Huis & interieur

Fleur je huis op met een bos Alstroemeria

3 september 2012


Ik ben gek op bloemen en zou het liefst mijn hele huis volzetten met mooie bossen, maar helaas is dat niet mogelijk bij ons omdat onze poezen de vazen omgooien en alles wat van ‘plant’ is opeten.. Bloemen maken me vrolijk, geven sfeer aan een huis en brengen vooral veel kleur. Zeker als het om de alstroemeria gaat! En ik mag maar liefst 3 prachtige en luxe boeketten vol met deze bloem gaan verloten. Doe mee en win er eentje voor jezelf òf om iemand anders mee te verrassen natuurlijk!

Alstroemeria
Deze bloem wordt ook wel de Inca-lelie genoemd en dit verwijst naar haar natuurlijke habitat: Zuid-Amerika. Aan elke steel kunnen tot wel 8 bloemen groeien die elk een vlammend hart hebben en vaak voorzien zijn van een tijgerprintje. Deze bloem is er in heel veel verschillende kleuren en de bloem houdt het in een vaas met gemak zo’n 2 weken uit. De alstroemeria staat voor vriendschap & toewijding en de 6 bloemblaadjes staan daarbij voor begrip, humor, geduld, medeleven, daadkracht en respect. Mooie betekenis!

Bij verschillende bloemisten kan je vanaf vandaag t/m 22 september mee doen met een leuke actie: bij aankoop van een boeket ontvang je een actiekaart waarop je invult waarom jouw vriendschap gevierd moet worden met een alstroemeriaboeket en stuurt deze kaart op. Uit alle inzendingen worden 10 kaarten gekozen waarvan de vriend(in) een prachtige bos toegestuurd zal krijgen. En.. Je krijgt zelf dan ook nog een bos toegestuurd.

Winactie
Ik mag van Bloemenbureau Holland drie luxe boeketten vol alstroemeriabloemen verloten onder de lezers van Curvacious. Het enige wat je hoeft te doen is een reactie/comment achter te laten met daarin wat voor jou echte vriendschap betekent en wellicht een bijzonder, leuk of verrassend feel good verhaal over jouw dierbaarste vriendschap. Meedoen kan t/m maandag 10 september 2012, 23.59 uur.

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Barbara
  Reply Barbara 10 september 2012 at 14:10

  Prachtige foto’s, krijg helemaal zin om mijn huis vol te zetten met bloemen nu, haha

 • Avatar van christel
  Reply christel 9 september 2012 at 19:33

  Voor mij is echte vriendschap elkaar begrijpen met een blik of een half woord. En als je elkaar soms 3 maanden niet gezien hebt, dat je dan geen scheve gezichten hebt, maar gewoon weer gezellig afspreekt. Samen op vakantie en bij ziekte elkaar steunen. Ik heb zo’n vriendin. En ik ben een keer om 23.00 in mijn pyama en op mijn pantoffels met een chocoladereep naar haar toegegaan en we hebben samen een film gekeken zonder te praten. Gewoon omdat ze dat op dat moment nodig had! Toch fijn om echte vrienden te hebben.

 • Avatar van Linda Achterberg
  Reply Linda Achterberg 9 september 2012 at 13:46

  Echte vriendschap betekent voor mij de vriendschap blijven onderhouden! en vooral KOESTEREN!!!
  Mijn allerbeste vriendin liet een tijdje niet zo veel van haar horen, omdat zij niet lekker in haar vel zat! Ze had even minder behoeft aan contact EN IK BEGREEP DAT ALS GEEN ANDER!!! Nu gaat het weer heel erg goed met haar en is de vriendschap weer zoals voorheen!!! Je vriendin begrijpen in goede en in slechte tijden!!! dat is vriendschap!!!

 • Avatar van claudia oosterveen
  Reply claudia oosterveen 9 september 2012 at 12:35

  Vanaf de kleuterschool heb ik een vriendje. Nu ben ik al in de twintig maar mijn vriendje is nog steeds mijn maatje. Niet als “de vriend”want daar heb ik iemand anders voor. Mijn kleuterschool vriend is nog steeds mijn maatje, die ik bel als ik wil praten, waarmee ik iets leuks ga doen en waar ik erg mee kan lachen. Mijn vriend respecteert mijn maatje en snapt wat voor relatie wij samen hebben. Voor mij is mijn maatje namelijk het bewijs van echte vriendschap!

