Beauty Media

Beauty boek | Beni Durrer – Make-up-Schule

13 augustus 2012


De Zwitserse visagist Beni Durrer is in Nederland (nog) niet heel erg bekend maar staat bekend als een allround talent binnen de beautywereld. Na afronding van zijn visagie-opleiding bij het vermaarde instituut van Michele Rondelli in Zwitserland werd hij modeltrainer in de “Berner visagistenopleiding. Daarnaast heeft hij op het gebied van maskertoepassing belangrijke bijdragen geleverd bij diverse theaterproducties.

Eind 1996 werd Beni Durrer gevraagd de filiaalleiding van een Zwitserse parfumerieketen in Berlijn over te nemen. Snel daarna werd hem door de Estèe Lauder organisatie gevraagd het beroemde merk MAC binnen de KaDeWe organisatie in te voeren. Daarna volgden snel de promotieactiviteiten voor Lancaster, Cartier, Elizabeth Arden, Yves Saint Laurant, Helena Rubinstein en Jil Sander. Voor Yves Saint Laurant verzorgde Beni Durrer als trainer en visagist de promotie, modeshows, tentoonstellingen en opleidingen in geheel Duitsland.

Beni Durrer heeft een eigen professionele make-up en cosmeticalijn die bestaat uit meer dan 900 verschillende kleuren/producten.


Vorige week dinsdag ben ik met Elly mee geweest naar een visagieworkshop van Beni Durrer zelf en het was een meer dan leerzame avond; wat een vakkundigheid en handige tips & tricks liet hij deze avond zien! In een paar uur tijd liet hij op 3 aanwezigen verschillende looks en producten zien waarmee we natuurlijk ook kennis konden maken die avond. Ik kocht deze avond alvast zijn boek (waarvan het tweede deel in september uit zal komen). Natuurlijk wilde ik wel even samen met hem op de foto en wilde hij mijn boek signeren :)

“Für Desirée, viel spass beim lesen und viele kreative momente! Alles liebe, Beni Durrer”

Het boek begint met een inleiding in de geschiedenis van make-up, geeft veel tips voor (toekomstige) visagisten van de werkplaats tot aan wat er in een basis kit hoort te zitten, geeft veel tips over kleurenleer, gezichtsvormen, wenkbrauwen, oogvormen, lipvormen en natuurlijk ook tips op het gebied van hygiënisch werken.

In zijn boek vind je tientallen voorbeelden waarbij hij niet alleen verteld hoe je iets niet moet doen, maar dit vooral laat zien. Hierboven zie je bijvoorbeeld een vrouw met ronde ogen, daaronder hoe je deze verkeerd benadrukt met make-up (negatief) en daaronder hoe je deze juist benadrukt met make-up (positief).


Daarnaast zitten er ook verschillende complete looks in waarbij je met behulp van foto’s en tips van A tot Z bijvoorbeeld bovenstaande look met masker kunt creëeren. Ik vind dit echt een prachtige look en ga er zeker eens voor zitten om deze na te kunnen maken.

Hierboven alvast een voorproefje van de nieuwste producten en de ‘Jugendstil’ collectie die binnenkort verkrijgbaar zal zijn waarvan ik vooral het oogschaduwpalette en de dieprode lipstick echt prachtig vind. Ook de cake-liners en de sealer spreken me heel erg aan en zal hier dan ook binnenkort zeker wat van aanschaffen. Natuurlijk volgt er dan een uitgebreide review met foto’s, swatches en een look.

Het boek vind ik persoonlijk echt een aanrader voor als je meer professionele tips en informatie wilt over het visagie-vak, het is echt een leerboek en daar hou ik persoonlijk wel van. Wel is het boek volledig in het Duits geschreven, hou hier rekening mee. Het boek (ISBN 9783000305245) telt 203 pagina’s en is voor €55,00 te bestellen via BeniDurrer.nl, waar je ook terecht kan voor de make-up en cosmeticaproducten.

Heb jij al eens van Beni Durrer gehoord? Heb je ervaring met zijn producten? Ik ben heel benieuwd naar jouw reactie en/of producttips :)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 13 augustus 2012 at 17:45

  Wauw, ik had er nog nooit van gehoord, maar dat boek ziet er echt prachtig uit!! Duits maakt niet uit, het is al leuk om plaatjes te kijken ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 augustus 2012 at 22:03

   Ja precies! En van de plaatjes kijken en details in je opnemen leer je ook een boel :D

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 13 augustus 2012 at 11:29

  Even off topic maar is je haar donkerder gekleurd? Het staat iig mooi!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 augustus 2012 at 11:36

   Ik heb inderdaad geen rood haar meer, nu meer kastanjebruin :) Op de foto lijkt het donkerder dan het is. Dankjewel! :D

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 13 augustus 2012 at 10:36

  Jammer dat het in het duits is.. het lijkt me verder wel een mooi boek, maar in het duits ga/kan ik hem niet lezen..

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 13 augustus 2012 at 07:59

  Lijkt me een tof boek, maar ik ben niet goed in Duits dus neh. (vertaal: ik haat de Duitse taal)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 augustus 2012 at 09:00

   Het is ook niet mijn favoriete taal, maar met zo’n mooi boek (en zo’n leuk onderwerp als visagie) vind ik het al snel minder erg ;)

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 13 augustus 2012 at 07:50

  Wow wat een super mooi boek! Die moet ik zeker onthouden!:D

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 augustus 2012 at 09:01

   Het is ook echt een aanrader!

 • Avatar van Delphine
  Reply Delphine 13 augustus 2012 at 07:13

  Wow, prachtig boek! daar zou ik echt lang naar de prentjes kunnen kijken

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 augustus 2012 at 09:01

   En alleen al van het kijken naar de afbeeldingen kan je een boel leren, heel erg leuk!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.