Beauty

Collistar Milano make-up reviews, swatches & look

29 september 2012


Een paar weken geleden schreef ik een artikel over de Collistar Milano make-up look met hierin de producten voor de komende herfst en winter, klik hier voor dat artikel. Ik heb enkele producten uit deze collectie geprobeerd en heb er een look mee gemaakt die heel draagbaar is, ondanks de felle tint van de oogschaduw. Kijk mee voor reviews en swatches van enkele producten uit deze collectie en de look die ik hiermee creëerde.

De evening brightening face primer komt in een tube met een inhoud van 30ml. Omdat het product wat aan de dunnere kant is verdeelt het gemakkelijk en heb je per keer niet veel nodig. Ondanks dat de primer wat donker/oranje uit de tube komt, zie swatches verderop in dit artikel, droogt hij redelijk transparant op en zorgt hij ervoor dat de gezichtshuid heerlijk zacht aanvoelt zonder zo’n ‘vettig’ siliconenlaagje wat sommige primers helaas achterlaten. Groot pluspunt dus! De geur van het product is zacht en licht bloemig en de primer doet zijn werk goed: mijn make-up blijft de gehele dag op z’n plek.

De silk effect maxi blusher in 19 corallo komt in een prachtige, klassieke verpakking van maar liefst 7 gram. Omdat de pigmentatie ook nog eens erg goed is kan je hier dus zeker een hele tijd mee vooruit. Deze koraalkleurige blush staat denk ik bij elk huidtype wel mooi, omdat deze gelukkig goed op te bouwen is en hij een glow achterlaat die niemand zal misstaan. Onder de blush zit een extra vakje met een zachte platte kwast waarmee je de blush aan zou kunnen brengen, maar ik prefereer zelf een echte blushkwast. De gouden shimmer geeft je geen discoballook, maar geeft juist een subtiele glans. Love it!

De wet & dry double effect matte eye shadow in 24 laguna heeft een prachtige, intense zeeblauwe kleur en past mijns insziens meer bij de zomer dan de herfst en winter, maar het is en blijft een prachtige kleur. Deze oogschaduw is compleet mat, heeft een indrukwekkende pigmentatie en is ook mooi te gebruiken als accent langs de wimperrand bij meer neutralere looks.

Van links naar rechts zie je de oogschaduw, de blush, de lipstick in 31 salmone en de tattoo lipstick in 1 rosa corallo.

De lipstick is lekker romig van structuur en heeft een frisse oranje tint, die semi transparant dekt en een mooie glans op de lippen achterlaat. De tattoo lipstick breng je aan in 2 stappen, eerst een soort primer/gloss en vervolgens de lipstick zelf, die de hele dag door de lippen mooi gekleurd moet houden. De kleur is mooi rozig met ietwat warms erin die ik zelf heel mooi vind.


De primer is zoals ik al eerder vertelde wat oranje/donker van kleur als ik hem aanbreng, maar eenmaal uitgesmeerd zie je hier niets meer van terug en blijft er een zachte huid achter die voorbereid is op een perfecte make-up applicatie. En ja, die roze vlek rechts op mijn hand op deze 2 foto’s is van de tattoo lipstick. Ik kreeg deze met enkele wasbeurten en verschillende reinigingsproducten nog niet verwijdert.. Deze slijt redelijk gelijkmatig van de lippen af en is anders het beste te verwijderen met een oliehoudende make-upreiniger.

In de collectie vind je 3 nagellakken terug, waarvan ik de kleur 86 cipria lacca in mijn bezit heb, een heel zachte nudekleur met een koele shimmer erin verwerkt. Ik draag hier op de foto 2 laagjes, hij lakt door het brede en platte kwastje erg prettig en droogt vlot.

Ik vind de verpakkingen van de producten allemaal heel stijlvol en klassiek, iets wat mooi bij dit Italiaanse merk past natuurlijk.


Ik gebruikte het Naked 2 palette voor de ogen wat ik aanvulde met de blauwe Collistar oogschaduw en een zwarte mascara. Op mijn wangen draag ik de koraalkleurige blush en onder de foundation draag ik ook de Collistar primer. Op de 1e fullface foto draag ik de zalmkleurige lipstick en op de 2e de tattoo lipstick.

