Beauty

Maak kennis met de Boots Botanics lijn

28 september 2012


Op een persevent niet lang geleden maakte ik kennis met de Botanics producten van Boots, een productlijn in samenwerking met The Royal Botanic Garden (Kew). Deze samenwerking combineert wetenschappelijk ontwikkelde formules met effectieve natuurlijke ingrediënten en pure plantenextracten zodat er doeltreffende producten zijn ontstaan. Alleen planten waarvan de voordelen voor de gezondheid en schoonheid zijn bewezen worden opgenomen in deze productlijn. De complete lijn bestaat uit producten voor het gezicht, lichaam en haar in een prijsklasse tussen de €2,95 en €9,95. Kijk mee voor mijn favorieten, informatie, foto’s en reviews.

Mijn eerste favoriet? De Enlivening Body Polish (200ml, €3,95) die bestaat uit o.a. abrikozenpitpoeder en cacaoboter wat zorgt voor een zachte, maar doeltreffende, scrubbeurt en een heerlijk zachte huid. Je kan deze het beste aanbrengen op een vochtige huid, met draaiende bewegingen inmasseren en vervolgens afspoelen met water. De geur is heerlijk zacht en fris en mijn huid reageert er goed op. Een scrub kan op mijn drogere en gevoeligere huid namelijk al snel wat te ruw of te hard zijn of de huid teveel uitdrogen, maar daar heb ik met dit product geen enkele last van.

Mijn tweede favoriet zijn de Quick Fix Cleansing Wipes (30 stuks, €4,95). Normaal gesproken reinig ik mijn gezicht aan het eind van de dag met een olie of een reinigingsmelk, maar op vakantie, met een weekendje weg of als ik te moe ben dan kies ik sneller voor een vochtig doekje. Ik krijg met deze doekjes zonder al teveel moeite al mijn make-up verwijdert, zonder dat ik blijf zitten met een geïrriteerde huid of ogen. De doekjes hebben een fijn formaat, zijn stevig, voelen zacht aan en zijn lekker vochtig. Dit zijn zeker één van de fijnste doekjes die ik sinds lange tijd gebruikt heb!

De producten van Boots zijn verkrijgbaar bij de Boots apotheken en via de webwinkel. Ik ben hierdoor heel benieuwd geworden naar meer producten van dit Engelse apothekersmerk, ze schijnen erg fijne verzorgingsproducten te hebben en ook mooie make-up producten waar ik vorige week tijdens een lancering meer kennis mee gemaakt heb en waar binnenkort meer over te lezen zal zijn.

Heb jij ervaring met producten van Boots? Wat zijn jouw aanraders, afraders en/of waar ben jij nieuwsgierig naar?

Reacties op dit artikel

  • Avatar van jana
    Reply jana 28 september 2012 at 20:47

    Klinkt fijn , en goedkoop :D x

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 30 september 2012 at 20:00

      Het is echt heel betaalbaar, zeker eens het proberen waard omdat het ook nog eens fijne producten zijn :)

  • Avatar van Esmay
    Reply Esmay 28 september 2012 at 20:31

    Ik kende dit merk wel via Engeland, maar ik dacht niet dat ze dit in Nederland verkochten! Maar wel dus! Sounds good :D

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 30 september 2012 at 20:00

      Jeps, gewoon bij de Boots vestigingen :))

  • Avatar van Ike
    Reply Ike 28 september 2012 at 14:57

    Ik wil al heel erg lang dat de store die dit verkoopt terug komt! De shop zat in 2 steden hier in NL! Ik ging er elke wk naar toe om heerlijke bad & douche maar verzorgingsproducten te kopen. Ze hadden ook allerlei diverse haaraccesoires. Alles voor het hele gezin om je huid en kapsel te verzorgen. Helemaal niet duur. Van mij mag deze winkel terug komen! ;-)

  • Avatar van beautyforgirls
    Reply beautyforgirls 28 september 2012 at 14:26

    De prijzen vallen mee. Heb hier al veel goed over gelezen. Misschien dat ik de doekjes ga proberen.
    Liefs, xxx

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.