Beauty

Egyptian Magic multifunctionele balsem

11 september 2012


Egyptian Magic, een ‘wonderbalsem’ die je voor van alles en nog wat zou kunnen gebruiken en waar de celebrity’s helemaal verzot op zijn. Ik was hier al een tijdje nieuwsgierig naar maar het was even naar achter gezakt en ik dacht er niet meer aan, tot er een pakketje binnen kwam met een pot om te proberen. Ik was gelijk enthousiast en begon het direct op mijn droge plekjes te smeren. Benieuwd naar wat er zoal in deze magische balsem zit en hoe mijn huid erop reageert?

Op de ingrediëntenlijst staan slechts enkele namen: olijfolie, bijenwas, honing, stuifmeel, Royal Jelly en propolis extract. Dit recept zou al uitgevonden zijn in de tijd van de farao’s en zit vol met vitamines (A, C, D en E) en verzorgende en voedende ingrediënten die de huid vitaliseren en herstellen. Sterren als Kate Hudson, Madonna en Emily Blunt zijn er fan van.

Je kan de balsem gebruiken voor verschillende doeleinden, voor op je gezicht als crème, bij littekentjes, eczeem, psoriasis, brandwondjes, huidirritatie, insectenbeten, als verzorging van het haar, verzachting bij zonnebrand, op droge en schrale plekjes, voor je nagelriemen, bij zwangerschapsstriemen en bijvoorbeeld ook als massageolie.

Eerlijk is eerlijk: ik ben een beetje een ouderwetsig type (there, I’ve said it!) en ik hou wel van één zo’n pot die je voor verschillende doeleinden kan gebruiken en waar niet teveel aan vreemde ingrediënten in zit. Zoals je ziet is het qua structuur echt te omschrijven als een balsem die bij aanraking met de huid gemakkelijk begint te smelten en eenvoudig te verdelen is. Je hebt maar een klein beetje nodig per keer, de hoeveelheid hierboven op mijn hand is bijvoorbeeld voldoende voor een onderbeen.

Ik kan over dit product heel kort zijn: aanrader! Misschien schrikt de prijs van de pot af, de 118ml pot kost namelijk €39,95, maar het is enorm zuinig in gebruik en is een wonderpotje voor in huis. Zeker ook te gebruiken bij kinderen (luieruitslag en schaafwondjes) en door mannen (scheeruitslag en droge lippen). Ik heb de pot naast bed staan en smeer er mijn nagelriemen, lippen, ellebogen en hielen mee in voor het slapen gaan en als mijn huid heel erg droog en geïrriteerd aan voelt dan smeer ik het ook op bijvoorbeeld mijn benen en armen. Als je niet teveel product gebruikt en het goed uitsmeert laat het een mooi glansje achter zonder dat het vet aanvoelt. Ook lekker als haarmasker voor glanzende lokken die niet meer droog aanvoelen. De geur is niet heel bijzonder en eenmaal aangebracht amper merkbaar.

Egyptian Magic is o.a. verkrijgbaar bij de Beautydrogist. Je kan hier betalen via bankoverschrijving, iDeal of PayPal, de verzendkosten bedragen €4,95 en je hebt je bestelling binnen enkele werkdagen in huis.

Heb jij al gehoord van of ervaring met dit product? Is het een product wat jou aanspreekt om eens te gaan proberen?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 11 september 2012 at 22:55

  Zo’n magisch wonderpotje lijkt mij wel heerlijk. Als je er zuinig mee doet, zoals je beschrijft, dan vind ik de prijs daarin tegen best meevallen.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 11 september 2012 at 21:22

  Ik had er nog niet van gehoord, maar ik heb mij Eight Hour Cream van Elisabeth Arden pas gekocht, en die gebruik ik ook echt voor van alles.

 • Avatar van Zoë
  Reply Zoë 11 september 2012 at 20:59

  Klinkt fijn! Maar als er slechts zo veel ingrediënten in zitten is het misschien makkelijk na te maken :) Eens proberen!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 september 2012 at 10:28

   Succes! En mocht je het doen dan ben ik heel benieuwd naar je DIY :)

 • Avatar van Vief
  Reply Vief 11 september 2012 at 18:36

  Jammer dat het een beetje (veel) boven mijn budget gaat, anders zou ik t vast eens proberen. Net als jij hou ik wel van simpel, ouderwets, degelijk en niet te veel troep erin…wie weet zoek jij of een collega ooit testers en kan ik t zo eens uittesten ;-)

 • Avatar van Sals
  Reply Sals 11 september 2012 at 16:25

  Klinkt goed! De prijs schrikt me alleen af. De ingredienten zijn simpel, dus wellicht kan je zelf voor een fractie van de prijs een soortgelijke crème samenstellen.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 september 2012 at 17:35

   Daar heb je wel gelijk in, je betaald hier natuurlijk mee voor de hype en bekendheid van de naam. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik het zelf wel zou aanschaffen, scheelt een boel aanschaftijd en maaktijd en het is zo ontzettend zuinig in gebruik dat je er een flink lange tijd mee vooruit kan *onder het motto: liever lui dan moe* ;)

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 11 september 2012 at 15:57

  Niet iets wat ik nu nodig heb, want ik zou het nodig hebben dan voor mijn nagelriemen, maar daar heb ik Lemony Flutter voor!

 • Avatar van ValleyDoll
  Reply ValleyDoll 11 september 2012 at 15:36

  Klinkt fijn maar niet meteen iets wat ik nodig heb.

 • Avatar van Denna
  Reply Denna 11 september 2012 at 15:24

  Wow het klinkt echt als een wondermiddel maar toch zal de prijs me tegenhouden om het te kopen.
  Als ze nou kleinere potjes hadden die wat goedkoper zijn…

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 11 september 2012 at 17:37

   Als het goed is bestaat er ook een 60 grams potje van :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.