Beauty

Newsflash! | Weleda introduceert 4 biologische bodylotions

4 juli 2012


Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de vrouwen tussen de 14 en 70 jaar oud meerdere keren per week een bodylotion gebruikt en hierbij steeds vaker bewust kiest voor natuurlijke en biologische producten. Weleda speelt hier op in door 4 nieuwe biologische bodylotions aan haar assortiment toe te voegen om verschillende huidtypes te kunnen verzorgen en in verschillende behoeftes te kunnen voorzien.


Deze bodylotions van Weleda werden bekroond met de iF Packaging Design Award 2012 vsanwege hun stijlvolle vormgeving en het innovatieve design van de verpakking. De recyclebare plastic flacon heeft een vacuüm doseerpomp welke is voorzien van het bag-in-bottle systeem waardoor het product op geen enkele manier in aanraking kan komen met zuurstof, wat het mogelijk heeft gemaakt dat deze producten geen synthetische conserveermiddelen (parabenen) bevatten. Het doosje is gemaakt van gerecycled FSC-karton.

De flacons liggen lekker in de hand en de pompflacon laat zich gemakkelijk een juiste hoeveelheid product afmeten zonder enig geknoei.


Citrus hydraterende bodylotion 200ml, €11,75
De citroenplant is oorspronkelijk afkomstig uit het noorden van India en de essentiële olie van citroen staat bekend om de rijkdom aan vitamine C, de regulerende werking op de vochtbalans van de huid en het verfrissende effect. Onder de ingrediënten zien we o.a. sesamolie, kokosolie, glycerine, aloe vera gel, parfum van essentiële oliën en shea boter terug en het bio-aandeel bedraagt 88%.

De geur van deze bodylotion is heerlijk fris, lekker zomers en de lotion is door de dunnere substantie goed uit te smeren en zuinig in gebruik. De huid voelt direct zacht aan, zonder een vet laagje zodat je je direct zou kunnen aankleden.


Duindoorn voedende bodylotion 200ml, €13,75
Duindoorn is een wilde hester die oorspronkelijk afkomstig is uit Centraal-Azië, het vruchtvlees en de fijne zaden van de bessen van de duindoorn is rijk aan vitamine A en E en essentiële vetzuren die belangrijk zijn voor het stimuleren van de regeneratie van de huid. Onder de ingrediënten zien we o.a. sesamolie, shea boter, glycerine, duindoornolie, parfum van essentiële oliën en macadamianootolie terug en het valt onder de noemer biocosmetica.

Deze bodylotion heeft een wat dikkere substantie dan de citrus variant, maar hij trekt alsnog vlot in en laat de huid heerlijk zacht en gevoed aanvoelen. De geur is zonnig en ‘warm’ op de één of andere manier, maar zeker alsnog heel fris.


Granaatappel regenererende bodylotion 200ml, €17,65
De granaatappel bevat sappige zaden waarvan de pitten een kostbare olie bevatten die rijk zijn aan onverzadigde vetzuren, flavanoïden en vitamines welke anti-oxidatief werken en de huid beschermt tegen vrije radicalen. Onder de ingrediënten zien we o.a. sesamolie, abrikozenpitolie, zonnebloemolie, shea boter, parfum van essentiële oliën, glycerine en granaatappelpitolie terug en het bio-aandeel bedraagt 82%.

De granaatappellijn van Weleda is geschikt voor de rijpere huid, maar als je een droge huid hebt dan kan ik deze bodylotion en gehele lijn ook van harte aanbevelen. De geur is aan de ene kant heerlijk fris en aan de andere kant heeft het ook wat zoets, ik vind het in ieder geval een lekkere geur. Deze bodylotion laat de huid wat ‘vetter’ achter, maar alsnog zonder te plakken. Ik vind hem hierdoor erg fijn voor het slapen gaan. ’s Ochtends is de lotion ingetrokken en heb ik een heerlijk zachte huid die de hele dag door comfortabel aanvoelt.


Wilde Rozen verwennende bodylotion 200ml, €13,75
De roos wordt al sinds oudsher geroemd om haar geneeskundige krachten en Weleda gebruikt in haar Wilde Rozen producten een mengeling van biologische Damascusroos vanwege haar delicate parfum en biologische wilde roos vanwege de gladmakende en verstevigende olie uit haar zaden. Wilde roos ondersteunt de natuurlijke huidbalans, werkt harmoniserend en maakt de huid heerlijk zacht. Onder de ingrediënten zien we jojobaolie, glycerine, Rosa Mosqueta olie, parfum van essentiële oliën, shea boter, waterdestillaat van hamamelis en rozenextract terug en het bio-aandeel bedraagt 93%.

