Beauty

Wat zit er in een basis make-up stash?

21 augustus 2012


Ben je nog maar net geïnteresseerd in make-up, wil je je eerste make-up aanschaffen en zie je door de bomen het bos niet meer of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat er in mijn basis make-up stash zit ;) lees dan zeker verder. Mocht je voor het eerst beginnen met make-up of bijvoorbeeld je dochter helpen bij een mooie basis aan te leggen voor het nieuwe schooljaar (en het eerste jaar waarin ze make-up wilt dragen) dan kan dit een handig lijstje opleveren aan producten. Natuurlijk kan je dit zo uitgebreid of basic maken als je zelf wilt.

De basis

* Primer om je gezicht extra te verzorgen en een gladde basis te leggen waarop make-up veel gemakkelijker en mooier aanbrengt en ook nog eens langer door blijft zitten.
* Foundation of BB Cream om het gezicht egaler te maken en een mooie basis te creëeren waardoor de rest van de make-up mooier tot haar recht komt. Er zijn foundations verkrijgbaar met een lichte dekking tot aan een zware dekking, maar net wat je nodig hebt of wilt.
* Concealer om donkere wallen, puistjes, vlekjes, littekentjes etc. te kunnen bedekken.
* Gezichtspoeder om de foundation/BB Cream en concealer licht af te poederen, het gezicht iets te matteren en ervoor te zorgen dat de foundation/BB Cream en concealer langer op hun plek blijven zitten.
* Bronzer om het gezicht wat meer kleur en/of vorm te kunnen geven, klik hier voor tips over het aanbrengen van bronzer.
* Blush om de wangen meer kleur te geven, kies bij je basis make-up stash voor een perzikroze kleur dit staat bijna iedereen goed.
* Highlighter om je gezicht op de juiste plekken te voorzien van een mooie glow, klik hier voor tips over het aanbrengen van highlighter.

Mijn basisproducten van dit moment: hannah Touch of Silk als primer, Clinique BB Cream (of een nieuwe Max Factor foundation die binnenkort uit gaat komen), Bourjois concealer en poeder, Benefit Hoola bronzer, MAC Beautypowder in Pretty Baby als blush, Bobbi Brown shimmer brick in Rose als highlighter.

De ogen

* Wenkbrauwpoeder of -potlood om de wenkbrauwen meer vorm en kleur te geven, een belangrijke stap waardoor het gezicht veel meer expressie krijgt (op de juiste manier, dus niet te hard bij tekenen en volg de lijnen van je natuurlijke wenkbrauwvorm).
* Wenkbrauwgel om de wenkbrauwpoeder of -potlood de hele dag op de plek te houden en eventuele weerbarstige haartjes onder bedwang te houden.
* Oogschaduwbasis om de oogschaduw intenser uit te laten pakken en vooral de hele dag mooi op de oogleden te laten zitten zonder dat het gaat creasen, ophopen of vervagen.
* Een basis oogschaduwpalette met natuurlijke tinten, van licht (highlighter) tot donker (crease kleur) waar veel looks mee mogelijk zijn.
* Een huidskleurig oogpotlood voor de onderste waterlijn waardoor je een frissere en heldere oogopslag krijgt.
* Een eyeliner of oogpotlood in een bruine of zwarte kleur om de ogen meer expressie te kunnen geven door middel van een mooi lijntje rond de wimperrand(en).
* Mascara om de wimpers meer op te laten vallen en deze zwart of bruin te kleuren. Heb je middenbruin tot donker haar dan is een zwarte oogschaduw vaak mooier, bij lichte haarkleuren juist een bruine.

Mijn basis oogproducten op dit moment: HEMA wenkbrauwpotlood en wenkbrauwgel, Urban Decay primer potion als oogschaduwbasis, Urban Decay Naked 2 palette als basis oogschaduwpalette, een huidskleurig oogpotlood van Yves Rocher, een donkerbruine eyeliner in Havoc van Illamasqua, een zwarte mascara van Rimmel.

De lippen
Voor de lippen ben ik qua advies heel snel klaar. Kies voor een goede kwaliteit lipstick in een ‘my lips but better’ kleur (wat Camélia van Chanel voor mij is), deze blijft lang zitten en kan bij elke gelegenheid. En kies voor een frisse perzikroze lipgloss voor een glanzend effect en verzorgde lippen (bijvoorbeeld Clarins lipgloss in 02).

