Beauty Media

Mindful op het werk

5 september 2012


Het duurt nog even voordat 2013 begint, maar ik heb alvast een erg leuke tip voor het komende jaar van jullie: de bureaukalender Mindful op het werk. Het is een kalender in handig formaat wat je neer kan zetten bij je werkplek en waar je elke dag een inspirerende opdracht of tekst op kunt lezen. Zo creëer je tussen al het werken door even een fijn momentje voor jezelf om tot rust te komen en erna weer vol energie door te kunnen gaan.

Mindfulness verwijst naar een vorm van meditatie waarin men zich op een niet-reactieve manier bewust is van de fysieke en geestelijke sensaties en situaties van het moment: bewuste aandacht. Een levenshouding die zich kenmerkt door acceptatie van onvermijdelijke negatieve en positieve ervaringen: aanvaarding. Door mindfulness te beoefenen wordt het mogelijk de werkelijkheid te aanvaarden en bewust aandacht te geven aan jezelf en alles om je heen. Oftewel: leven in het moment. Door het bewustworden en loslaten van automatismen en oordelen, is het mogelijk innerlijke kalmte en rust te bereiken. Iets wat we in deze tijden vol stress en waarin de gemiddelde leeftijd van een burn-out steeds lager ligt wel kunnen gebruiken.


Niet alleen kom je in deze bureaukalender inspirerende opdrachten, teksten en citaten tegen, ook leer je er o.a. nieuwe websites door kennen en voor je het weet zit je zo een paar uur rond de struinen en leer je meer en meer over mindfulness, ontspannen, aandacht voor het ‘nu’ etc. Ik ben daar sowieso heel erg in geïnteresseerd en vind het leuk om komend jaar met deze bureaukalender hier meer en meer over te gaan ontdekken.

De Mindful op het werk bureaukalender 2013 is verkrijgbaar bij verschillende boekhandels en bij bijvoorbeeld Bol.com voor €15,95. ISBN 978 90 259 0179 0

Is mindfulness en aanverwante onderwerpen als stress, ontspanning, meditatie etc. ook een interessepunt voor jou of heb je er niet zo veel mee?

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Kelly
  Reply Kelly 5 september 2012 at 22:21

  Ik zou het erg leuk vinden op mijn bureau! Ik ga er eens over nadenken!

 • Avatar van beautyforgirls
  Reply beautyforgirls 5 september 2012 at 21:23

  Dit vind ik toch wel erg leuk voor op mijn bureau. Bedankt voor de tip.
  Liefs, xxx

 • Avatar van Linda
  Reply Linda 5 september 2012 at 14:17

  Hmm nee, voor mij is dit niks.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.