Beauty

Mijn top 5 | Douchegels

26 september 2012


Vandaag wil ik graag mijn 5 favoriete douchegels aan jullie laten zien. Ik heb ondertussen een enorme verzameling zodat ik lekker af kan wisselen, maar ik blijf toch het vaakst terugkomen bij deze 5 producten en ze hebben dan ook allemaal een vast plekje op de doucheplank. Tegelijkertijd heb je zo een leuk overzicht van welke merken ik graag gebruik voor mijn lichaamsverzorging. Kijk mee voor meer informatie en foto’s.

Kneipp patchouli douchegel heeft een unieke geur die aan de ene kant tot rust brengt maar aan de andere kant ook wat opwekkends heeft. Ik douche altijd met een puff dus heb sowieso maar weinig product nodig om een lekker schuimend geheel te krijgen en omdat ik zoveel producten heb staan ben ik ook zeker niet altijd even zuinig, maar deze douchegel van Kneipp is er eentje waar ik lekker vaak van wil genieten. Een geur die goed ’s ochtends en ’s avonds kan. Klik hier voor een uitgebreid artikel met review.

Weleda granaatappel verzorgingsdouche is een lekkere rijke crèmegel met een warme en opwekkende geur. Heerlijk en uniek! Er zitten etherische oliën van o.a. sandelhout, neroli en sinaasappel in en ik vind deze vooral prettig als ik ’s ochtends douche. Ook droogt deze mijn huid wat minder uit dan veel douchegels helaas wel doen. Klik hier voor een uitgebreid artikel over granaatappel.

Lush Flying Fox douchegel. De geur van deze douchegel is echt goddelijk lekker! Maar, je moet er wel een jasmijnliefhebber voor zijn want anders ga je hem zeker niet lekker vinden. Ik ben een jasmijnfreak en sta dan ook graag onder de douche met dit product (en andere Lush producten met jasmijn, voor een complete jasmijnervaring). Ook zit er een honingmix in van Engelse, Hongarijse en Griekse honing en etherische oliën van ylang ylan, cipres en palmarosa. Love it!

hannah shower treatment. Het komt in een fles van maar liefst 500ml en dit is alweer de 2e flacon waar ik en mijn man aan begonnen zijn. Niet alleen is het een prettig product voor de droge huid (lichaam nat maken, met de handen insmeren en afspoelen) maar ook is het een perfect product om mee te scheren. Zo doe ik er o.a. mijn oksels, armen en benen mee en scheert Paul er ook zijn baard en gehele hoofd mee. Zonder irritatie, jeuk, droog of trekkerig gevoel. Het is een soort olie die in contact met water melkachtig wordt zonder te schuimen.

Dove deeply nourishing douchecrème kan niet ontbreken voor mij in dit rijtje. Een lekkere schone en frisse geur, een rijke substantie en een lekker gevoel op mijn huid zonder hem droog of trekkerig achter te laten. Daarnaast ook heel prettig dat ze niet zo duur zijn en op veel plekken te koop zijn :)

Nu ben ik natuurlijk ook heel benieuwd wat jouw favoriete douchegel is?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Anotherfashionlover
  Reply Anotherfashionlover 1 oktober 2012 at 10:32

  Ik ben ook echt gek op jasmijn, maar die douchegel van Lush heb ik nog nooit geroken! Snel is doen :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 1 oktober 2012 at 16:17

   Dan moet je zeker snel eens gaan snuffelen, als jasmijnliefhebber ga je hem geweldig vinden ♥

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 26 september 2012 at 23:30

  De douchegel van lush staat op mijn wishlist. Hij is heerlijk.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 26 september 2012 at 21:59

  Die van Weleda lijkt me trouwens ook erg fijn!

 • Avatar van Gerda
  Reply Gerda 26 september 2012 at 21:58

  Teveel om op te noemen eigenlijk! Maar momenteel wissel ik wat af tussen Nivea Sunny melon & oil, Dove Beauty Blossom, Dove Visible Care Softening, een foam van Rituals en eentje van The Body Shop uit de Earth Lovers serie. Zo lekker allemaal. Douchen is een dagelijks verwenmoment.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 september 2012 at 22:42

   Die Nivea met olie erin zijn ook lekker, die moet ik weer eens halen. Thanks voor de tip!