Voor meer informatie over deze collectie, de prijzen en de verkrijgbaarheid verwijs ik je naar het eerdere artikel *klik* wat ik over de Collistar Milano collectie schreef.

Zijn er producten in deze collectie waar jij nieuwsgierig naar bent geworden? En welke kleur lippen vind jij mooier bij de look staan?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 1 oktober 2012 at 22:14

  De 1e look vind ik zachter, de 2e pittig. Voor een feestje ’s avonds ofzo. Maar allebei erg mooi. De blush staat op mijn wishlist! Die vind ik echt heel mooi!
  Collistar vind ik een fijn merk, ik heb de beroemde scrub van het merk. Ken je die ook? Het laat een heel zacht laagje op de huid achter, omdat er olie inzit. Dat heb ik nog bij geen enkele andere scrub gezien.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 3 oktober 2012 at 08:47

   Ik ken de scrub van ‘horen zeggen’ maar ik wil hem zeker zelf nog eens gaan proberen, lijkt me heerlijk!

 • Avatar van jana
  Reply jana 29 september 2012 at 21:16

  Prachtige producten , mooie look :D x

 • Avatar van XElegance
  Reply XElegance 29 september 2012 at 16:24

  Mooie producten!

 • Avatar van Lovethatmakeup
  Reply Lovethatmakeup 29 september 2012 at 10:50

  Wauwie echt prachtige producten.

 • Avatar van Suzanne
  Reply Suzanne 29 september 2012 at 10:36

  Ahh the blush, love love love!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2012 at 19:55

   Die zal jou ook zeker prachtig staan denk ik zo ^^

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 29 september 2012 at 10:28

  mooie kleur nagellak :)

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 29 september 2012 at 10:04

  Die blush is zo pretty! Maar die lipstick staat je ook goed.
  Ik moet me echt even meer in Collistar gaan verdiepen, want ze hebben echt wel mooie producten!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2012 at 19:56

   Het is inderdaad een merk wat je niet vaak voorbij ziet komen op websites/blogs, maar wat zeker meer aandacht verdient! :)

 • Avatar van Aranka
  Reply Aranka 29 september 2012 at 09:43

  Oeh ik ben helemaal fan van de nagellak, wat een prachtig kleurtje is dat zeg!

 • Avatar van Marielle
  Reply Marielle 29 september 2012 at 09:38

  Ik ben helemaal fan van de bb cream van collistar en hun mascara. De blush ziet er erg mooi uit, die ga ik zeker proberen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2012 at 19:56

   Ik vind de BB cream ook erg prettig met mijn drogere huid, al had hij van mij nog wel iets meer dekking mogen hebben :)

 • Avatar van Liesbeth (candyandtreats)
  Reply Liesbeth (candyandtreats) 29 september 2012 at 09:21

  Hele mooie look! Ik ben echt zo’n fan van dat turquoise he, zou kunnen blijven producten in die kleur kopen!

  Ik vond de swatch van de zalmkleurige lipstick eerst niet zo mooi maar in je looks vind ik die net weer de mooiste :-) zo zie je maar, ‘live’ swatches zijn altijd nog anders!

  Mooi artikel!

  <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2012 at 19:57

   Ik vond de kleur er zo als lipstick ook niet geweldig uit zien, maar eenmaal op zorgt hij voor een heel frisse lipkleur. Love it! Dankjewel voor je compliment! :))

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 29 september 2012 at 08:54

  Ik vind de eerste lipstick het mooist staan. Zo krijgt je ooglook meer aandacht :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2012 at 19:58

   Dat is zeker waar en het oranje contrasteert zo mooi met het blauw :)

 • Avatar van Make Up For Women
  Reply Make Up For Women 29 september 2012 at 08:15

  Mooie look! xoxo

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 29 september 2012 at 00:47

  Ik gebruik zomers veel make-up van dit merk! Echt geweldig! ;-) Italianen weten wat mooi is!

  • Avatar van Christa
   Reply Christa 29 september 2012 at 09:26

   Ben ik het helemaal mee eens…;]]

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 september 2012 at 19:59

   Het is ook echt een prachtig merk met geweldig mooie producten. Waarom gebruik je alleen zomers veel producten van dit merk? *nieuwsgierig*

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.