Beauty Mama & Kind

Eau de Zwitsal

30 augustus 2012


Alweer jaren geleden had ik als groot Zwitsal-geur-fan een Zwitsal eau de Cologne die ik in een ‘Zwitsalbui’ rijkelijk over me heen sprenkelde. De geur bleef alleen erg kort ruiken op de huid, er zat geen spraykop op waardoor het doseren nogal lastig was en de houdbaarheid in de fles was ook niet geweldig want al snel rook hij niet meer naar de echte frisgewassenbabygeur van Zwitsal die ik zo lekker vind. Nu is er de Eau de Zwitsal, een lichte eau de toilette in een moderner jasje.

Het fijne aan de geur is dat hij hypoallergeen is en naast lichaamsparfum ook te gebruiken is als huisparfum en als kledingspray. De geur ruikt naar pure Zwitsal in een sprayvorm: goddelijk! OK, geur is natuurlijk heel persoonlijk maar ik ben er echt gek op. Ik kies er niet voor om deze geur te dragen naar afspraken, maar eerder als ik een thuiswerkdagje heb of een relaxdagje op de bank (met man, huisdieren, dekentjes, comfy kleding en comfort food op de bank films kijken of Wii’en). Ik spray de Eau de Zwitsal dan rijkelijk in mijn hals en over mijn kleding heen en de geur blijft zo verrassend lang om me heen hangen. ♥

Weetje: Zwitsal is een Nederlands merk wat in 1928 officieel geboren werd. Apothekersleerling C. J. Jansen liep stage bij een apotheek in Zwitserland en kreeg van een collega het recept voor een zalf die goed werkte tegen onder andere zonnebrand. Terug in Nederland startte hij zelf met de verkoop van deze ‘Zwitserse balsem’ en breidde het assortiment al snel uit met o.a. olie, zeep en poeder.

Weetje2: In 1929 kreeg Zwitsal het beeldmerk van het babyhoofdje mèt krul. Het 11-maanden oude dochtertje Mieke van C. J. Jansen stond hiervoor model. In 1974 werd het logo gemoderniseerd (het veranderde van foto naar tekening/cartoon) maar het kuifje van Mieke bleef behouden.

Voor mij is de geur van Zwitsal een pure, milde, lieflijke en ‘schone’ geur waar ik van tot rust kom. Helemaal nu ik sinds kort weer tante ben geworden van 2 nichtjes komt de geur regelmatig voorbij en word mijn Zwitsalliefde wederom aangewakkerd. Met deze Eau de Zwitsal ben ik dus helemaal happy, pure nostalgie!

Eau de Zwitsal is verkrijgbaar bij verschillende drogisterijen en kost €13,99 voor een flacon met 95ml inhoud. Sinds kort is deze ook in een handig bewaarblik te verkrijgen.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Agnetha
  Reply Agnetha 3 september 2012 at 16:29

  Oh ik houd ook van de Zwitsal geur en echt super leuk dat ze nu parfum ervan hebben.

 • Avatar van Ellis
  Reply Ellis 31 augustus 2012 at 10:35

  Ik vind hem vooral lekker als huisparfum!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 augustus 2012 at 15:49

   Daar heb ik hem nu ook al enkele keren voor gebruikt en ’s ochtends tijdens het bed opmaken wat spraytjes ertussen. Hmmmm ♥

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 31 augustus 2012 at 00:46

  Deze is zo lekker, leende hem altijd van een vriendin van mij.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Amanda
  Reply Amanda 30 augustus 2012 at 21:59

  Wil hem al een tijdje hebben!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 30 augustus 2012 at 21:11

  Hij lijkt mij echt heerlijk deze geur :) vroeger deed ik nog wel eens haarlotion in ..

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 augustus 2012 at 15:55

   Oehhh je laat me bijna direct naar de winkel rennen om zo’n haarlotion te gaan halen. Volgende keer met boodschappen doen kijken of die nog in het assortiment zit ;)

   • Avatar van Mariska
    Reply Mariska 31 augustus 2012 at 15:56

    Ja het was echt 10 jaar geleden ofzo haha! En altijd teveel waardoor het zo vet als spek was!

 • Avatar van Jana
  Reply Jana 30 augustus 2012 at 20:30

  Dit geurtje wil ik ook wel :D x

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 30 augustus 2012 at 18:01

  yum yum!

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 30 augustus 2012 at 13:13

  Heerlijke geur!

 • Avatar van lin
  Reply lin 30 augustus 2012 at 12:31

  Deze is er toch al een hele tijd? Hij staat hier in elk geval al lang in de badkamer! Heerlijk luchtje voor af en toe!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 augustus 2012 at 15:58

   Het is inderdaad geen nieuw product, dat hij in een leuk bewaarblik verkrijgbaar is is wel nieuw. Wilde gewoon deze geur graag delen ^^

   • Avatar van Lin
    Reply Lin 31 augustus 2012 at 16:56

    Oh, ja, zo was ie ook niet bedoeld hoor, dat je een nutteloze post hebt gemaakt ofzo :) Ik begon alleen aan mezelf te twijfelen, of vroeg me af of ie anders was geworden of opnieuw uitgebracht of zoiets :)

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 30 augustus 2012 at 10:38

  Het geurtje hoef ik niet persé, maar ik heb dan ook een baby die altijd al naar Zwitsal ruikt :-D Voordat ik zwanger werd gebruikte ik trouwens wel heel vaak crème uit die pot, de douchegel en de bodylotion. Nu nog steeds trouwens :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 augustus 2012 at 15:58

   Ahhh heerlijk hoor, de hele dag zo’n Zwitsal ruikend ukkepukje om je heen ^^

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 30 augustus 2012 at 10:37

  Die lijkt me lekker zeg! Echt zo’n “vroeger” geur hihi!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 augustus 2012 at 15:58

   Ja precies, zo’n heerlijke nostalgische geur ^^

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 30 augustus 2012 at 10:23

  zou die ook graag willen, super geurtje!

 • Avatar van Elly
  Reply Elly 30 augustus 2012 at 10:21

  Wie houdt er niet van de geur van Zwitsal….<3

 • Avatar van femketje
  Reply femketje 30 augustus 2012 at 09:41

  ik vind het echt een super lekkere geur :D

 • Avatar van Liesbeth (candyandtreats)
  Reply Liesbeth (candyandtreats) 30 augustus 2012 at 09:33

  What? Hoe komt het dat ik dat nog niet ken? Dit is by far het coolste nieuwtje dat ik vandaag zal horen :-D Gaat wel dadelijk op het verlanglijstje voor thuisdagjes zoals jij zegt!

  <3

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 30 augustus 2012 at 08:04

  Ik vind de geur heerlijk, maar niet als parfum om zelf te dragen. De douchegels gebruik ik er wel regelmatig van!

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 30 augustus 2012 at 01:05

  Ik heb nog geen tester in de winkel gezien, maar ben zeker nieuwsgierig naar dit luchtje! :D

 • Avatar van Arantxa
  Reply Arantxa 30 augustus 2012 at 00:45

  Wie wil er vrijwillig naar baby’s ruiken?

  • Avatar van Lifesplash
   Reply Lifesplash 30 augustus 2012 at 06:56

   Stiekem ben ik dol op de Zwitsal geur. En ik ken wel meer mensen die het daar met mij eens zijn, haha. Dus ik denk dat hij nog wel eens over de kassa’s gaat hoor.
   Ik vind het zelf leuk verzonnen en het lijkt me heel lekker. Maar op de een of andere manier begrijp ik het wel als je hem niet wilt.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.