Beauty

Etat Pur | Zeg vaarwel tegen een doffe huid!

20 september 2012


Er zijn verschillende oorzaken waar je huid een doffe uitstraling van kan krijgen, zoals stress, vermoeidheid, roken en bij de wisseling van seizoenen. Etat Pur heeft 4 producten die in combinatie met elkaar ervoor moeten zorgen dat je weer een stralende huid krijgt en de verzwakte huid een boost geven. Kijk mee naar meer informatie en foto’s van deze producten die ik de komende tijd zal gaan testen!

Het is belangrijk om je huid ’s ochtends en ’s avonds te reinigen. Het ontgiftend reinigingsschuim (150ml, €9,60) reinigt het gezicht met zachtheid en ontgift de huid zodat deze zacht, schoon en fris wordt. Ik ben altijd wat huiverig voor schuimende producten die je in combinatie met water moet gebruiken omdat ik een drogere en gevoeligere huid heb en dan liever kies voor een romige reinigingsmilk bijvoorbeeld, maar deze reinigingsmousse zou geschikt moeten zijn voor elk huidtype. Ik ben benieuwd!

Volgens dit ‘stappenplan voor een stralende huid’ dien je je gezicht 2 keer per week te scrubben met de smeltende peeling-gel (50ml, €8,90) die van een doorzichtige massa verandert in een melk-achtige vloeistof bij aanraking met water. Het product bevat microkorreltjes die dode huidcellen wegvaagt en zou geen trekkend gevoel op de huid mogen achterlaten. Ik hou niet van grove scrubjes en deze voelt op het eerste gezicht heel prettig aan.


Waar ik al jaren helemaal fan van ben zijn producten met AHA, BHA of LHA erin verwerkt. Ik schreef er eerder eens een informatief artikel over, mocht je dit interessant vinden om te lezen klik dan hier. Deze pure actieve stof citroenzuur AHA 3000mg (15ml, €12,20) kan je naar behoefte 1 tot 3 keer per week gebruiken en het heeft een adstringerende, exfoliërende en regenererende werking op de huid, trekt verwijde poriën samen en bevordert de verwijdering van dode huidcellen zodat je een egalere huid krijgt met een gladdere structuur.

Door op de achterkant te drukken kan je de druppels goed doseren. Je hebt per keer maar 4 druppels nodig en het is aan te raden om dit product ’s avonds te gebruiken omdat AHA, BHA en LHA producten je huid gevoeliger maken voor de zon. Gebruik daarom ook altijd overdag een verzorgingsproduct met minimaal een SPF15. Vermijd met zulke producten ook de oogcontour.

Ik heb reeds ervaring met verschillende producten die hierop lijken en merk enorm verschil als ik ze een tijdje weg laat uit mijn routine. Ik ben dan ook heel benieuwd naar deze variant van Etat Pur.

Van links naar rechts/voor naar achter zie je de pure actieve stof, de peeling-gel en de reinigingsmousse.


Als laatste stap gebruik je elke ochtend deze verzorging voor een stralende teint (40ml, €13,50) wat volgens Etat Pur hun BB Cream is. Deze emulsie egaliseert de huid, vervaagt tekenen van vermoeidheid, geeft een optimale hydratatie en houdt vrije radicalen tegen. De crème bevat o.a. hyaluronzuur, plantaardige oliën, vitamine C, hydraterende bestanddelen en minerale pigmenten.

Nu heb ik zelf ervaring met verschillende Aziatische en Europese BB Creams en vind ik persoonlijk niet dat deze crème daar echt onder valt, het is meer een licht getinte dagcrème. Zoals je op mijn hand hieronder kunt zien zie je namelijk niks terug van de kleur als je de crème hebt uitgesmeerd en geeft hij ook absoluut geen dekking. Wèl geeft het op de één of andere manier een frisse uitstraling aan de huid en zorgt het ervoor dat mijn huid de hele dag door comfortabel aan voelt. Helaas mis ik ook een SPF in dit product dus die smeer ik overdag nog afzonderlijk erbij.

Etat Pur gebruikt in de producten meer dan 98% aan bestanddelen die identiek zijn aan die van de huid, mimetisch (hetzelfde effect producerend), opneembaar door en nuttig voor de huid zijn. De producten bevatten geen parabenen, fenoxyethanol, minerale olie, synthetische kleurstoffen, siliconen, butyleenglycol, PEG, chemische zonnefilters en dierlijke ingrediënten. Als er gebruik wordt gemaakt van parfum dan bevatten deze geen allergenen en gevoeligmakende stoffen.

