Beauty Eten & drinken

Tips voor een strakke(re) huid

12 juli 2012

Wil je een mooiere, strakke(re) huid? Ben je afgevallen of net bevallen en heb je last van een verslapte huid? Er zijn verschillende tips op het gebied van beauty en inner beauty die je kunnen helpen om beter in je vel te komen zitten. In dit artikel heb ik de beste tips bij elkaar gezet.

Beauty
Om een verslapte huid weer mooi te krijgen is het belangrijk om de elasticiteit te stimuleren. Hiervoor kan je gebruik maken van verschillende tips, tricks en producten:
– scrub je huid 2/3 keer per week. Niet alleen verwijder je zo dode huidcellen, je activeert hiermee ook de doorbloeding wat je huid aan het werk zet.
– Masseer je huid elke dag met een lotion die hiervoor geschikt is (zie de producttips verderop in dit artikel), focus je met de massage met ronddraaiende bewegingen vooral op de probleemzones. Het product waarmee je smeert ondersteunt de massage (waarmee de bloedcirculatie op gang wordt gebracht) en zorgt ervoor dat je huid wordt voorzien van hydratatie, vitamines en aanvullende verstevigende ingrediënten.
– Neem regelmatig een wisseldouche. Niet alleen bevordert dit de bloedcirculatie, ook ‘schrikt’ je huid hiervan waarna deze zich zal aanspannen en strakker aanvoelt.

Inner Beauty
Naast de tips, tricks en producten voor de buitenkant van je lichaam, kan je ook verschillende regels naleven die je huid goed zullen doen:
– drink voldoende water, zo blijft de vochtbalans van je huid op peil zodat uitdroging tegen wordt gegaan en de elasticiteit van de huid optimaal blijft. Daarnaast zorgt het er ook voor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd.
– Stop met roken / rook niet. Roken heeft een vernauwend effect op de bloedvaten waardoor er een tekort ontstaat aan zuurstof en voedingsstoffen in de huid, waardoor je een grauwe huid krijgt die sneller haar elasticiteit verliest en rimpels en verslapping eerder te zien zullen zijn.
– Eet gezond en gevarieerd, voeding die erom bekend staat om de huid een boost te geven (‘Beauty Food’) zijn o.a. avocado’s, vette vis, zonnebloempitten, grapefruit, bosbessen en granaatappel.

Sport
Doe aan krachttraining, hierdoor ontwikkel je meer spierweefsel waardoor je huid van binnenuit mooier ‘opgevuld’ wordt en je mooiere contouren zult krijgen. Wees niet bang om met gewichten aan het werk te gaan als je een vrouw bent, je wordt echt niet zomaar een bodybuilder. Met enkele keren per week krachttraining voor een half uurtje zal je er enkel mooi uit komen te zien zonder ‘breed’ te worden.

Het is dus aan te raden om gezond te eten en te drinken en goed voor je lichaam te zorgen met vitamines, mineralen, voldoende beweging en het gebruik van hydraterende en verstevigende producten. Natuurlijk zal je niet direct binnen een week mega resultaten zien, maar gaandeweg zal je zeker merken dat je huid mooier wordt en strakker zal zijn.

Beautyproducten voor een strakke huid
Vichy Destock Ventre (150ml, €28,95) is een versterkende en silhouetverbeterende crème voor de buik en belooft de huid tot 70% strakker te laten worden binnen 28 dagen.
Happy Cosmetics cell cream (150ml, €45,00) bevat cafeïne, groene thee extract en arnica en helpt vet sneller af te breken, de doorbloeding te bevorderen, de huid te verstevigen en deze zachter en gladder te maken.
Céleste Originals smooth skin anti-cellulite handschoenen (14 stuks, €24,99) zijn eenvoudig in gebruik en masseren de huid direct tijdens het insmeren. De anti cellulitegel trekt snel in en laat geen plakkerig laagje achter.
Nivea Pure & Natural verstevigende crème (300ml, €6,99) bevat arganolie en burdockfruit wat de huid verstevigt en voedt en stimuleert de aanmaak van collageen.
Nivea Q10 reshaping body cream (300ml, €8,99) is een BBB (buik, billen en benen) crème die de huid glad en stevig maakt en een mooier silhouet creëert.
Sephora slimming and firming soft gel (470ml, €31,65) helpt afvalstoffen af te voeren, verstevigt de huid en voorziet haar volop van hydratatie.
Sephora targeted smoothing body gloves (14 stuks, €31,65) zijn gemakkelijk in gebruik, scrubben de huid tegelijkertijd met het inmasseren van het product en zorgt voor een verstevigende boost van de huid.