 • Avatar van Jp
  Reply Jp 9 september 2012 at 11:06

  Vriendschap is voor mij, samen lachen, samen huilen en eerlijk alles tegen elkaar zeggen

 • Avatar van DinyG
  Reply DinyG 9 september 2012 at 10:28

  Vriendschap stelt geen eisen en vraagt geen geld voor aandacht
  Alleen een luisterend oor en een schouder om op te huilen wordt verwacht
  Dit vind ik alles bij mijn nicht
  en ik ben haar tot niets verplicht
  We hebben veel gemeen
  en begrijpen elkaar als geen een
  We hoeven niet veel te zeggen
  om iets uit te leggen

 • Avatar van Nadine
  Reply Nadine 8 september 2012 at 20:58

  Echte vriendschap betekent voor mij:

  – Niet wegrennen als de ander problemen heeft
  – Niet wegrennen als je samen problemen hebt
  – Niet liegen om je beter voor te doen dan je bent

  Dat is voor mij het allerbelangrijkst. Helaas deed de vorige dit wel. Dus ik ben nog steeds op zoek naar echte vriendschap.

 • Avatar van Thea
  Reply Thea 6 september 2012 at 14:29

  Echte vriendschap betekend voor mij dat je er voor elkaar bent als dat nodig is, je hoeft elkaar niet vaak te zien om echte vrienden te zijn. Het allermooiste moment met mijn beste vriendin was wel dat we ons realiseerden dat we net een uurtje naast elkaar gezeten hadden zonder iets te zeggen en dat dit perfect was.

 • Avatar van tin
  Reply tin 5 september 2012 at 22:54

  Echte vrienschap is: door dik en dun dus in voor en tegenspoed er voor elkaar zijn.

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 5 september 2012 at 17:23

  Superleuk!!
  x

 • Avatar van Janny
  Reply Janny 5 september 2012 at 09:54

  Ik dacht gelijk aan mn zusje! Zij raakte zwanger in de periode dat ik 5 jaar heb geprobeerd zwanger te raken. Op het moment dat zij zwanger bleek te zijn zat ik in een diep dal. Depressie/burn out/angststoornis waren op dat moment waarheid. Toch heeft ze ondanks alles zo goed mogelijk mij proberen te betrekken in de gehele zwangerschap, er zijn veel tranen gevloeid. ook van dankbaarheid. Door alle respect en ruimte die ze me gaf ben ik veel closer geworden met haar. Ondanks dat we elkaar niet veel zien. daarom wil ik met deze bos bloemen nogmaals dankjewel zeggen!!!

 • Avatar van Laura
  Reply Laura 5 september 2012 at 00:02

  Vriendschap betekend voor mij dat je voor elkaar bent, in goede en in minder goede tijden. Het samen gezellig hebben en heel veel lachen.
  Mijn moeder is mijn beste vriendin. Zij is er altijd voor mij, en we hebben aan een woord genoeg. De meeste vriendinnen van school ben ik kwijt geraakt door mijn zwangerschap twee jaar geleden. Met 18 jaar liggen de interesses meestal niet bij kinderen en alles daarom heen. Gelukkig heb ik al het lief en leed met mijn moeder kunnen delen, en dat verdiend wel een bloemetje :)

 • Avatar van meike
  Reply meike 4 september 2012 at 23:40

  Echte vrienschap is er zijn voor elkaar, ook in slechte tijden en in mindere periodes van minder contact. En samen plezier hebben natuurlijk ook!

 • Avatar van Fleur
  Reply Fleur 4 september 2012 at 10:06

  Ten eerste moet ik natuurlijk sowieso reageren vanwege de naam van je artikel =P. Maar ik doe wel graag mee met deze winactie. De huishoudster van mijn ouders zou ik namelijk heel erg graag willen verrassen met zo’n prachtig boeket. Ik ging op mijn 18 het huis uit, maar heb ook een periode tijdelijk weer terug bij mijn ouders gewoond vanwege dat ik even geen kamer had. Mijn oma heeft Alzheimer gekregen zo’n 7 jaar geleden en daarvoor schreef ik altijd wekelijks een brief naar haar en kreeg ook snel een mooie lange handgeschreven brief terug. We zagen elkaar niet zo vaak, maar doordat we brieven schreven, hielden we toch nauw contact en konden we elkaar blij maken en mee laten leven met alle bezigheden. Mijn oma gaf adviezen en genoot van de brieven die ze kreeg van mij. Het was even een lastige periode toen mijn oma ziek werd en op een gegeven moment niet meer de oude was en gesprekken steeds moeilijker werden. Schrijven viel weg en daarna ook het normaal kunnen praten met haar. De huishoudster van mijn ouders is steeds dierbaarder geworden voor mij. In de periode dat ik tijdelijk terug woonde bij mijn ouders heb ik het wel eens moeilijk gehad en zij stond dan voor me klaar. We kletsten eindeloos en toen ik weer een kamer had gevonden in de stad waar ik studeerde, gingen we naar elkaar schrijven. En dat bleven we doen. Zij kon haar verhaal af en toe even kwijt over haar man die ernstig ziek was en meer ellende die zij helaas heeft gekend met zieke familieleden. En ik kon lekker van me af schrijven wat mij dwars zat en haar een hart onder de riem steken. Zij schrijft eigenlijk nooit en schrijft eigenlijk alleen op een kaart haar naam wanneer zij iemand een kaart stuurt. Maar de kaarten die ze mij stuurde waren helemaal vol geschreven. Ze schrijft geen punten, komma’s en heeft moeite met spelling. Daarom schrijft ze zo min mogelijk normaal gesproken, maar voor mij neemt ze de moeite en schrijft ze lange teksten terug. Voor mij is ze een soort tweede moeder/oma. Echter ben ik zo stom geweest om nu al bijna een jaar amper tot bijna nooit meer kaarten te sturen. Hoe langer het duurt, des te stommer ik me voel hierover en hoe hoger de drempel wordt. Ik heb al tijden een stapeltje met leuke kaarten in huis die ik heb verzameld in t afgelopen half jaar, omdat ik wel heel graag haar weer leuke/mooie kaarten wil sturen. Haar vragen hoe het met haar en haar familie is. Maar ik schaam me gewoon dat ik t zover heb laten komen dat ik niet meer schrijf. Ze vind het ook niet leuk dat ik het niet meer doe. Dat voel ik en weet ik. Daarom lijkt het mij echt super om haar zo’n prachtig boeket te gaan geven. Een kaart ligt al klaar voor mijn neus om beschreven te worden. Een beterschap kaart, want ze had laatst een kleine operatie. Bloemen wil ik haar hoe dan ook gaan geven zeer binnenkort, maar als dat via deze weg kan, dan is de drempel nét ietsjes lager. De kaart gaat vandaag op de bus, dat sowieso =)