 • Avatar van jana
  Reply jana 26 september 2012 at 20:06

  Ik hou van Snow fairy van Lush :D x

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 september 2012 at 22:43

   Die is ook superlekker! Wel heel er zoet en ik moet er echt voor in de stemming zijn, maar ik zal hem de volgende keer bij Lush zeker weer meenemen nu de kerstcollectie er weer is :))

 • Avatar van Liesbeth (candyandtreats)
  Reply Liesbeth (candyandtreats) 26 september 2012 at 17:21

  Die van Dove staat hier ook altijd in de douche! Voor de rest heb ik ook heel graag doucheolie omdat dat wat minder agressief is voor mijn droge huid. Die van Les Cosmétiques Design Paris (het nieuwe verzorgingsmerk van Carrefour) vind ik heerlijk <3

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 september 2012 at 22:44

   Ah, nu ben ik heel nieuwsgierig maar die is niet in Nederland te verkrijgen helaas..

 • Avatar van Miranda
  Reply Miranda 26 september 2012 at 16:43

  Mijn favorieten zijn snowfairy en glogg van lush.
  Die flying fox klinkt ook wel lekker ‘jasmijn’ de patchoeli van kneipp kan ik hier nog steeds niet in de winkel vinden helaas.

 • Avatar van lin
  Reply lin 26 september 2012 at 10:59

  Die van Weleda lijkt me heel fijn! Het douchespul van hannah doet me aan de cleanse off oil van Mac denken, is het zoiets?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 september 2012 at 11:00

   In principe werkt het hetzelfde, alleen is deze van hannah wat dikker/romiger en echt voor het lichaam i.p.v. het gezicht :)

   • Avatar van Lin
    Reply Lin 26 september 2012 at 13:53

    Ja, great… nu wil ik hem natuurlijk hebben… Mijn geld, wat doe je!

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 26 september 2012 at 10:11

  Ik scheer mijzelf ook altijd met een lekkere douche-gel! De hannah shower treatment daar ga ik eens even voor kijken!

 • Avatar van Mariska
  Reply Mariska 26 september 2012 at 09:52

  Alles van Dove vind ik eigenlijk sowieso wel lekker :) Kneipp heeft ook erg lekkere geuren!

 • Avatar van Esmay
  Reply Esmay 26 september 2012 at 09:33

  Kneipp vind ik erg fijn, ik heb die oranje die is ook lekker! Ik vind Dove Purely Pampering ook fijn! ^^

 • Avatar van Kim
  Reply Kim 26 september 2012 at 07:38

  Wat een fijne producten! Flying Fox heb ik ook een tijdje geprobeerd, zo’n aparte maar wel super lekkere geur!

 • Avatar van Yara
  Reply Yara 26 september 2012 at 06:37

  Flying Fox is zooo lekker!!

 • Avatar van Ike
  Reply Ike 26 september 2012 at 06:05

  Ik heb mijn favorieten die een heerlijke olie laagje achterlaten op mijn huidje! Dat houd het zacht en soepel! ;-)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 september 2012 at 09:44

   Nu ben ik wel heel nieuwsgierig welke doucheproducten dat zijn die zo’n lekker laagje achterlaten?

   • Avatar van Ike
    Reply Ike 26 september 2012 at 14:27

    De dove douche cream oil met verzorgende oliën, natural oil doucheolie nivea, cashmere moment douchecréme dit is een creme oil. Deze producten zijn hydraterent voor de huid en blijft zacht en verzorgt! Ik neem een heerlijke douche vanav met 1 van deze producten! ;-)

    • Avatar van Desirée
     Reply Desirée 26 september 2012 at 22:46

     Die van Nivea met olie is ook heerlijk! Ik ga hem zeker weer eens halen binnenkort :)

 • Avatar van Marjolein
  Reply Marjolein 26 september 2012 at 00:44

  Oh die shower treatment klinkt handig! Ik scheer ook vaak lekker snel onder de douche met een douchegel, maar ik vind van die shower and shave dingen nooit zo geslaagd.. ik ben zelf dol op de douchegels van the bodyshop, lekkere geuren! En blokjes zeep van Lush zijn ook jummehh :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 26 september 2012 at 09:45

   De shower treatment is ook echt een aanrader, je wast je ermee en kan je ermee scheren èn houdt een zachte huid over ♥

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.