Heb jij nog een tip voor een strakke(re) huid? Deel deze dan via de comments/reacties onder dit artikel!

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Renate
  Reply Renate 29 maart 2018 at 11:20

  Wat een goed artikel, veel tips wist ik nog niet! Wat mij vooral helpt om mijn huid strakker te maken is de bloedsomloop te stimuleren door middel van een dermaroller of massage.

 • Avatar van Leentje
  Reply Leentje 27 mei 2015 at 15:54

  Ik train 4.5uur per week, heel veel benen, spieren heb ik echt wel en doe dat toch al 7 jaar maar ik vind niets dat de huid van mijn bovenbenen verstevigt, hier iemand een goeie tip voor?
  Alvast bedankt

  • Avatar van Gabrielle
   Reply Gabrielle 4 november 2015 at 20:31

   Hallo Leentje, ik zag toevallig je berichtje en dacht ik moet je echt attenderen op de body wraps die o.a. ik promoot. Het is echt een fantastisch product, met bewezen resultaten! De body wraps verstrakken en verstevigen de huid. Kijk gerust op mijn fb pagina of website (Body Wraps Noordwijk). Kijken kost geen geld ;)

 • Avatar van Lily
  Reply Lily 2 augustus 2012 at 21:43

  Ik gebruik nu een dermaroller voor mijn gezicht, lijf en bovenbenen (ben slank maar heb wel slappere huid). Niet alleen worden cremes (ik gebruik een creme met hyaluronzuur en antioxidanten ) hierdoor veel beter opgenomen (200 x meer wordt gezegd), maar doordat je eigenlijk de huid “verwond” en dus ook “gerepareerd” wordt, maak je tevens nieuwe cellen aan en zou de huid steviger worden. De eerste keer wel eventjes wennen – hoewel het niet echt pijnlijk is. Ik doe het ’s avonds (krijg rode huid) en ben er pas recent mee begonnen – dus kan nog niet uit eigen ervaring zeggen dat het een metamorfose heeft gegeven – maar de foto’s (resultaten van anderen) en ook mijn resultaat zijn wel veelbelovend.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 augustus 2012 at 09:27

   Klinkt goed. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen op de langere termijn :)

 • Avatar van Comemoda
  Reply Comemoda 16 juli 2012 at 15:11

  Leuk artikel!

  XOXO,
  Comemoda

 • Avatar van Saskia
  Reply Saskia 16 juli 2012 at 15:06

  Leuk artikel!

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 12 juli 2012 at 10:27

  @ Christel

  Ja, maar dan moet je dat wel lang volhouden, hoor. Met 2 keer in de week een lesje bodypump kom je er niet!

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 12 juli 2012 at 10:13

  En avocado’s zijn ook nog eens lekkerrrr (guacemole!!)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 16 juli 2012 at 10:41

   Heerrrrrlijk inderdaad! :D

 • Avatar van Cute as a Cupcake blog
  Reply Cute as a Cupcake blog 12 juli 2012 at 08:36

  Wat een goede tips! Ik wist niet dat krachttraining hier goed voor was! Misschien ga ik binnenkort eens aan de slag met deze tips.

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 12 juli 2012 at 01:35

  Ja vooral de krachttraining is een hele goede! Je bouwt meer spieren op die op hun beurt weer vet verbranden en zo krijg je één een strakkere huid, twee val je af. Krachttraining is hiervoor beter dan cardio.

 • Avatar van Samantha
  Reply Samantha 12 juli 2012 at 00:14

  Leuk artikel! Ik zie er tips bij staan, waar ik wel iets aan heb!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.