De producten van Etat Pur zijn enkel verkrijgbaar via EtatPur.nl, krijg je altijd 3 samples meegestuurd bij je bestelling en kan je betalen via creditcard of PayPal.

Deze producten zijn mijn eerste kennismaking met het merk en ik ben er dan ook heel nieuwsgierig naar. De ‘pure’ samenstellingen in combinatie met de fijne prijzen maakt het wel een aantrekkelijk merk voor mij. Heb jij ervaring met producten van dit merk? Welke producten spreken jou het meest aan?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Debby van der Himst
  Reply Debby van der Himst 21 september 2012 at 12:17

  Ben dol op de producten van Etat Pur!

  Hun AHA is echt geweldig, gebruik dit vaak op mijn voorhoofd en kin.
  Mijn huid is hier ruwer en maakt mijn huid geweldig glad en glanzend.
  ook hun micellaire reiniger is super goed, reinigt op een zachte manier.

  Ik gebruik ook producten voor mijn roodheid (net zulke flesjes als AHA) en mijn huid is echt ervan opgeknapt. Minder rood en opvliegerig, geweldig. Daarnaast gebruik ook een dagcrème van Etat Pur (afgewisseld met N7) en ben zeer tevreden.

  Heerlijk merk met effectieve producten!

  Groetjes

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 september 2012 at 10:38

   Oeh, dankjewel voor de tip! Welk product is het precies voor de roodheid? Dan ga ik die ook zeker eens proberen :)

   • Avatar van Debby van der Himst
    Reply Debby van der Himst 27 september 2012 at 15:09

    Hey Desiree,

    Ik gebruik Rutine [270 mg] tegen couperose en Enoxolone 280 [280 mg] voor een rode gevoelige en opvliegerige huid.

    Enoxolone 280 [280 mg] is echt een van mijn favo producten, kalmeert en heeft mijn huid veeeel minder reactief gemaakt zelf op hele warme dagen.

    Mjjn huid is veel kalmer, minder rood en reageert ook veel minder. Heerlijk effectieve producten die lokaal op het probleemgebied aangebracht kunnen worden.

    Dit vind ik ook zo fijn van Etat pur. Ik had een tijd last van puistje op mijn voorhoofd. heb verder geen acne huid en producten tegen puistjes zijn vaak voor de vette huid (dat heb ik niet) dus probleem ging maar niet weg. Tot dat ik Etat Pur ging gebruiken en ik lokaal salicylzuur 300 mg ging aanbrengen. binnen de kortste keren was ik van mijn puistjes af.

    Daarnaast kon ik met de andere producten mijn gevoeligheid en roodheid aanpakken.

    Top merk en probeer zeker eens de producten voor een gevoelige en rode huid uit. ze hebben trouwens meer voor dit probleem. Kan je op de site vinden.

    Succes!

    Groetjes:).

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 28 september 2012 at 09:39

     Dankjewel voor je uitgebreide reactie! Ik ga er maar eens even snuffelen en die skintest doen, ben veels te benieuwd nu naar enkele producten :)

 • Avatar van Eline
  Reply Eline 20 september 2012 at 09:08

  De producten klinken heel fijn, ik ben benieuwd of ze dat ook zijn in gebruik!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 september 2012 at 10:44

   Ik kan alvast verklappen dat ik heel erg onder de indruk ben zo na de eerste periode :)

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 20 september 2012 at 08:47

  Ben al enkele weken een flink aantal producten aan het gebruiken en tot nu toe zeker niet ontvreden!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 september 2012 at 10:45

   Ik ben alvast heel nieuwsgierig naar jouw artikel(en) erover!

 • Avatar van stacey
  Reply stacey 20 september 2012 at 08:44

  ziet er allemaal heel mooi uit :)

 • Avatar van Redhotjillypeppers
  Reply Redhotjillypeppers 20 september 2012 at 06:16

  Ik vind de producten van Etat Pur ook heel fijn ! Hun micellaire reiniger was bij mij erg snel op :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 september 2012 at 10:45

   Dus dat is zeker een aanrader? Haalt die ook oogmake-up gemakkelijk weg?

   • Avatar van Redhotjillypeppers
    Reply Redhotjillypeppers 25 september 2012 at 19:09

    Ik kan hem echt aanbevelen. De werking is vergelijkbaar met de Sensibio reiniger van Bioderma. Mijn gelliner en mascara verwijdert hij zonder problemen.

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 26 september 2012 at 09:57

     Dat klinkt heel erg goed! *schrijft op lijstje*

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 20 september 2012 at 00:40

  Ik ben heel erg benieuwd naar de scrub en hoe die je gaat bevallen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 september 2012 at 10:45

   Pssst, die is erg prettig in gebruik! ;)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.