Eten & drinken

Pickwick brengt verfijning in Finest Classics assortiment

29 augustus 2012


Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik op z’n tijd een enorme theeleut kan zijn en ik word dan ook altijd enthousiast van nieuwe theesoorten. Vanaf september komt Pickwick met drie nieuwe theesmaken binnen het Finest Classics assortiment waar de Dutch Tea Blend al van bestond en een groot succes is. De nieuwe smaken Dutch Grey, Flowery Java en Golden Batavia zijn geïnspireerd op het rijke Nederlandse theeverleden en de bijzondere verhalen en rituelen die daar bij horen.

In de 17e eeuw waren het de Nederlanders die thee in Europa presenteerden en thee was in die tijd kostbaarder dan goud en het uitschenken van deze drank was dan ook een ultiem gebaar van hoffelijkheid.

Dutch Grey is lichter en verfijnder dan de Engelse Earl Grey en heeft een kenmerkende frisse, zijdezachte smaak. Flowery Java is een delicate, bloemachtige theeblend geïnspireerd op de Oosterse geuren en smaken van Java. Golden Batavia is een rijke, ronde theeblend, die zijn karakteristieke smaak dankt aan de combinatie van het zacht peperige Yunnan en Javaanse thee. Dutch Tea Blend is een lichte, verfijnde thee met een basis van Oranje Pecco (theesoort).

Thee weetjes
– De kleur van de thee is ontstaan door het fermentatieproces. Zwarte thee is dus geen andere soort thee dan groene thee.
– In zwarte thee zitten net als in witte thee en groene thee ook antioxidanten, een goede keuze dus!
– Wereldwijd wordt er zo’n 33 miljoen ton thee verbouwd, waarbij het grootste deel uit China en India komt.
– Thee is, na water, de meest gedronken drank ter wereld.
– Keizer Shen Nung vond thee per ongeluk uit in 2700 voor Christus toen er wat blaadjes uit een struik in het water vielen dat hij kookte om te gaan drinken.
– De kostbare en delicate thee werd in de 17e eeuw bewaard in een vergrendelbaar theekistje waarvan de sleutel door de vrouw des huizes bij zich werd gedragen.
– Het ‘pinkje omhoog’ komt van de platte, brede theekopjes waar in die periode thee uit gedronken werd. Dit kon alleen zonder te knoeien als je je pink als tegengewicht omhoog hield.
– Thee (zwarte, witte en groene) bevat theïne, dit heeft dezelfde werking als cafeïne, is verkwikkend en verhoogt de concentratie.
– Thee is pH-neutraal en tast hierdoor het tandglazuur niet aan.

Hoe zet je het lekkerste kopje thee?
– Gebruik vers water, gooi restjes water uit de fluitketel of waterkoker weg (of geef dat aan de plantjes).
– Het theezakje ‘hengelen’ komt de smaak niet te goede. Er worden zo wel kleurstoffen afgegeven maar de echte smaak van de thee komt pas tot haar recht als je het een aantal minuten laat trekken.
– Schenk thee in lage, wijde kopjes zodat de geur het beste tot haar recht komt. Dit zorgt voor een optimale thee ervaring.
– Hou je niet van sterke thee? Gebruik dan wel de juiste hoeveelheid thee, maar laat deze korter trekken.

De Pickwick Finest Classic thee is vanaf september te vinden in het theeschap van de supermarkt en in de Douwe Egberts cafés. Ze vallen op door de oranje kleuraccenten. In elk doosje zitten 20 theezakjes en ze kosten €1,49 per stuk.

Ik vind zelf Dutch Tea Blend en Dutch Grey het lekkerst al neig ik voor een ‘wellnessmomentje’ naar de Flowery Java. Ik kan in ieder geval weer even door met de theemomentjes. Heerlijk! Ben jij een theeleut? Welke smaak Finest Classic spreekt jou het meest aan?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 3 september 2012 at 12:30

  Ik drink vooral koffie, maar ook regelmatig thee, heerlijk. :) Zelf ben ik van de earl gry, dus de Dutch grey klinkt goed.

 • Avatar van Immi
  Reply Immi 31 augustus 2012 at 17:26

  Ik heb [heel toevallig] ook deze smaken thuis liggen voor review enzo, en ik vind zelf flowery java het lekkerst tot nu toe! <3

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 30 augustus 2012 at 21:19

  Ik drink ook altijd wel veel thee.. vooral op m’n werk.. maar dit zijn er zeker een paar die ik wil gaan proberen!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 29 augustus 2012 at 21:41

  HMM, heerlijke thee smaakjes.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 29 augustus 2012 at 18:46

  Mmm ik ben dol op thee! <3

 • Avatar van Lifesplash
  Reply Lifesplash 29 augustus 2012 at 18:43

  Wow, die smaakjes zien er apart uit. Maar zeker niet verkeerd, haha. Ik ben zelf meer een koffieleut maar misschien dat ik dit wel ga proberen! Lijkt me wel erg lekker. :D

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 29 augustus 2012 at 16:56

  Smaakjes of zwarte thee is niet aan mij besteed, doe mij maar groene of witte thee of rooibos

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 29 augustus 2012 at 16:22

  Wat leuk! Ik drink minstens één kop thee per dag, maar meestal wel 4 of 5 :)

 • Avatar van Melissa
  Reply Melissa 29 augustus 2012 at 14:07

  Klinkt lekker, die nieuwe smaken. :) Ik ben sowieso wel een theeleut!

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.