Fashion

Plus Size | H&M+ najaarscollectie 2012

17 augustus 2012


Op dit moment kan je in de H&M webshop weer volop terecht voor de nieuwste najaarskleding, zo ook voor de H&M+ collectie. Dit jaar zien we warme en diepe kleuren zoals wijnrood, zwart en donkergroen weer terugkomen en worden ze afgewisseld met frisse tinten zoals ivoor, fris koraal, babyblauw en zilver. Kijk mee naar foto’s waarin de nieuwe grote maten collectie te zien is.


Eerlijk? Mij spreekt een groot deel van de collectie wel aan, maar ik ben dan ook iemand die erg van de tinten hieruit houdt en ook graag basics draagt. Wel zou het leuk zijn als de pluscollectie groter zou zijn met meer verschillende modellen. Ik denk dat H&M hier veel winst op zou kunnen behalen door een groot deel van de normale collectie ook uit te brengen in grote maten. Ben je meer van de opvallende kleurtjes en echt trendy modellen dan kan je beter een kijkje nemen bij o.a. New Look Inspire of bijvoorbeeld ASOS Curve.

Tip: neem bij H&M zeker een kijkje tussen de nieuwe collectie schoenen, tassen en accessoires want hier vind ik ook ERG veel leuks tussen!

De H&M+ collectie gaat t/m maat 3XL/54, je kan deze vinden in verschillende H&M winkels door het land of bestellen via de H&M webwinkel waar je kan betalen via creditcard, met acceptgiro, onder rembours of met een maandfactuur. De verzendkosten bedragen €4,90 per bestelling en laat je deze onder rembours verzenden dan komt hier nog eens €6,00 bovenop. De levertijd varieert tussen een week en soms (helaas) enkele maanden.

Klik hier voor nog meer leuke shoptips voor kleding in grote(re) maten.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Carolien
  Reply Carolien 18 augustus 2012 at 08:58

  Wow, voor het eerst dat ik weer zin krijg om naar de H&M te gaan… ik ben dol op de paars/wijnrode kleur! En de teal kleurige blouse zonder mouwen is ook super. En dankzij het linkje naar Asos heb ik zojuist een geweldige rode maxi-dress gekocht! Wat een gave winkel, niet alles mijn stijl maar wel enkele dingen. En free shipping erbij dus echt super!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 augustus 2012 at 09:05

   Wat leuk om je enthousiasme zo te lezen en veel plezier met je maxi-dress! (Ben nu wel heel nieuwsgierig naar wat je ervan vindt als je hem binnen krijgt!)

   • Avatar van Carolien
    Reply Carolien 23 augustus 2012 at 16:07

    Net binnen gekomen, gelijk gepast en ik ben helemaal blij! Hij past en floddert lekker losjes, heerlijk voor de warme dagen die we net gehad hebben. Hopelijk krijgen we nog een paar warmere dagen, 35 is me te veel, ik doe het ook voor 28 :)

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 23 augustus 2012 at 16:09

     Wat leuk! Voor mij mag het qua temperatuur ook minder zijn dan afgelopen weekend, zoals gisteren en vandaag vind ik heerlijk :)

 • Avatar van meike
  Reply meike 17 augustus 2012 at 23:00

  Helaas ook niets voor mij deze collectie. In een vorige blog kwam ik die groene broek tegen ( volgens mij zit die nu onder de witte blouse op de foto ) Die vind ik wel heel erg leuk. Maar de rest nee te strak en te kleurloos voor mij.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 augustus 2012 at 09:06

   Die groene broek vind ik zelf ook heel erg leuk inderdaad :D

 • Avatar van Noelle
  Reply Noelle 17 augustus 2012 at 17:02

  Ik vind heel erg zelden iets leuks bij plus size collecties. Maar, ik moet zeggen dat ik bij de normale collectie ook heel veel leuks kan vinden! Ik denk ook dat veel meiden te snel bij de plus size afdeling kijken. Ik heb maat 46 en ik heb een hoop Mediums en zelfs een paar Smalls in de kast van bv H&M en Forever21. Je moet gewoon creatief zijn en weten wat bij jouw lichaam past!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 augustus 2012 at 09:08

   Daar heb je zeker gelijk in! Als iets een A-lijn of een losse snit heeft dan kan je zo een paar maatjes kleiner nemen. Liever dat het mooi op maat zit (niet te strak natuurlijk) dan zo wijd en flodderig waarbij je helemaal niets van enig figuur kan laten zien..

 • Avatar van Jolien
  Reply Jolien 17 augustus 2012 at 14:49

  Een collectie die ‘zus en zo’ is… Zoals altijd.
  Enkele leuke basics… Mijn favorieten:
  Blazers, geklede broek, bruine broek :-)

 • Avatar van Sabine
  Reply Sabine 17 augustus 2012 at 14:19

  Ik vind de plussize collectie van H&M echt bagger dit jaar. Bijna alle leuke truitjes zijn zo kort dat je bijna de knoop van he broek ziet. En de rest heeft totaal geen vorm. Dit probleem heb ik ook bij de Curve collectie bij Asos en de collectie van Forever21 . Merken als Torrid ofzo kunnen hier echt een gat in de markt dichten als je het mij vraagt.