Let bij de basis make-upproducten goed op de ondertoon van je huid en kies bewust voor warme of koele tonen. Dit zal heel veel verschil uitmaken tussen een perfecte basismake-up of een ‘opgemaakt’ gezicht. Laat je goed adviseren in de kleur van o.a. je foundation, concealer, poeder, wenkbrauwpoeder/-potlood etc. en vraag eerst eens naar proefjes. Zo kan je een product eerst uitproberen en goed in daglicht bekijken hoe het staat en voorkom je miskopen. Make-up aankopen kan je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt, alles is verkrijgbaar van budget tot high-end.

In totaal kom ik voor mijzelf dus uit op 16 producten in mijn basis make-up stash wat perfect in een kleiner make-uptasje past en dus direct opgepakt kan worden voor een weekendje weg bijvoorbeeld. Wat zit er zoal in jouw basis make-upstash of wat mist er nog?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van silvana
  Reply silvana 8 december 2013 at 10:05

  leuke info ik doe mijn spreekbeurt over make-up ik ga deze info zeker gebruiken groetjes Silvana 11 jaar

 • Avatar van Macblogster
  Reply Macblogster 25 augustus 2012 at 19:16

  Leuk om te lezen welke basis stash een ieder heeft. Mijn basis stash is vrij simpel, aangezien mijn motto is: wat je erop doet, moet er ’s avonds ook weer af. En daar heb ik vaak niet zoveel zin in. In 1 veeg moet het eraf kunnen. Dus in de zomer gebruik ik dus enkel:

  1. blush van MAC (die ik ook als oogschaduw gebruik)
  2. momenteel mascara van Essence

  In de winter voeg ik hier aan toe:
  3. concealer stift van Hema
  4. Bronzer van Lancaster

  Af en toe draag ik lipstick als ik er zin in heb (alle kleuren) & als ik uit ga naar een evenement waarbij ik er flawless uit wil zien, wil ik nog wel eens vloeibare foundation gebruiken van Bobbi Brown + highlighter stift van Essence & uiteraard een eyeliner (zwart of gekleurd). Oogschaduw & blush zijn dan iets gewaagder.

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 22 augustus 2012 at 15:58

  leuke artikel :)

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 22 augustus 2012 at 00:43

  De Naked palette. Hij blijft echt prachtig.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 21 augustus 2012 at 21:25

  Ik heb toevallig vorige week nog een basis make-upstash aangeschaft voor bij mijn vriend thuis. Ik vergeet altijd wel iets mee te nemen naar hem en zo heb ik het altijd gewoon daar liggen :)

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 21 augustus 2012 at 18:36

  Hier ben ik het helemaal mee eens :)

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 21 augustus 2012 at 16:36

  Wat leuk om te zien wat je basisproducten zijn :D

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 21 augustus 2012 at 15:39

  Ik mis een goede set basiskwasten nog. Je kunt nog zulke mooie producten hebben, maar ik merk toch vaak dat goede tools je look kunnen breken of maken, dus die zouden er nog bij horen voor mij. Verder komt het wel overeen met wat ik in mijn basisstash heb :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 augustus 2012 at 22:22

   Er komt nog een apart artikel aan over make-upkwasten, dit ging enkel om de make-up items :)

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 21 augustus 2012 at 15:22

  heel leuk artikel!
  je gebruikt zelf ook echt hele mooie producten :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 augustus 2012 at 15:28

   Dankjewel! Ik heb ook zeker na jaren eindelijk een vaste basis-make-up-set waar ik heel blij mee ben ♥

 • Avatar van Sarah
  Reply Sarah 21 augustus 2012 at 15:09

  Mooie basics heb je! Het Naked 2 palette is prachtig.. ik heb de eerste ^^

  Ik denk dat de aanschaf van een paar goeie kwasten ook wel fijn is als je nog maar net met makeup begint, een goeie oogschaduwkwast, eentje voor foundation en eentje voor poeder lijken me drie kwasten die je al een heel eind verder helpen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 augustus 2012 at 15:28

   Er komt nog een artikel over kwasten aan binnenkort ;) Maar inderdaad: die drie zijn sowieso wel ‘musthaves’ (en eigenlijk nog wat meer ook LOL *kwastenverslaafde*).

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 21 augustus 2012 at 15:00

  Dit ziet er ook min of meer uit als mijn basis – stash. Is best wel veel maar als je wil dat alles goed blijft zitten heb je nu eenmaal het één en het ander nodig he ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 21 augustus 2012 at 15:29

   Kijk, wij begrijpen elkaar ;)

 • Avatar van Manon
  Reply Manon 21 augustus 2012 at 14:13

  Bij mij zit er in mijn basis make-up stash een bb cream, mascara, wenbkrauwpoeder, essentiele kwasten en tools, lipbalsem/lipstick, een bronzer, en een blush. Ik draag de laatste tijd niet zoveel make-up, alleen mascara.. Ik merk dat mijn huid daar veel van is opgeknapt!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.