 • Avatar van Anita
  Reply Anita 3 september 2012 at 10:31

  Moet altijd denken aan dat nummer van Het Goede Doel, dat vriendschap een illusie is…(en helaas ook wel meegemaakt)

  Ik ervaar vriendschap juist als iets heel waardevols, heb een paar hele goede vriendinnen waar ik alles mee kan delen en ook vriendinnen die ik wat minder zie maar waarbij het ook altijd goed is als we elkaar weer zien.

  Ik merk ook dat naar mate je ouder je wordt, hoe meer je beseft hoeveel je voor elkaar kunt betekenen en de vriendschap steeds meer diepgang krijgt.

  Ik zou er dus zeker niet zonder kunnen maar vind het ook erg belangrijk om tijd voor mezelf te hebben in mijn uppie.

 • Avatar van Judith Donkers
  Reply Judith Donkers 3 september 2012 at 08:33

  Astrid is mijn beste vriendin, aan haar kan ik alles kwijt, de laatste tijd laat mijn gezondheid
  te wensen over en zij pept me dan weer op, ook heeft ze zelf een heel moeilijk jaar achter de
  rug, haar man zijn baan kwijt, zij moest gaan werken ook de eindjes moesten aan elkaar geknoopt worden, maar ze hebben zich er goed doorgeslagen, daar neem ik mijn petje voor af,dus zij verdiend zeker een boeket bloemen.

  Judith Donkers

 • Avatar van rilana
  Reply rilana 3 september 2012 at 06:44

  Hoi hoi,

  Vriendschap betekent voor mij heel veel.
  Een goede vriend of vriendin moet je koesteren, en mijn lieve beste vriendin Maranka is zo iemand die je met je heel je hart moet koesteren!

  Als alleenstaande vrouw, heb ik ontzettend veel steun aan haar.
  Zij heeft en gezin met twee prachtige jongens, maar maakt altijd tijd voor mij klaar als ik haar nodig heb. Dit is andersom natuurlijk ook zo.

  Met haar kan ik lachen en huilen en gewoon altijd even mijn gevoel bij haar kwijt.
  Daarnaast heeft ze een ontzettend leuke man, die onze vriendschap gewoon helemaal snapt.
  We gaan zo af en toe ook gewoon eens heerlijk een weekendje met zijn tweeen weg, en dan zorgt hij gewoon voor de mannen thuis.
  Ik zou haar heel graag eens willen verrassen met een mooie bos bloemen, omdat de laatste tijd voor mij best een moeilijke tijd is geweest prive en op mijn werk, en haar schouder en luisterend oor stond altijd voor mij klaar!
  Dus tijd om haar eens even goed in de bloemen te zetten!
  Heel veel groetjes
  Rilana

 • Avatar van Lin
  Reply Lin 3 september 2012 at 00:21

  Mijn beste vriendin heb ik tien zo’n 16 jaar geleden leren kennen en inmiddels zijn we alweer 10 jaar een stelletje. We zijn naast verloofden (we gaan volgend jaar trouwen!) ook elkaars beste maatjes, wat betekent dat we alles met elkaar kunnen delen, elkaar al snappen zonder iets te zeggen, samen lekker kunnen gaan liggen huilen om een film of ons helemaal kapot lachen om onze eigen karige grapjes.
  Ik zou het echt supertof vinden haar te kunnen verrassen met een mooie bos bloemen, helemaal omdat ze vandaag voor mij een bosje rozen had meegenomen <3

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.