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 17 augustus 2012 at 13:37

  Ik vind dat pak echt heel gaaf! En dat zwarte jurkje met doorzichtige bovenkant ook, dat zou wel eens leuk kunnen zijn voor kerst :)

 • Avatar van The Fashion Plaza
  Reply The Fashion Plaza 17 augustus 2012 at 13:05

  Ze hebben gelukkig gekozen voor mooie burgundykleuren! Helemaal hip dus.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 17 augustus 2012 at 13:02

  Ik vind de kleding niet zo leuk. Het vest met riem vind ik wel erg geslaagd. De tas op de eerste foto heb ik in het offwhite =) Super leuk! Het model is trouwens echt een plaatje zeg!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 17 augustus 2012 at 13:01

  Ik vind de kleding niet zo leuk. Het vest met riem vind ik wel erg geslaagd. De tas op de eerste foto heb ik in het offwhite =) Super leuk!

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 17 augustus 2012 at 11:29

  Er zitten wat leuke items tussen en wat een prachtige vrouw als model :)

 • Avatar van JoycevdB
  Reply JoycevdB 17 augustus 2012 at 11:18

  Ik vind het niet zo. Veel dingen vind ik wat lomp ogen.
  Ik ben het wel met je eens dat H&M veel winst kan behalen door dingen van de reguliere collectie ook in plussize te verkopen.

 • Avatar van Ellen
  Reply Ellen 17 augustus 2012 at 11:13

  Ik heb nog nooit kleding bij de H&M gekocht. Deze collectie is mooi maar ik wil dingen die proberen te verhullen. En een blouse in je broek stoppen is niet echt mijn ding. Ook in strakke truitjes zie je mij niet lopen. Ik wil lang, iets wijder en vooral verhullend.

 • Avatar van Renske
  Reply Renske 17 augustus 2012 at 10:17

  op één of twee dingen na vind ik dit dus weer verschrikkelijk.
  meeste te kort, ouderwets en te strak of juist model tent!
  ik ben altijd wel benieuwd naar wie dat bij h&m uitzoekt…want de “normale” collectie heeft zoveel leuke dingen die ook bij plus size geweldig zouden zijn…maar bij de plus size hebben ze dan de lelijkste dingen hangen.
  ik ben denk ik in de afgelopen 10 jaar twee keer geslaagd bij h&m!

 • Avatar van Sandy
  Reply Sandy 17 augustus 2012 at 09:40

  Ik vind het nogal tegenvallen. De shirtjes zijn merendeels nogal kort, of in de broek gestoken terwijl ik dat juist niet mooi vind met mijn figuur, ik heb liever shirtjes die wat langer zijn.

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 17 augustus 2012 at 09:34

  wow… mooi!

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 17 augustus 2012 at 09:27

  Ik vind de collectie eerlijk gezegd tegenvallen.. Ik wil namelijk juist langere shirtjes (ivm brede heupen en dus niet echt passende broeken) en ook niet echt van die strakke dingen… De printjes en kleurtjes van de normale collectie zijn ceel leuker :( jammer!

 • Avatar van MySuperSweetLife
  Reply MySuperSweetLife 17 augustus 2012 at 06:55

  Staan echt hele leuke dingen tussen!
  Liefs

 • Avatar van CaptureBeauty
  Reply CaptureBeauty 17 augustus 2012 at 00:53

  Jeetje wat een prachtig model zeg! Ik ben dan geen plussize maar wel een errgg leuke collectie! Ik ben ook meer van de basics en de aardetinten!

 • Avatar van Ilja
  Reply Ilja 17 augustus 2012 at 00:53

  Als ik heel eerlijk ben vind ik de +size collectie van H&M bijna altijd wel minder leuk dan de rest in de winkel. Overal leuke printjes, jurkjes, kleurtjes en a-lijn dingetjes… Bij de +collectie is het vaak donker, vormloos en vierkant. Ik slaag er soms wel hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar ik vind de rest van de winkel gewoon zoveel leuker dan de dingen in mijn maat.

 • Avatar van Christel
  Reply Christel 17 augustus 2012 at 00:50

  Die zwarte jurk met gaas en bolletjes is super leuk! Ik heb pas nog zoiets bij New Look gekocht en ben helemaal verliefd. Ik wilde al zo lang zo’n jurk! En nu ik deze zie ga ik twijfelen of ik niet gewoon een tweede zal nemen!:P
  Ik vind het model trouwens heel leuk! Jammer genoeg zie je nog steeds te vaak dat vrouwen met maat 38 de plussize kleding showen terwijl dat zowel henzelf als de kleding niet ten goede komt.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 augustus 2012 at 10:16

   Dat jurkje bestaat uit een losse top en een rok, wel erg leuk! :D

   • Avatar van Christel
    Reply Christel 17 augustus 2012 at 13:25

    O ja nu zie ik het, haha!
    Toch blijft het leuk:D

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 17 augustus 2012 at 00:50

  Ik vind het eerlijk gezegd echt afschuwelijk. Vind het wonderlijk dat ze elke keer weer met items komen die juist niet mooi staan bij plus sizes, zoals korte shirtjes, strakke shirtjes, shirts in een broek, of juist weer hele vormloze blouses. Jammer, want de kleuren zijn wel weer leuk. Dus, end of rant :’).

  • Avatar van Wendy
   Reply Wendy 17 augustus 2012 at 16:03

   Ik ben het helemaal met je eens. Die shirtjes zijn veeeeeel te kort!

 • Avatar van Yasmin
  Reply Yasmin 17 augustus 2012 at 00:41

  O wauw dat zwarte jurkje! Sexy like hell. Die vind ik echt heel gaaf. Veel vd andere spullen ook. Ik draag ook het liefst basics en ben het met je eens dat H&M ook de normale collectie in wat meer normale maten moet uitbrengen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 augustus 2012 at 10:17

   Psst dat is geen jurkje, maar een rok met een top ;) Wel heel sexy inderdaad!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.