Beauty

Love it! | L’Occitane Bonne Mère gentle body wash honey

24 juli 2012


Alweer een hele tijd geleden ontving ik bij de post deze big ass fles met Gentle Body Wash in de honingvariant van de L’Occitane Bonne Mère collectie. De flacon doet lekker retro aan en bevat een handige pomp zodat je de hoeveelheid per gebruik eenvoudig kunt doseren, maar de inhoud van deze fles… HMMM! Ik moet eerlijk zeggen dat ik normaal niet heel erg kieskeurig ben met een douchegel omdat ik na het douchen toch standaard een bodylotion, -butter of -olie gebruik en gewoon kijk naar welke geur ik die douchebeurt zin in heb. Maar met deze bodywash is dat een heel ander verhaal.

Het maakt eigenlijk niet uit in welke stemming ik ben, ik merk dat ik deze steeds weer pak. Niet alleen is de textuur heerlijk romig en zorgt het in combinatie met een puff voor een superzacht en weldadig schuim, ook ruikt het nog eens goddelijk lekker. De geur is heel erg zacht, licht zoetig en doet me ergens wat denken aan wasverzachter. Na het afspoelen en afdrogen blijft de geur lekker op de huid aanwezig, als een subtiele bodymist die je net hebt opgesprayd. Love it! ♥

Nu ‘moet’ ik er natuurlijk ook nog de Gentle Cream in dezelfde geur bij hebben eigenlijk, om mijn droge huid de voeding te geven die ze nodig heeft en de geur nog intenser op mijn huid te krijgen. Na het douchen met deze douchegel voel ik me echt babyfris.

Bonne Mère is in de Provence een veelgehoorde uitdrukking die staat voor verbazing, opluchting, vreugde en een gelukkig moment. Deze lijn van L’Occitane verwijst naar een moederlijk en universeel beeld met een familiaal karakter dat deze producten voor de dagelijkse verzorging hebben. De lijn is gebaseerd op hypoallergene formules en ecologische principes. De flessen zijn recyclebaar en zijn vervaardigd uit minstens 95% gerecycled kunststof van plantaardige oorsprong.

De complete collectie bestaat uit de ‘melk’ variant met zachte en tedere noten van katoenbloemen, een gesuikerd hart en een melknevel, en de ‘honing’ variant met amandelbloem, honing, linde- en oranjebloesem.

De Bonne Mère collectie is verkrijgbaar vanaf augustus 2012 en bestaat uit:

* Gentle Body Wash 600ml, €16,00
* Creamy Hand Wash 300ml, €11,00
* Gentle Cream 75ml, €14,00
* Soaps 100gr, €3,50.

Voor meer informatie, verkooppunten en de webwinkel van L’Occitane neem je een kijkje op deze website.

Spreken lichaamsproducten met zachte geuren als deze jou aan of ben je meer van de uitgesproken geuren voor je lichaamsverzorging?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Laralaurentia
  Reply Laralaurentia 25 juli 2012 at 01:51

  Ik krijg bij de verpakking een beetje een retro gevoel, je omschrijving klinkt zeker fijn. Heb zelf nog helemaal niets van L’occitane. Weet jij of ze op dieren testen?

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 24 juli 2012 at 21:15

  Klinkt héérlijk! Hier ga ik zeker is naar kijken!

 • Avatar van jana
  Reply jana 24 juli 2012 at 19:53

  Hmm.. Lijkt me heerlijk :D x

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 24 juli 2012 at 12:06

  Klinkt erg goed zeg!

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 24 juli 2012 at 10:21

  Ik ben niet méga fan van honing, maar toch lijkt ‘ie me wel erg lekker! :D
  De verpakking vind ik cute trouwens!

 • Avatar van Anotherfashionlover
  Reply Anotherfashionlover 24 juli 2012 at 10:04

  Het doet me een beetje denken aan Melk Meisje, ik heb altijd die met honing in de douche staan, ook zo lekker maar voor een fractie van de prijs! Wel grappig dat de verpakkingen zo lekker ouderwets Frans zijn :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 juli 2012 at 10:19

   De link met Melkmeisje is ook niet verkeerd gelegd, de geuren hebben er wat van weg :)

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 24 juli 2012 at 09:20

  De verpakking spreekt me iets minder aan dan de ‘normale’ l’Occitane verpakkingen, maar de geur klinkt hemels!

 • Avatar van Natasja
  Reply Natasja 24 juli 2012 at 09:04

  Oh, de geuren lijken me echt heerlijk!

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 24 juli 2012 at 08:31

  De melkvariant lijkt me wel wat ! Ik ben niet zo gek van honing, behalve dan voor in de thee :)

 • Avatar van Leila in wonderland
  Reply Leila in wonderland 24 juli 2012 at 08:11

  Lijkt me heerlijk!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.