Beauty

Drie producttips voor een droge lichaamshuid

6 augustus 2012


Ik heb zelf een flink droge lichaamshuid en heb dan ook al veel verschillende smeersels, olieën etc. versleten om bij een heleboel tot de ontdekking te komen dat ze toch echt niet genoeg doen voor mijn droge velletje of, zoals bij deze drie, raak te hebben en dit het liefst met iedereen willen delen. Deze drie producttoppers wil ik jullie dan ook zeker niet onthouden. Heb jij een droge lichaamshuid dan is dit zeker een artikel voor jou!

La Roche-Posay Lipikar Baume AP tube 200ml, €19,00 verkrijgbaar bij de apotheek en online te bestellen
La Roche-Posay is een merk wat in Nederland, naar mijn mening, veels te weinig aandacht krijgt in offline en online beautyproducties. Deze Lipikar Baume AP is geschikt voor mensen met een extreem droge, schilferige huid en waarbij je aan de dikke textuur van de crème denkt dat deze veels te vol zou zijn om lekker te dragen, denk je na het insmeren ervan wel anders. Op mijn droge huid trekt hij verrassend snel in waarna mijn huid direct zachter aanvoelt en de jeukerige huid komt tot rust. Velletjes en hardnekkige droge plekken worden binnen de kortste keren zachter en voelen weer comfortabel aan. Het is voor mij echt gigantisch lang geleden dat ik een complete pot of fles bodymilk of -butter tot aan de bodem toe leeg heb gemaakt, maar bij deze tube zal dat niet lang meer duren. En daarna? Komt de 400ml pompflacon er in ruil voor. Ja, dit is echt met stip mijn nummer 1 product voor mijn droge, gevoelige huid.

Ok, misschien is het ergens jammer dat het product geen lekkere geur heeft, maar de werking ervan maakt heel erg veel goed hierbij. Ik heb liever een zachte, comfortabele huid zonder jeuk, droge plekjes en schilftertjes dan een lichaam wat ruikt naar parfum. Deze bodybalsem is ook voor baby’s en kinderen goed te gebruiken. Er zit o.a. niacinamide (vitamine B3) in wat ontstekingsremmend werkt, de huidbarrière herstelt en de huid licht exfolieert en karitéboter en canola-olie om de huid intensief te voeden en zacht en soepel te maken.

Vichy NutriExtra extraordinary oil 125ml, €14,95 verkrijgbaar bij de apotheek en online te bestellen
Deze nieuwe lichaamsolie van Vichy staat samen met het volgende product op een gedeelde tweede plek als het gaat om producten voor mijn droge lichaamshuid. Dit is een zogenaamde droge olie en trekt dus lekker snel in zonder vet aan te voelen (tenzij je teveel gebruikt natuurlijk). Even een tip tussendoor: de olie is ook erg prettig te gebruiken voor je haar. Je voelt dat de olie, die je aanbrengt met behulp van de handige sprayflacon, je huid direct voedt en zacht maakt zonder siliconengevoel. Deze lichaamsolie bevat o.a. de volgende olieën: passiebloemolie vol vitamine F, abrikoos-amandel olie vol vitamine A en B, intensief voedende jojoba olie, regenererende rozenhout olie, macadamia olie die de hydrolipidenfilm versterkt, zwarte bessen olie vol omega 3 en vitamine E, antioxiderende rijstvlies olie, zonnebloem olie vol vitamine E en omega vetzuren en koriander olie.

De geur van deze lichaamsolie is heerlijk zacht en bestaat uit een mix van ylang ylang, bergamot, amandel en oranjebloesem. Een verslavende, zomerse geur. Ik gebruik deze olie het liefst na het douchen, als de huid nog een beetje vochtig is, omdat ik het gevoel heb dat deze dan nog beter en sneller intrekt.

Human+Kind all-in-one body oil 75ml, €14,95
Deze olie heeft een heeeeel zachte, prettige geur en is weer wat meer voedend dan de Vichy olie hierboven. Deze laat een iets vetter laagje achter op de huid, maar is alsnog heel fijn uit te smeren en ik gebruik deze graag voor het slapen gaan. ’s Ochtends word ik dan wakker met een heerlijk zachte huid die die dag door ook nog comfortabel aan blijft voelen. Bij regelmatig gebruik zou hij er ook voor moeten zorgen dat striae en littekens minder moeten opvallen. Er zit zonnebloemolie, jojoba olie, tarwekiemolie, sojaboon olie, vitamine E en arnica extract in. Allemaal fijne ingrediënten voor een droge, schilferige, trekkerige en jeukerige huid.

Over het algemeen gebruik ik de La Roche-Posay crème het meest, de Vichy olie voor na het douchen en de Human+Kind olie voor het slapen gaan en op de extreem droge plekjes zodat dat ’s nachts lekker in kan trekken. Ik en mijn huid zijn fan!

Heb jij een droge lichaamshuid? Heb jij ervaring met één van bovenstaande producten of ben je er nieuwsgierig naar geworden? Welke producten zijn jouw favorieten die je huid zichtbaar beter laten aanvoelen? Ik kijk uit naar je reactie en/of tips :)

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 7 augustus 2012 at 10:09

  MIjn huid valt ook wel mee qua droogte. Ik heb geen ervaringen met deze producten, maar als ik zo lees lijkt die van Vichy mij wel erg lekker.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 augustus 2012 at 09:36

   Als je niet zo’n heel erg droge huid hebt is dit van deze drie producten ook zeker de betere keuze, is ook lekker voor in je haar trouwens!

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 6 augustus 2012 at 19:21

  De olie van Vichy is inderdaad erg fijn. Hij ruikt ook zo lekker !

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 augustus 2012 at 09:38

   De geur is inderdaad goddelijk, lekker subtiel en zomers ^^

 • Avatar van Kayla
  Reply Kayla 6 augustus 2012 at 18:57

  Oeh, de olie van Vichy lijkt me erg fijn! Olie is inderdaad heerlijk voor een droge huid!

 • Avatar van Immi
  Reply Immi 6 augustus 2012 at 16:57

  ik ben wel nieuwschierig naar de La Roche-Posay crème! Al valt mijn lichaamshuid wel mee kwa droogte, afgezien van mijn borst, schouders en armen die extra voeding wel kunnen gebruiken. Weet je misschien toevallig of dit product er ook voor het gezicht en de nek is?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 augustus 2012 at 09:40

   La Roche-Posay heeft niet de lipikar voor het gezicht (al zou je hem er wellicht eens op kunnen proberen in een dun laagje), maar ze hebben wel heel veel fijne en superzachte crèmes voor het gezicht. Ik zou er zeker eens voor kijken of naar vragen bij de apotheek :)

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 6 augustus 2012 at 15:28

  Lipikar Baume is echt een topper, ook voor vriendlief met zijn moeilijke huidje

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 6 augustus 2012 at 15:21

  Neh, ik hou niet zo van olie! Zo droog is mijn huid ook weer niet. Ik blijf lekker bij de lotions en butters!

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 6 augustus 2012 at 14:37

  De Vichy Olie ga ik eens aanschaffen ! De laatste tijd merk ik dat een olie mijn huid veel meer deugd doet dan een bodylotion/crème/butter. De Huile Prodigieuse van Nuxe is ook erg fijn, wel een tikkeltje duurder in aanschaf.

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.