Beauty

Bourjois | Parisian Lodge Queen

13 september 2012


Vandaag laat ik jullie een look zien die ik heb gemaakt met enkel producten van Bourjois uit verschillende collecties die de laatste maanden uit zijn gekomen. Ik combineerde de titels van de collectienamen tot deze Parisian Lodge Queen look; aan de ene kant doet het heel erg jungle-achtig aan maar aan de andere kant heeft het ook wel weer iets klassieks wat mooi past bij een prachtige stad als Parijs.

De volgende producten gebruikte ik voor de look:

– Smoky Eyes Trio in 14 vert jungle
– Rond doosje oogschaduw in 16 l’Orange épicé
– Queen Attitude khôl kajal in zwart
– Queen Attitude volume mascara in zwart
– Effet 3D MAX gloss 8h in 11 beige mellow
– Pyhon top coat.


De Queen Attitude khôl kajal (€9,99) en mascara (€14,49) hebben beide een intense zwarte kleur en maken een perfecte basis voor een smoky eye. De khôl is namelijk zacht genoeg om ook mooi te kunnen vervagen als basis onder oogschaduw. Hij blijft trouwens ook op de waterlijn een mooie tijd zitten zonder uit te lopen, fijn! De mascara vind ik persoonlijk niet heel erg bijzonder, ik hou van iets meer gesepareerde wimpers namelijk.

Uit de Paris Flowers look komt deze oranjekleurige oogschaduw (€10,99). Een kleur waarvan ik eerst dacht dat ik hem niet zou kunnen hebben omdat hij te ‘warm’ voor me zou zijn, maar als accent zorgt hij er juist voor dat mijn grijsblauwe ogen ineens veel blauwe lijken en het roestbruine streepje in mijn oog veel meer opvalt. Mooi! De oogschaduw heeft een mooie pigmentatie en werkt prettig, zonder te verstuiven. Als je een iets meer getinte huid hebt dan zou je hem ook mooi als blush/highlighter kunnen gebruiken (licht aangebracht).

Eerder dit jaar zijn de Gloss Effet 3D Max 8H lipglossen van Bourjois vernieuwd en de kleur Beige Mellow maakt voor mij een perfect roze/nude lipgloss die ik graag draag. De kleine shimmers erin zorgen in zonlicht voor een mooie glinstering en de gloss blijft een mooie tijd zitten. Verkrijgbaar in 8 kleuren voor €11,99 per stuk.


De Pyhthon top coat zien we dit jaar bij o.a. Dior, Barry M en bij Bourjois. Bij Bourjois (€8,50) komt deze bijzondere nagellak in een wijnrode tint die elke creamy nagellak bijzonder maakt. Lak 2 laagjes van je favoriete nagellak, laat deze goed drogen en lak er vervolgens een laagje Python top coat overheen. Het duurt even voordat deze begint te breken, maar uiteindelijk komt er een krokodillenpatroontje in te zien. Veel mooier dan crackle nagellak, alleen niet erg ‘python’.. Over een glitternagellak of een nagellak met shimmers zorgt hij helaas voor een veel minder mooi effect.

Uit de Parisian Lodge collectie komt dit oogschaduwtrio (€12,99) die in een handige verpakking komt met drie perfect op elkaar afgestemde kleurtjes. Ook deze oogschaduws werken prettig, alleen gebruik ik zelf niet het bijgeleverde applicatortje maar liever mijn eigen make-upkwasten. Ook zonder een oogschaduwbasis hebben de kleuren een mooie pigmentatie, zoals je op de foto hieronder kunt zien.

Zoals je kunt zien hebben de lipgloss en de oogschaduws een mooie pigmentatie. Ik heb ze op mijn droge huid geswatched zonder gebruik van een make-up of oogschaduwbasis. Ik vind zelf de donkergroene tint echt heel erg mooi voor de komende herfst/winter en de gloss is een favorietje geworden van me ♥

Ik denk dat je zo wel kunt zien welke kleurtjes ik waar heb aangebracht: khôl op de waterlijn, lichtgroen op het binnenste deel van het bewegende ooglid, middengroen op het buitenste deel van het bewegende ooglid, aan de bovenkant een eyeliner getrokken met de donkergroene oogschaduw en deze kleur ook geblend in de crease. Voor een fris accent wat ervoor zorgt dat mijn ogen blauwe lijken en ‘poppen’ heb ik de oranje oogschaduw aangebracht onder mijn onderste wimperrand. De mascara en de lipgloss maken de look helemaal af, ik vind het zelf namelijk mooier met zo’n kleurige ooglook mijn lippen rustig te houden.

Wat vind jij van de Python top coat? Welke producten van Bourjois spreken jou het meest aan?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Santje11
  Reply Santje11 14 september 2012 at 20:12

  Mooie look, ziet er goed uit. :)

 • Avatar van Sanne
  Reply Sanne 14 september 2012 at 18:52

  Mooie look! :D

 • Avatar van Mary-ann
  Reply Mary-ann 13 september 2012 at 23:16

  Mooi~ <3

 • Avatar van jana
  Reply jana 13 september 2012 at 20:13

  Prachtige producten & Mooie look heb je gemaakt :D

 • Avatar van Mattania
  Reply Mattania 13 september 2012 at 17:35

  Bourjois is echt een leuk merk!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 13 september 2012 at 13:17

  Ik vind de collectie zo mooi.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 13 september 2012 at 11:55

  Gaaf, die groene oogschaduw met die oranje! Ziet er supertof uit!

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 13 september 2012 at 10:41

  Deze kleuren staan je goed! De Python is ook leuk, is weer eens wat anders.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 september 2012 at 11:12

   Dankjewel! Ik vind de python/croco topcoat ook wel grappig, ziet er ook wat meer clean uit dan de crackle lakjes en spreekt me daarom meer aan.

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 13 september 2012 at 09:07

  Erg mooi paletje, ik heb wel vier stuks van deze trio’s. Ze zijn van vorig jaar of het jaar daarvoor alweer… ik was niet heel erg tevreden toen over de pigmentatie, maar misschien moet ik ze weer een kans geven want ik gebruikte toen volgens mij geen oogschaduw basis. Volgens mij is de pigment of structuur iets verbeterd, aan jouw swatches te zien wel denk ik… Mooie look heb je weer gemaakt Desirée! Het zijn niet kleurtjes die bij mij zouden staan, misschien meer met bruin gecombineerd wel, maar ik durf nooit zo gauw zulke koele kleuren te gebruiken. Met mijn donkere ogen staat dat wat flets. Maar jij kan deze kleuren goed hebben met jouw kleur ogen =)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 september 2012 at 10:12

   Dankjewel voor je complimentjes ^^ Misschien kan je juist met het groene palette een heel mooie donkergroene smoky eye maken? Ik denk dat dat heel mooi staat bij donkere ogen namelijk en de donkerste kleur uit het palette is dan een prachtige basis ervoor :)

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 13 september 2012 at 08:03

  Het palette is heel erg mooi, ik had niet verwacht dat de kleuren zo mooi zouden uitkomen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 13 september 2012 at 08:32

   Ik was er ook heel aangenaam door verrast, echt een mooi palette! Ben ook zeker benieuwd geworden naar de andere kleurencombinaties die verkrijgbaar zijn :)

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 13 september 2012 at 06:23

  Ik ben echt geen fan van crackle nagellak maar die python topcoat vind ik wel erg mooi. Hij is wat subtieler.

 • Avatar van lin
  Reply lin 13 september 2012 at 01:28

  Toffe kleurtjes heb je gebruikt!
  Die kohl kajal lijkt me wel heel fijn spul!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.