Beauty

Cattier Paris | Eau fraîche Exquise, Délicate & Pétillante

9 augustus 2012


Al eerder schreef ik een uitgebreid artikel over het merk Cattier Paris *klik* en liet ik een complete beautybehandeling met producten van dit merk zien *klik*. Vandaag wil ik graag de drie eau de toilettes uit het assortiment aan jullie laten zien. Drie unieke frisse geuren die samengesteld zijn uit natuurlijke ingrediënten, gedeeltelijk afkomstig van biologische landbouw.

Eau fraîche Pétillante
Een aantrekkelijke, frisse en zonnige geur die je terugbrengt naar de zomer. De topnoot is een explosie van citroen, mandarijn, bergamot en sinaasappel, de hartnoten bevatten akkoorden van mint en citroen verbena met een lichte, poederachtige violet geur en de basisnoten bestaan uit patchouli en ceder.

Waar ik had verwacht deze het minst lekker te vinden, vind ik hem juist verrassend lekker. Dit is echt een heel erg frisse eau de toilette die me doet denken aan de citroen Napoleon snoepjes. Kan je ’s ochtends moeilijk wakker worden? Dan is dit echt wat voor jou!

Eau fraîche Délicate
Een frisse en tegelijk ook een mysterieuze geur die je herinnert aan een wandeling op het platteland op een zomeravond. De topnoot is fris en pittig met kardemom, sappig en fruitig met peer, zwarte bessen en munt. De hartnoot bestaat uit patchouli en de basisnoten bestaan uit verzachtende vanille en watermeloen.

Een friszoete geur die je een heel erg ‘schoon’ gevoel geeft, deze vind ik persoonlijk ook heel prettig als roomspray en perfect als bodyspray voor na het douchen.

Eau fraîche Exquise
Dit is een zoete en verleidelijke geur met topnoot van fris en pittig steranijs, hartnoten van fruitig mandarijn en zoete framboos en de basisnoten bestaan uit een subtiele combinatie van de elegante en houtachtige warmte van sandelhout en de zoete en dromerige geur van vanille.

Als je van zoete geuren houdt, dan is deze eau de toilette echt wat voor jou. Niet een kindersnoep-zoet, maar eerder een warm, fruitig en warm-zoet. Lekker om te gebruiken tijdens die cocoondagen dat je lekker binnen zit, films kijkt, een boek leest etc.

Alledrie de geuren zijn eau de toilettes en helaas blijven ze niet heel erg lang op mijn huid ruiken. Een paar uurtjes red je wel en daarmee vind ik het fijne geuren die ik meer als bodymists gebruik. Lekker na het douchen van top tot teen mee insprayen en gedurende de dag nog eens een paar keer in de hals en op de polsen voor een verfrissend moment. Heerlijk!

Deze geuren komen in recyclebare en milieuvriendelijke verpakkingen, zijn dierproefvrij, bevatten geen kunstmatige geurstoffen, kleurstoffen, conserveringsmiddelen (zoals parabenen), GGO’s, petrochemische ingrediënten, glycolether, aluminiumzout en synthetisch parfum. Je ruikt ook dat het echt ‘pure’ geuren zijn en het zijn zeker geen standaardgeuren. Ik ben hierdoor blij verrast!

De eau de toilettes van Cattier Paris zijn te koop bij verschillende natuurvoedingswinkels, Gezond & Wel winkels, Dio drogisterijen met het Bewust Madelief logo en online via Cattier-Paris.nl.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 10 augustus 2012 at 14:06

  De flessen zien er inderdaad prachtig uit. Ik heb er bij jou al even aan mogen snuffelen, ze ruiken fijn!

 • Avatar van Miss Langhaar
  Reply Miss Langhaar 10 augustus 2012 at 00:36

  Mooie verpakkingen! Lijken me heerlijke geuren ook :)

 • Avatar van Marijke
  Reply Marijke 9 augustus 2012 at 21:59

  Deze klinken erg fijn! En leuke verpakkingen ook!

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 9 augustus 2012 at 11:02

  Lijken me erg fijne producten, wil ik zeker eens uitproberen! xoxo

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 9 augustus 2012 at 10:16

  Ik heb de blauwe variant en die ruikt zeker heel lekker!

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 9 augustus 2012 at 09:26

  Deze verpakkingen vind ik waaay better dan die andere! De producten zelf klinken ook fijn :D

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 9 augustus 2012 at 07:43

  Het klinkt echt heel erg goed! Ik ga nog eens goed bekijken welke producten ik hiervan wil proberen.

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 9 augustus 2012 at 04:23

  Eau fraîche Pétillante en Eau fraîche Exquise lijken me heerlijk! De geuren spreken me in ieder geval heel erg aan!:)

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.