Media Persoonlijk

Let’s catch up! | Muziek

26 juli 2012

Al eerder heb ik het in deze rubriek gehad over hobbies en over favoriete beauty- en kledingwinkels. Ik vond het beide keren enorm leuk om jullie beter te leren kennen en om jullie uitgebreide antwoorden te lezen. Het lijkt mij dan ook erg leuk om jullie op muzikaal vlak meer over mij te vertellen en vooral ook om jullie weer beter te leren kennen. De interactie met mijn lezers, jullie, is namelijk heel belangrijk voor mij. Ik vind het leuk om te weten wie mijn site leest :)

Wat nog meer belangrijk is in mijn leven, is muziek. Ik kan geen dag zonder muziek en dat is al vanaf jongs af aan zo. Ik ben muzikaal en ben erg vaak aan het neuriën en aan het zingen. Het is iets voor mij om tot rust te komen, tot leven te komen en tot mijzelf te komen. In mijn tienerjaren was ik fan van Bon Jovi, The Backstreet Boys, The Spice Girls, Destiny’s Child en Anouk. In het begin van mijn 20er jaren heb ik een hele periode veel geluisterd naar muziek van Missy Elliot, Lil’ Kim, Eve en verschillende mannelijke rappers. Tegenwoordig is mijn muzieksmaak meer tot rust gekomen..

Ik heb een erg wisselende en brede muzieksmaak, maar als ik mijn favoriete muzikanten moet benoemen dan komen die neer op zo ongeveer het volgende rijtje:

– Bat for lashes
– Tony Bennett
– Imogen Heap (Frou Frou)
– Zucchero
– Ben Howard
– Madeleine Peyroux
– Mumford & Sons
– Ellie Goulding
– Florence & The Machine
– Bon Iver
– Lana del Rey
– Yasmin Levy
– Ray Lamontagne
– Damien Rice
– Marina & The Diamonds.

Niet allemaal even bekend, maar als je YouTube erbij pakt dan kan je gemakkelijk liedjes ervan vinden. Zoals je ziet is er niet echt een bepaald genre te benoemen in mijn muzieksmaak. Wel ben ik van de ‘singers/songwriters’, mooie melodielijnen en goede teksten. Gevoelige muziek. En vooral de live-varianten van nummers ♥

Maar eerlijk? Als ik in de auto zit, als ik op een feestje ben of als ik wat power nodig heb voor tijdens het sporten en poetsen… Dan ben ik iemand van de dancemuziek zoals Robyn, La Roux, David Guetta en wat er in de top 40 voorbij komt aan dancetracks en -covers. Ook vind ik de jaren ’80 erg leuk qua muziek en kan ik ook genieten van muziek van Il Divo, Janine Jansen, Leela James en Owl City.

Nu ben ik natuurlijk heeel nieuwsgierig… Wat voor muziek luister jij graag? Waar was jij fan van tijdens je jeugd?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van meike
  Reply meike 27 juli 2012 at 07:15

  Wat leuk om te lezen. Ik was vroeger groot van new kids on the block, en dat ging later over in de backstreet boys. Nu luister ik naar alles wat los en vast zit. Van il divo tot justin bieber, van flow rida tot jason mraz en van Adele tot lady Gaga. En als man en kinderen in de auto erbij zitten, genieten wij drenthenaren van mooi wark en jannes. En dankzij YouTube kan ik al mijn favo nummers gewoon achter elkaar zetten en genieten maar!

 • Avatar van Danilla
  Reply Danilla 27 juli 2012 at 03:15

  Wauw! We hebben ontzettend dezelfde smaak! Ik ben ook gekkkk van Lana Del Rey! Ik ken haar hele cd uit m’n kop! Kan geen dag zonder haar muziek! Wat je Mssn ook leuk vindt, is Ed Sheeran, en dan gevoelige nummers : kiss me. Daar zit zoooveel passie in. Geweldig! Leuk artikel! X

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 27 juli 2012 at 13:41

   Jaaa, Ed Sheeran vind ik ook helemaal top!

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 26 juli 2012 at 22:57

  Ik heb zo’n hekel aan de muziek van nu! Behalve P!nk, zij is mijn voorbeeld. Voor de rest ben ik echt een oude muts.. 60s, 70s, 80s, dan ben ik blij. Vooral lekkere oude rockmuziek, heerlijk! The Doors, Janis Joplin, Golden Earring, Jimi Hendrix, Aerosmith, The Stones, Beatles, Creedence Clearwather Revival… Noem maar op! En daarnaast vind ik Freddie Mercury de beste zanger ook, Queen is geweldig. Oja, ik ben 20..

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 26 juli 2012 at 15:05

  awh, wat een leuk artikel zeg! Ik heb een poosje terug ook wat verteld over mijn muzikale voorkeuren gedurende mijn jeugdjaren: http://passion2create.nl/blog/?p=1882 (mocht ik geen link mogen plaatsen, kun je m’n comment gerust aanpassen ^^) Ik was dus echt helemaal weg van onder andere Ricky Martin & 5ive. Later kreeg ik meer een voorkeur voor stevige rocknummers, en nu luister ik echt van alles, ook David Guetta wordt hier graag gedraaid ♥

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 26 juli 2012 at 14:22

  Oh leuk :-)

  Mijn vriend, zoontje van 2 en ik zijn alledrie gek op muziek en we luisteren er dan ook erg graag naar. ’s Zomers gaan we regelmatig op festivalbezoek om wat nieuwe bandjes te ontdekken.
  Veel dingen van jouw lijstje vind ik ook leuk en luister ik ook graag naar (florence & the machine, bat for lashes, mumford and sons, Bon Iver, e.d).
  Daarnaast hou ik ook ontzettend van jaren ’80 muziek (maar goed, ik ben ten slotte ook van de jaren ’80). Ik hou ook erg van dance muziek, maar eigenlijk luister ik er thuis nooit naar.
  Maar het aller-aller-aller liefste hou ik van rock/alternative muziek! Muse, arctic monkeys, red hot chili peppers, dat soort dingen. HEERLIJK! :-)

 • Avatar van Esther - Blosh Time
  Reply Esther - Blosh Time 26 juli 2012 at 14:14

  Wat een leuk artikel! Muziek is voor mij ook super belangrijk, ik kan echt niet zonder. Al toen ik een jaar of 6 was, was ik enorm fan van Michael Jackson. Op mijn 8e ben ik toen nog naar zijn concert in de Arena geweest. Voor de rest ben ik een hippie die te laat geboren is… Ik hou enorm van muziek uit de jaren 60 en 70 zoals de Beatles, Pink Floyd, Supertramp, Eagles, Bruce Springsteen, Crosby Stills & Nash (deze heb ik allemaal ook live gezien, want live is alles nog zoveel mooier! De Beatles uiteraard niet in originele formatie haha) maar bovenaan mijn lijst om live te zien staan Simon & Garfunkel. Paul Simon zag ik vorig jaar live in New York, maar ik wil ze zo graag samen zien!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.