de kleur wordt vastgeketend in de haarvezel. Klinkt veelbelovend! Ik testte deze producten uit. Nieuwsgierig naar mijn bevindingen?

De shampoo Bain Chroma Captive (250ml, €19,50) bevat geen parabenen, heeft een heerlijke, luxe, kappersgeur en je hebt maar een klein beetje nodig om een lekkere schuimende massa te krijgen. De shampoo bevat wel SLS en siliconen, maar mijn haar heeft hier geen enkel probleem mee. Als je je shampoo maar goed uitspoelt dan blijven er ook geen restjes achter. Tijdens het inmasseren van de shampoo voel je je haar al zacht worden en dit maakt het uitspoelen ook direct een stuk gemakkelijker.

De conditioner Fondant Chroma Captive (200ml, €24,00) bevat geen parabenen, is door de dunnere substantie goed te doseren en zuinig in gebruik en heeft ook die heerlijke geur. De conditioner bevat siliconen en dat is logisch in een product als een conditioner omdat het het haar zacht, glad en makkelijker doorkambaar moet maken. Dit doet deze conditioner dan ook allemaal erg goed en dat zonder dat mijn haar heel zwaar aanvoelt of plat op mijn hoofd gaat liggen als het opgedroogd is. Erg fijne combi in samenwerking met de shampoo!

Deze pot vol zachtroze, heerlijkruikende goodness is een verwennerij voor je gekleurde lokken. Dit parabeenvrije haarmasker Masque Chroma Captive (200ml, €37,00) kan je onder de douche gebruiken als wekelijke oppepper voor je haar in plaats van je conditioner, maar ik gebruik hem ook wel eens tussendoor op mijn droge haar om dit vervolgens langere tijd in te laten trekken en erna uit te spoelen. Mijn haar glans dan als het eenmaal droog is enorm en voelt dan ook superzacht aan. Love it!

De kleur van de verpakkingen, de luxe geur van de producten en het resultaat (zacht, glanzend haar wat niet snel vet wordt en mooi ‘vol’ valt, zònder doffe kleur) maakt deze lijn een nieuwe favoriet in mijn haarverzorgingsroutine.

De producten van Kérastase zijn te koop bij de Kérastase kapper. Voor meer informatie en een salon/verkooppunt bij jou in de buurt kan je een kijkje nemen op Kérastase.nl. Heb je geen gekleurd haar dan kan ik de Kérastase Cristalliste haarverzorgingslijn aanraden eens te proberen, waar ik hier een uitgebreid artikel over schreef, voor luchtig, fris en glanzend haar.

Heb jij ervaring met Kérastase haarverzorgingsproducten? Welke tips heb jij om je gekleurde haar zo lang mogelijk mooi te houden?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Liesbeth (candyandtreats)
  Reply Liesbeth (candyandtreats) 13 juli 2012 at 23:04

  Klinkt echt geweldig, can’t wait tot mijn shampoovoorraad erdoor is om weer wat nieuws van Kérastase te proberen!

 • Avatar van jana
  Reply jana 11 juli 2012 at 19:45

  Klinkt goed :D x

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 11 juli 2012 at 18:45

  Ik heb nog nooit wat geprobeerd wat Kerastase. Ik heb ook geen gekleurd haar, dus deze shampoo is niks voor mij. Maar ik heb van velen gehoord dat het een fijn merk is, dus wie weet..

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 11 juli 2012 at 13:20

  Klinkt goed! Ik heb mijn haar gekleurd dus dit is wel een tip!

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 11 juli 2012 at 13:16

  SLS? Dat zie je tegenwoordig haast is geen enkele shampoo meer? Of bedoel je SLES?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 juli 2012 at 13:20

   Nope, bedoelde het echt. Er zit sodium laureth sulfate (SLES) èn sodium lauryl sulfate (SLS) in.

   • Avatar van Barbara
    Reply Barbara 11 juli 2012 at 13:25

    hmmm dat zie je niet vaak :-(

 • Avatar van krulletje
  Reply krulletje 11 juli 2012 at 10:31

  Het klinkt inderdaad erg veelbelovend!
  Ik vraag me altijd af, wat het nut is van siliconen én SLS in een shampoo, aangezien je met SLS siliconen uit je haren wast :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 juli 2012 at 13:21

   Ik denk, omdat het zorgt voor een lekker vol schuim.

   • Avatar van krulletje
    Reply krulletje 11 juli 2012 at 17:40

    Ja, dat klopt, maar dan heb je dus niets aan de siliconen die er in zitten, of ben ik nu helemaal verkeerd aan het denken?

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 11 juli 2012 at 17:41

     Hmm je voelt tijdens het wassen wel dat je haar al zachter wordt zeg maar, je brengt ze erna ook weer aan met de conditioner of het masker natuurlijk..

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 11 juli 2012 at 10:21

  Ik heb nog een setje staan van vorig jaar, maar ben er nog niet aan toegekomen *schaam *. Toch maar een doen!

 • Avatar van lonneke
  Reply lonneke 11 juli 2012 at 00:39

  klinkt goed!x

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.