Media

Boektip! | Liane Moriarty – Alles voor jou

1 augustus 2012


“Ellen O’Farrell weet dat mensen soms gekke dingen doen voor de liefde. Ze hoort er genoeg over in haar praktijk als hypnotherapeut. Dus als haar nieuwe vriend Patrick haar vertelt over zijn ex-vriendin en stalker Saskia, is Ellen eerder geïntrigeerd dan bezorgd. Ze is bijna nieuwsgierig naar deze vrouw. Wat ze niet weet is dat Saskia zich inmiddels bij haar heeft gemeld als nieuwe cliënt, om zo meer te weten te komen over Patricks nieuwe liefde. Daarmee komen de levens van de twee vrouwen wel heel dicht bij elkaar te liggen, en een confrontatie is onvermijdelijk…”

De schrijfster
Liane Moriarty (getrouwd, moeder van 2 kinderen) is een schrijfster uit Sydney, Australië en was de oudste van 6 kinderen. Als kind hield ze al veel van lezen en nog steeds kan ze niet goed slapen voordat ze gelezen heeft (en het liefst in een lekker heet bad). Wanneer ze haar eerste verhaal schreef weet ze niet meer, maar ze kan zich nog wel herinneren dat haar vader haar als kind $1.00 betaalde als ‘voorschot’ voor een verhaal. Tijdens haar schooltijd begon ze een carrière in adverteren en marketing, heeft hier zelfs een eigen bedrijf in gehad en maakte hierna de beslissing om tekstwerk te gaan doen, wat ze succesvol deed voor verschillende reclame’s, TV programma’s en websites. Ze schreef toen al regelmatig korte verhalen maar tot een boek kwam het nooit omdat ze dacht dat verhalen van ‘echte mensen’ toch nooit gepubliceerd zouden worden. Totdat haar jongere zus Jaclyn belde dat één van haar verhalen was uitgekozen om gepubliceerd te worden. In totaal heeft Liane nu enkele kinderboeken en 4 boeken voor volwassenen geschreven, waarvan Alles voor jou haar laatste meesterwerk is.

Het boek
Ik ben niet iemand die in een recensie veel verklapt over een boek, maar waar je zo aan de roze cover van het boek denkt een chicklit in handen te hebben heb je eerder het gevoel van een thriller tijdens het lezen ervan. Er is veel spanning terug te lezen in het boek, als ook te merken tussen de personages, en het boek geeft in een bizar verhaal weer hoever je kunt gaan voor de liefde. Een verrassende wending zorgt ervoor dat het boek je blijft boeien.

Alles voor jou van Liane Moriarty telt 399 pagina’s en is vanaf nu verkrijgbaar voor €17,95, ISBN 9789032512903.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 2 augustus 2012 at 10:11

  Dat klinkt wel als een boek dat ik leuk zal vinden, inderdaad lijkt het eerder op een chicklit dan een thriller LOL

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 augustus 2012 at 10:49

   Volgende keer als je hier bent kan je hem wel meenemen om te lezen, echt wat voor jou denk ik ook :)

 • Avatar van Joany
  Reply Joany 1 augustus 2012 at 22:00

  Dat klinkt echt als een heel erg leuk boek :)

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 1 augustus 2012 at 20:04

  Lijkt me best leuk!

  (Even off topic, door de HP ad op de achtergrond werkt je site bij mij heeel erg langzaam)

 • Avatar van Renée
  Reply Renée 1 augustus 2012 at 17:31

  Klinkt heerlijk spannend! Ik lees normaal niet graag in het nederlands, maar voor deze zal ik een uitzondering maken. Zodra ik een ereader heb gekocht komt deze erop!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 augustus 2012 at 10:52

   Alvast veel leesplezier gewenst! :)

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 1 augustus 2012 at 16:11

  Mijn interesse is alvast gewekt !

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.