Als je een liefhebber bent van producten met rozen als ingrediënten en de subtiele, verfijnde rozengeur dan kan ik je deze bodylotion echt aanraden. Rozenolie is één van mijn favoriete oliën en het doet ontiegelijk veel goeds voor je lichaam, maar ook zeker voor je geest. Deze bodylotion trekt niet heel erg snel in, maar alsnog sneller dan de granaatappelvariant. Het is een voedende lotion die de huid een zacht gevoel meegeeft, glad laat aanvoelen en een heerlijke vrouwelijke geur achterlaat.

Van links naar rechts zie je Granaatappel bodylotion, Wilde Rozen bodylotion, Duindoorn bodylotion en Citrus bodylotion. Ik heb echt niet een bepaalde favoriet, dat komt omdat de producten allemaal goed hun werking hebben op mijn droge huid en ik hierdoor lekker afwissel door te kijken naar welke geur mij op het moment het meest aanspreekt.

De producten van Weleda worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten zonder synthetische kleur- of geurstoffen, vrij van ftalaten, parabenen of andere synthetische stoffen en vrij van minerale oliën. Weleda hanteert het strenge Natrue keurmerk voor natuurcosmetica.

Weleda is de langst bestaande producent van natuurlijke verzorgingsproducten. Sinds de oprichting in 1921 in Zwitserland zijn de producten inmiddels in meer dan 50 landen te koop. De 4 nieuwe biologische bodylotions zijn te koop bij verschillende natuurwinkels, zelfstandige drogisterijen, De Tuinen, DA, D.I.O. en EkoPlaza. Neem een kijkje op Weleda.nl voor meer informatie en de verkooppunten bij jou in de buurt.

Heb jij ervaring met Weleda producten? Welke van de 4 bodylotions spreekt jou het meest aan?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van anouk
  Reply anouk 4 juli 2012 at 23:54

  Mij lijkt die met granaat appel wel erg lekker

 • Avatar van jana
  Reply jana 4 juli 2012 at 20:28

  Lijken me allemaal wel heerlijk :D x

 • Avatar van michelle
  Reply michelle 4 juli 2012 at 19:55

  hier ben ik toch wel nieuwsgierig naar. als ik het tegen kom dan is de kans groot dat er een met me meegaat.

 • Avatar van Zoë
  Reply Zoë 4 juli 2012 at 19:48

  Deze klinken echt heel lekker. Ik denk dat ik de Duindoorn- of Granaatappel-versie ga halen !

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 4 juli 2012 at 19:46

  Ik ben zelf fan van de massage olie van Weleda, de Arnica olie, hij helpt heel goed tegen spierpijn. :D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 juli 2012 at 09:42

   Die is inderdaad heel erg lekker! :)

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 4 juli 2012 at 18:31

  Mooi artikel! Wat een fijne flesjes. Vooral de Citrus-variant lijkt me heerlijk en ga ik zeker kopen. Wanneer zijn ze te koop? Uit de granaatappel-serie heb ik weleens een handcreme geprobeerd. Erg fijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 juli 2012 at 09:42

   Als het goed is zijn ze al te koop :)

   • Avatar van Gerda
    Reply Gerda 5 juli 2012 at 19:36

    Op de website van de Tuinen zag ik ze nog niet. Maar dat komt vast wel goed.

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 4 juli 2012 at 17:38

  Ze lijken me erg fijn zeg! :D Ik ben erg benieuwd naar Weleda, heb er nog nooit wat van geprobeerd :(

 • Avatar van Alyssa
  Reply Alyssa 4 juli 2012 at 17:17

  Deze lijken me erg fijn! Wat een mooie foto’s heb je gemaakt :-)

 • Avatar van FabulousHeidi
  Reply FabulousHeidi 4 juli 2012 at 16:03

  Ze lijken me heerlijk, altijd een erg fijn merk :-) Qua geur is de granaatappel erg lekker ook al is ie voor de rijpere huid

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 5 juli 2012 at 09:43

   Ja he, ik vind die granaatappelgeur ook heeeerrrrlijk!

 • Avatar van MySuperSweetLife
  Reply MySuperSweetLife 4 juli 2012 at 15:50

  De Citrus geurd lijkt me heerlijk! Ben benieuwd!
  Liefs

 • Avatar van Amy
  Reply Amy 4 juli 2012 at 15:41

  Ik ga de citrusvariant zeker kopen zo gauw ik hem zie, de andere geuren trekken me niet echt!

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.